Nova vest
Tenis

Četvrtak, 14.08.2014.

20:25

Bledi Novak izgubio od Robreda

Prvi teniser sveta Novak Đoković izgubio je od Tomija Robreda sa 7:6 (8-6), 7:5 u trećem kolu turnira iz Masters 1000 serije u Sinsinatiju

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Novak je odigrao još jedan veoma loš meč – protiv Simona se provukao, ali sada to nije bio slučaj. Đoković je ponovo bio i suviše pasivan, imao je problema i sa nameštanjem na udarce i pravio je mnogo grešaka – 30 neiznuđenih, uz 19 vinera.

U prvom setu Đoković je uspeo da nadoknadi brejk zaostatka i da potom spasi dve brejk lopte, ali je u prelomnim trenucima u taj brejku Robredo bio bolji.

U drugom setu Novak je uzeo samo četiri poena u šest gemova na servis Španca, a na drugoj strani je u desetom gemu spasao dve brejk lopte. Tada se spasao, ali u 12. gemu je Robredo stvorio još jednu meč priliku i ovoga puta je briljantnim forhendima stigao do velike pobede.

Novak nije ostvario očekivane rezultate pred US open – ispao je u trećem kolu i na Rodžers kupu i u Sinsinatiju, a porazom od Robreda izgubio je šansu da postane prvi teniser u istoriji koji je osvojio sve turnire iz Masters serije.

Tok meča:

Đoković je odlično servirao na početku meča i to mu je donelo dva laka gema, a na drugoj strani Robredo je forhendu osvojio gem na svoj servis – 2:1 za Novaka.

Španac je bio agresivniji i diktirao je poene, što se isplatilo već u petom gemu – sjajnim forhendima došao je do 15:40, a realizovao je prvu brejk loptu zahvaljujući munjevitom riternu (3:2).

Novak je bio pasivan, stajao je predaleko iza osnovne linije, ali je u osmom gemu ipak uspeo da vrati brejk. Robredo je dva forhenda poslao u mrežu, a u najlepšem poenu na meču Đoković je konačno držao tempo i dočekao je grešku rivala za brejk loptu. Španac je pokušao da se izmakne na forhend, nije to dobro učinio i poslao je lopticu u aut – 4:4.

Nije ni to probudilo Đokovića – u prvom poenu sledećeg gema propušta zicer, a Robredo ubrzo dolazi do dve vezane brejk lopte. Na prvoj brejk lopti Robredo je napao bekhend paralelom i promašio, a drugu je Novak spasao dobrim servisom i potom je poveo sa 5:4.

Novak se sa novim problemima suočio u 11. gemu, ali je preciznim servisima napravio preokret od 0:30 – 6:5.

Robredo je rutinski stigao do taj brejka, a zatim je odmah napravio mini brejk i brzo poveo sa 3:0. Đoković se na kratko vraća do 3:3, ali nastavlja da prepušta kontrolu poena rivalu, pa je Robredo poveo sa 6:3.

Serije od tri poena su se nastavile, Novak je napokon odigrao nekoliko dobrih udaraca i stigao je do 6:6. To nije bilo dovoljno, usledio je briljantan ritern Robreda, a zatim i as za osvajanje prvog seta.

U prvoj polovini drugog seta nije bilo velikih uzbuđenja – teniseri su bez većih problema osvajali gemove na svoj servis, a Robredo je vodio sa 4:3.

Pri vođstvu od 5:4 Robredo je zatražio medicinski tajm aut zbog problema sa skočnim zglobom, a po povratku na teren bio je nadomak pobede. Odigrao je Španac dva vrhunska poena, a onda mu je Đoković duplom greškom poklonio dve vezane meč lopte.

Prvu je Robredo olako propustio, poslao je forhendom lopticu u sredinu mreže, a zatim je Đoković snažno odservirao i uspeo da se izvuče – 5:5. Tada se spasao, ali u 12. gemu je Robredo stvorio još jednu meč priliku nakon što se Đoković dva puta nije izborio sa niskom lopticom i ovoga puta je briljantnim forhendima stigao do velike pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

350 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu