Nova vest
Tenis

Četvrtak, 14.08.2014.

12:33

Krstin: Mogu još da napredujem

Srpski teniser Peđa Krstin nalazi se trenutno u svetski čuvenoj IMG akademiji gde se priprema za predstojeći US Open.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

19-godišnji Krstin, kome će to biti prvo seniorsko učešće na US Openu, rekao je da je jedina stvar koju očekuje to da pruži sve od sebe.

“Želja mi je da prođem kvalifikacije. Treba da se poklopi dosta kockica za to, ali to mi je cilj. Očekujem da pružim moj maksimum, a kada pružim maksimum, znam da mogu mnogo”, smatra Krstin.

19-godišnji srpski teniser se pred početak sezone potajno nadao ulasku među top 200 na ATP listi i pošto trenutno zauzima 238. poziciju, taj cilj nije previše daleko.

“Blizu sam da uđem među 200 najboljih, idem prema tome i jako sam srećan. Imam dosta prostora za rad u svim segmentima, što znači da još mnogo mogu da napredujem”, rekao je Krstin.

Krstinu se često dešavalo da dobija već izgubljene mečeve, što nije toliko uobičajeno za mlađe igrače. On je objasnio svoju tajnu.

“To je više mentalna snaga, u tome sam mnogo napredovao poslednjih godinu i po dana, ali treba još da radim na tome kako bih bio još bolji”, rekao je Krstin.

Talentovani teniser je rekao šta smatra svojim najvećim uspehom i koju pobedu izdvaja kao posebnu.

“Postoje dva velika uspeha koji su mi ravnopravni. To su prolazak u kvalifikacije na ATP 250 seriji i polufinale čelendžera u Tampereu. Kao najveću pobedu izdvajam onu protiv Bagdatisa u Zagrebu”, zaključio je Krstin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu