Nova vest
Tenis

Utorak, 14.06.2011.

20:47

Tipsarević bolji u 'produžetku'

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo turnira u Istbornu pobedom nad Britancem Džejmsom Vordom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tipsarević je do trijuma došao sa 6:3, 4:6, 6:2, posle jednog sata i 52 minuta igre, ali je meč počeo u utorak, a završio se u sredu, pošto je prethodno prekinut zbog mraka.

Našeg tenisera već kasnije tokom dana očekuje duel drugog kola, protiv Kazahstanca Mihaila Kukuškina, koji je još u ponedeljak pobedio Jen-Hsun Lua.

I Tipsarević i Vord su sigurno ušli u meč i bili su sigurni pri svojim servisima. Ipak, srpski teniser je prvi došao do brejk prilike, koju je i iskoristio, a ispostavilo se da mu je to dovoljno da bi poveo sa 1:0 u setovima. Zanimljivo je da je ta brejk prilika ujedno bila jedina u celom prvom setu.

Vord je uzvratio u drugom setu, imao je tri brejk prilike, od kojih je iskoristio jednu, dok Tipsarević nije imao ni šansu da mu oduzme servis. Britanac je tako uspeo da dođe do izjednačenja sa 6:4, pre nego što je meč prekinut zbog mraka.

Duel je nastavljen u sredu, i Tipsarević je odmah napravio brejk, a potom bio siguran pri svom servis gemu. Naš teniser je vrlo brzo došao do još jednog brejka, a u osmom gemu došao i do prilike da servira za meč, koju je i iskoristio za trijumf posle jednog sata i 52 minuta.

Tipsarević i Kukuškin na teren izlaze po završetku mečeva, između Poljakinje Agnješke Radvanske i Frančeske Skjavone iz Italije, odnosno Slovakinje Danijele Hantuhove i osvajačice ovogodišnjeg Rolan Garosa Na Li.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu