Nova vest
Tenis

Subota, 14.05.2011.

18:10

Nadal za B92: Više bih voleo Marija

Prvi teniser sveta Rafael Nadal rekao je za B92 da bi u finalu turnira u Rimu više voleo da igra protiv Endija Marija.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nadal se u finale plasirao pobedivši Rišara Gaskea sa 7:5, 6:1. U drugom polufinalu sastaju se Endi Mari i Novak Đoković.

“Ne želim da ispadnem glup, voleo bih da igram protiv Marija.To je istina. Đoković me je dobio poslednja tri puta i nisam od onih koji razmišlja o osveti.”

“Ne bih voleo stalno da igram protiv Noleta. Ako budem igrao poritv Marija, to znači da ću na suprtonoj strani imati čoveka koji je prvi ove sezone savladao Noleta. Protiv obojice će biti teško. Bude li Đokovic rival spreman sam da se borim i verovatno ću igrati sa mnaje pritiska nego ranije. Nemam više status favorita i tu vrstu pritiska. Uložiću maksimum i boriću se. Sport se na to svodi, ne samo na pobede već na naporan rad da bi uvek napredovali. Ali, ako je neko u datom momentu bolji od vas ostaje mi da radim i pokušam da ga sustignem i budem na tom nivou. Ako to nije na ovom turniru i ove nedelje onda možda na nekom narednom. Zato se mora stalno raditi”, rekao je Nadal.

Nadal je na konferenciji za novinare pohvalio Gaskea.

“Gaske je igrao fantastično tokom čitave nedelje. Pobedio je Montanjesa, zatim i Andrejeva 6:1, 6:2. Protiv Federera je imao težak meč i uspeo je da se vrati, iako je imao set I brejk zaostatka. Nije se predavao i borio se do kraja. Drago mi je što ponovo igra u odličnoj formi. On je odličan momak, dobri smo prijatelji. Igrao je vrlo agresivno u prvom setu i mislim da je tada opasan. Zapravo, mnogo je bolji igrač kada je agresivan, nego kada igra tri ili četiri metra od osnovne linije. Ima dovoljno potencijala da bude još agresiniji. Kompletan je igrač, zna kako da igra tenis. Prvi set je bio težak, izvukao sam se iz nekoliko nezgodnih situacija dobrim servisom i što je najvažnije pobedio sam”, rekao je prvi teniser sveta.

Fracnuz je i pred ovaj meč pričao kako je iscrpljen nakon teških pobeda protiv Federera i Berdiha. U drugom setu protiv Nadala to se osetilo.

“Umorio sam se posle prvog seta koji je trajao gotovo sat vremena. Pre toga sam igrao duge mečeve sa Federerom i Berdihom. Znao sam da će biti teško i nikako nisam uspevao da realizujem brejk lopte. Dobro sam servirao na brzom terenu. Verovao sam da mogu da provg seta, ali nisam realzovao tri ili četirti brejk lpote. Kada sam izgubio prvi set bilo je teško protiv Rafe vratiti se u meč”, rekao je Francuz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu