Nova vest
Tenis

Nedelja, 20.03.2011.

21:24

IV: Nova titula Karoline Voznijaki

Prva teniserka sveta Karolina Voznijaki pobednica je turnira u Indijan Velsu, pošto je u finalu savladala Marion Bartoli iz Francuske sa 6:1, 2:6, 6:3.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

To je 14. titula u karijeri Voznijaki, koja je dodatno uvećala prednost u odnosu na Kim Klajsters na WTA listi.

Na putu do drugog trofeja ove sezone Dankinja je eliminisala Sloun Stivens, Mariju Hose Martines Sančes, Klejbanovu, Azarenka joj je predala meč, a u polufinalu je bila bolja od Šarapove.

Osim finala Vimbldona 2007. godine, Bartoli nije nikada igrala meč za titulu na nekom od velikih turnira. Zato se postavljalo pitanje kako će podneti pritisak, a u prvom setu Francuskinja je bila stegnuta i izgubila ga za manje od pola časa igre.

Dankinja je uspela da sprovede plan u delo – ’šetala’ je rivalku sa jedne na drugu stranu, ritern joj je bio odličan i vrlo lako je došla do vođstva u setovima.

Međutim, Bartoli se potom konsolidovala i u drugom setu je zaigrala na neuporedivno višem nivou. Bila je agresivnija, pogađala je linije, a poboljšao joj se i servis. Pod pritiskom suparnice, i Voznijaki je počela da greši (14 u drugom setu), pa je Francuskinja osvojila drugi set i izjednačila.

U prva dva gema odlučujućeg seta vodila se velika bitka, kvalitet tenisa dostigao je vrhunac, a u najvažnijim poenima koncentrisanija je bila Voznijaki, pa je povela sa 2:0.

Dankinja je zatim napravila još jedan brejk i povela sa 4:1, ali Bartoli je pokazala borbenost i uzela dva gema u nizu. Međutim, Voznijaki to nije poremetilo, odgovorila je istom merom i zasluženo stigla do trofeja iskoristivši drugu meč loptu – 6:1, 2:6, 6:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu