Nova vest
Tenis

Nedelja, 06.02.2011.

20:03

Srbija savladala Kanadu 3:2!

FED kup reprezentacija Srbije izborila je opstanak u drugoj svetskoj grupi. Naš tim igraće u baražu za prolazak u elitno takmičenje.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Srbija je slavila sa 3:2, a pobedu je doneo dubl u sastavu Krunić – Jovanovski. Dubl je slavio protiv kanadske kombinacije Fišman – Pelitije.sa 7:6, 6:4.

Srbija je napravila je čak dva brejka na početku meča i povela sa 3:0, odlično je u tim momentima igrala Aleksandra Krunić, koja je doslovno letela po terenu.

Za naredni gem naše su se nešto teže izborile, ali je ponovo Aleksandra Krunić donela prevagu.
Kanađanke su tek u petom gemu uspele da smanje rezultat i osvoje svoj servis. Posle početne dominacije Srbije Kanađanke su u osmom gemu oduzele servis Krunićevoj i smanjile na 5:3.

U narednom genu servirala je iskusna Pelitije. Kanađanke su nastavile sa boljom igrom i zatim oduzele servis i Bojani za 5:5. Povele su Kanađanke i sa 6:5, a crnu seriju zaustavila je Krunićeva.

U taj brejku su naše napravile mini brejk, ali odmah zatim i izgubile poen na svoj servis. Naše devojke su povela sa 6:4 i na servis Bojane Jovanovski imale dve set lopte. Prvu je Bojana ispucala u aut, ali je prednost u setovima našem timu donela Krunićeva. Prvi set trajao je 62 minuta.

Odmah u narednom setu na servis Bojane Jovanovski Kanada je imala brejk šansu i iskoristila je. Upornom igrom naše devojke došle du do 3:3 i posle velike borbe odbranile servis Krunićeve za 4:3. Kanađanke su pri rezultatu 5:4 za Srbiju servirale i morale da spašavaju meč loptu, ali nisu uspele.

Mogući protivnici Srbije u baražu su ekipe Slovačke, Australije, SAD i Francuske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

146 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu