Nova vest
Tenis

Petak, 07.01.2011.

09:53

Hopman kup: Srbija ne igra finale!

Ana Ivanović povukla se sa Hopman kupa zbog povrede trbušnih mišića, zbog čega Srbija neće moći da se takmiči u finalu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle pregleda obavljenih u petak rano ujutro, utvrđeno je da je Ivanovićeva ‘zaradila’ ozbiljno istegnuće tokom meča sa Žistin Enan u četvrtak.

Nekadašnja najbolja teniserka sveta trebalo je u subotu da se takmiči u finalu zajedno sa Novakom Đokovićem, ali je u petak morala da prekine trening zbog bolova.

Prema pravilima Hompan kupa, izmene zbog povreda dozvoljene su tokom grupne faze, ali ne i za finale, tako da će Srbiju u finalu zameniti drugoplasirani tim grupe A, Belgija.

Kasnije u petak očekuje se opširniji izveštaj o ozbiljnosti povrede Ivanovićeve. Srpska teniserka trebalo je da se takmiči na WTA turniru sledeće nedelje u Sidneju, u okviru priprema za Australijan Open koji se u Melburnu igra u drugoj polovini januara. Kako je objavljeno, Ivanovićeva gotovo sigurno propušta Sidnej, dok je prvi gren slem turnir sezone pod znakom pitanja.

Belgija će se u finalu sastati sa Francuskom ili SAD, pošto je Francuska savladala Italiju sa 2:0. Frančeska Skjavone je predala meč Kristini Mladenović zbog povrede prepona pri rezultatu 4:4 u prvom setu, a posle toga Nikola Mau savladao je Potita Staraćea sa 6:3, 7:6 (2).

SAD se u petak sastaje sa Velikom Britanijom i Amerikancima će biti dovoljna i jedna pobeda iz tri meča da bi prestigla Francusku i obezbedila učešće u finalu. Betani Matek-Sends igra sa Laurom Robsom, da bi posle toga igrali Džon Izner i Endi Mari. Na kraju, sastaće se miks dublovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

132 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu