Nova vest
Tenis

Sreda, 27.10.2010.

18:22

Tipsa u 1/4 finalu Sankt Peterburga

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u četvrtfinale turnira u Sankt Peterburgu pobedivši Amerikanca Majkla Rasela sa 6:2 i 7:5.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Za ulazak u polufinale boriće se sa pobednikom meča u kome se sastaju Mihail Kukuškin iz Kazahstana i Tejmuraz Gabašvili iz Rusije.

Drugi dan zaredom Tipsarević je odigrao veoma dobar meč i bez većih problema uspeo da zabeleži drugu pobedu posle sat i po igre.

Prvi set protiv Rasela, 87. igrača sveta, Tipsarević je dobio veoma lako. Napravio je četiri brejka, a pritom protivniku nije dao nijednu priliku da mu oduzme servis.

Drugi set bio je dosta izjednačeniji. Amerikanac je u tri navrata mogao da napravi brejk i dodje do prednosti, ali je sva tri puta Tipsarević odličnim servisima to sprečo.

Odluka je pala u 11. gemu, kada je reprezentativac Srbije iskoristio drugu brejk šansu i konačno slomio otpor Rasela.

Bez obzira s kim će igrati u četvrtfinalu, Tipsarević će biti favorit. Protiv Kukuškina, 88. tenisera sveta, do sada nije igrao, a sa Gabašvilijem, koji na ATP listi trenutno zauzima 105. poziciju, sastajao se dva puta i rezultat je izjednačen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu