Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 19.07.2010.

10:19

JJ – Jovanovski u Portorožu

Na startu WTA turnira "Slovenia Open" u slovenačkom Portorožu sastaće se dve srpske teniserke, Jelena Janković i Bojana Jovanovski.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

Susret u prvom kolu turnira, koji se igra na tvrdoj podlozi za fond od 220.000 dolara, biće prvi duel dve srpske teniserke.

Prethodno je u drugom kolu kvalifikacija eliminisana još jedna srpska teniskera, Aleksandra Krunić od Ruskinje Aleksandre Panove 7:5, 6:3.

Jankovićeva je postavljena za prvu nositeljku na turniru u Sloveniji i susret sa Bojanom Jovanovski biće joj prvi meč još od predaje Veri Zvonarjevoj u osmini finala Vimbldona.

Pobednica duela Janković – Jovanovski sastaće se sa pobednicom meča između Maše Zec Peškirić (Slovenija) i kvalifikantkinje. Rivalka u četvrtfinalu trebalo bi da bude Slovakinja Dominika Cibulkova, dok se za finale, jedna od dve srpske teniserke teoretski borila sa Ruskinjom Anastasijom Pavljučenkovom.

Drugu stranu žreba predvodi druga nositeljka Petra Kvitova iz Čćeške, a tu se nalaze i Sara Erani (4), Dvera Duševina (6) i Polina Hercog (7).

Titulu od prošle godine ne brani Dinara Safina, a nova šampionka turnira zaradiće 37.000 dolara i 280 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu