Nova vest
Tenis

Sreda, 12.05.2010.

23:10

Venus sigurna, Serena eliminisana

Najbolja svetska teniserka Amerikanka Serena Vilijams eliminisana je sa Mastersa u Madridu.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Ona je u trećem kolu poražena od Ruskinje Nađe Petrove sa 2:1, po setovima 4:6, 6:2, 6:3. Serena je tokom meča napravila čak 41 grešku, dok je njena protivnica, sa druge strane, upisala čak deset asova. Mlađa sestra Vilijams je i u maratonskom meču drugog kola, protiv Vere Duševine, delovala veoma umorno i potpuno van forme.

Ona je i prošle sezone eliminisana u ranoj fazi takmičenja u Madridu, kada je poražena već u prvom meču. Petrova će u narednoj rundi igrati protiv bolje iz duela između Čehinje Lusije Safarove i Aleksandre Dulgeru iz Rumunije.

Za razliku od Serene, njena starija sestra Venus imala je uspešan dan, pošto se plasirala u narednu fazu takmičenja. Ona je u trećem kolu savladala Italijanku Frančesku Skijavone sa 2:1, po setovima 3:6, 6:1, 6:2. Venus će se zahvaljujući tom trijumfu od ponedeljka i zvanično vratiti na drugo mesto na WTA listi, posle sedam godina. Ona je poslednji put bila druga igračica sveta 11. maja 2003. godine. Sestrama Vilijams to će biti ukupno 46 nedelja, koju će provesti kao vodeće igračice na WTA listi.

Venus će u četvrtfinalu igrati protiv pobednice meča između Australijanke Samante Stosur i Pati Šnider iz Švajcarske.

U sredu su na Mastersu u Madridu odigrana i dva meča drugog kola.U srpskom dvoboju Jelena Janković je posle tri seta savladala Anu Ivanović rezultatom 4:6, 6:4, 6:1. JJ će u trećem kolu igrati protiv domaće teniserke Anabele Medine Gariges, koja je prethodno eliminisala Francuskinju Marion Bartoli rezultatom 6:2, 6:0.

Plasman u treće kolo obezbedila je i Španjolka Aranča Para Santonja koja je eliminisala Kineskinju Šuai Peng sa 2:1, po setovima 1:6, 7:6, 6:3. Nju u trećem kolu očekuje duel sa Šahar Per iz Izraela.

Rezultati WTA Mastersa u Madridu:

Drugo kolo:
Jelena Janković (Serbija) – Ana Ivanović (Srbija) 4:6, 6:4, 6:1
Aranča Para Santonja (Španija)
- Šuai Peng (Kina) 1:6, 7:6, 6:3

Treće kolo:
Venus Vilijams (SAD) - Frančeska Skijavone (Italija) 3:6, 6:1, 6:2
Nađa Petrova
(Rusija) - Serena Vilijams (SAD) 4:6, 6:2, 6:3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu