Nova vest
Tenis

Subota, 14.11.2009.

15:38

Đoković razbio Nadala za finale!

Novak Đoković plasirao se u finale ATP turnira serije 1000 u Parizu ubedljivom pobedom nad Špancem Rafaelom Nadalom u dva seta - 6:2, 6:3.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvo polufinale u Parizu trajalo je jedan sat i 16 minuta. Đoković je protiv Nadala odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri i nije protivniku dozvolio ni najmanju šansu. Srpski teniser je od sredine prvog, pa do sredine drugog seta dobio sedam vezanih gemova, poveo sa 6:2 i 3:0, i tako rešio pitanje pobednika.

Bio je to 20. duel dvojice velikih rivala i šesta pobeda Beograđanina, druga za redom nakon trijumfa u polufinalu Sinsinatija.

Đokovićev protivnik u njegovom desetom finalu ove godine biće domaći teniser Gael Monfis koji je u drugom polufinalu posle tri seta savladao Čeha Radeka Štepaneka.

Duel su obeležili fenomenalni udarci srpskog tenisera sa osnovne linije. Đoković je na kraju meča imao šest grešaka više od rivala (14-8), ali je presudan statistički podatak razlika u direktno osvojenim poenima. Novak je imao čak 18 ’vinera’ više (31-13).

Meč je počeo nesigurnim servisom Đokovića koji je, ipak, uspeo da uz jedan uspešan ’čelendž’ dobije gem i povede na startu. I preostala tri gema išla su uz servis, a onda je treći teniser sveta zaigrao fantastično, počeo je da pravi vinere sa svakog dela terena i Nadal nije imao šanse.

U finišu prvog seta Đoković je dobio 15 od poslednjih 16 poena i to dovoljno oslikava stanje stvari na terenu.

Početkom drugog perioda Novak je zadržao nivo igre iz prvog, napravio je u drugom gemu brejk i uz svoja dva servisa je poveo sa velikih 3:0. U nastavku meča Španac je dobio svoja dva servis gema, ali to je bilo sve i Đoković je u velikom stilu obezbedio novo finale.

Novak je tom pobedom smanjio zaostatak za Nadalom na ATP listi, ali Španac na Masters kupu u Londonu neće braniti bodove pa će zbog toga godinu verovatno završiti na drugom mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

230 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu