Nova vest
Tenis

Sreda, 04.11.2009.

17:48

Tipsarević pobedio Haneskua

Janko Tipsarević uspešno je startovao na turniru u Valensiji, pošto je u prvom kolu pobedio 36. igrača sveta Viktora Haneskua iz Rumunije rezultatom 6:4, 6:3.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Srpski teniser nastavio je uspešnu seriju sa prethodna dva turnira, kada je u Moskvi igrao u finalu, a potom u Beču stigao do polufinala. Tipsarević je do sada protiv Haneskua igrao dva puta i oba meča je izgubio, ali ga to u sredu očigledno nije opterećivalo. Od početka do kraja je potpuno kontrolisao rezultat i Rumun nijednom nije bio u prednosti.

U prvom setu Tipsarević je napravio brejk u trećem gemu i tu prednost je uspešno održao, a u drom je servis protivniku oduzeo već u prvom gemu.

Hanesku je, doduše, odmah uzvratio i izjednačio na 1:1, ali je to bilo sve što je uradio u tom meču. Novim brejkom u petom gemu Tipsarević je pratično rešio duel u svoju korist, a pobedu je samo potvrdio četvrtim brejkom u meču u poslednjem gemu.

U drugom kolu Tipsarević će najverovatnije imati mnogo teži zadatak, jer bi trebalo da se sastane sa Fernandom Verdaskom, ukoliko Španac, kako se očekuje, savlada sunarodnika Oskara Ernandesa.

Verdasko je osmi teniser sveta, a zanimljivo je da Tipsarvić protiv njega u međusobnim mečevima vodi 2:0. Prošle godine na gren slemu u Melburnu naš teniser je pobedio 7:5, 7:6, 7:6, a par meseci kasnije na mastersu u Majamiju trijumfovao je sa 6:4, 7:6.

Na turnitu u Valensiji učestvuje i Britanac Endi Mari koji se vratio na teren posle šest nedelja pauze zbog povrede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu