Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 29.06.2009.

17:30

Đoković lako do četvrtfinala

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Vimbldona pobedom nad Izraelcem Dudijem Selom u tri seta 6:2, 6:4, 6:1 posle svega sat i po vremena igre.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Naš teniser je i ovaj put do pobede došao relativno lako i ponovo je pokazao odličnu igru, uz nekoliko manjih oscilacija. Đokovićev protivnik u nastavku turnira biće 24. nosilac Tomi Has, koji je u tri seta savladao Igora Andreeva 7:6 (10-8), 6:4, 6:4.

Đoković je u meč ušao dosta stegnuto, čemu su svedočile i tri brejk lopte Sele u trećem gemu, ali čim je Izraelac došao u priliku da povede, Novak se pokazuje u najboljem svetlu i izvrsnim pasing šotovima i igrom na mreži preokreće rezultat i osvaja gem.

Potom nije viđen brejk sve do šestog gema, kada Đoković počinje bolje da riternira i potom naglo podiže tempo. Srbin koristi svaku šansu i stiže do 4:2, a potom i 5:2, posle čega je Izraelac morao da servira za ostanak u setu.

I u novom gemu Srbin je demonstrirao odličan tenis, i brzo dolazi do dve set lopte, od kojih drugu koristi da bi poveo sa 1:0 u setovima posle 28 minuta.

U drugom setu nije bilo brejka sve do osmog gema, kada Novak dobija brejk šansu, koju odmah koristi posle odlične igre na mreži i dobrog voleja.

Pri rezultatu 5:3, srpski teniser je servirao za vođstvo od 2:0, ali Sela odlično reaguje i mudrom igrom na mreži uspeva da vrati brejk.

Ipak, Đoković potom ponovo pokazuje zašto je u svetskom vrhu i lako stiže do tri set lopte. Posle lošeg riterna i dva auta, treći put je bio siguran, i dolazi do vođstva od 2:0 posle sat i deset minuta igre.

I u nastavku meča Đoković je bio dominantan, iako uz nekoliko manjih oscilacija. U prvom gemu naš teniser posle fantastičnog pasing šota dolazi do brejk prilike, i onda u možda najboljem poenu na meču do prednosti od 2:0 stiže drop šotom.

Posle prva dva gema, Novak lako osvaja i treći gem da bi odmah potom napravio i novi brejk i praktično završio meč. Ipak, Sela već u petom gemu dolazi do tri brejk lopte i vraća jedan brejk, ali nije uspeo da ostvari bolji rezultat protiv Novaka, koji i u šestom gemu pravi brejk i potom osvaja meč asom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu