Nova vest
Tenis

Sreda, 24.06.2009.

16:09

Novak lako do trećeg kola

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Vimbldona pobedom nad Nemcem Simonom Grojlom 7:5, 6.1, 6:4 posle dva sata igre.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Iako je meč počeo nešto slabije, Đoković je sredinom prvog seta uspeo da podigne tempo igre i u svakom aspektu meča nadigra protivnika i zasluženo dođe do pobede. Đokovićev protivnik u trećem kolu biće Mardi Fiš, koji je pobedio Janka Tipsarevića u četiri seta 6:4, 3:6, 6:1, 6:4.

Sam početak već je bio iznenađenje, pošto je Nemac odmah napravio brejk i poveo sa 2:0.Iako Đoković nije loše igrao, sve do osmog gema nije dobio priliku da ribrejkuje. Grojl je prvu brejk loptu lako spasio, ali potom pravi duplu servis-grešku i naš teniser dolazi do 4:4. Novaka je brejk svakako podstakao da bolje igra, pa Srbin lako dolazi do 5:4, pa i 6:5, ali je Grojl pokazao zavidnu izdržljivost i odličnu igru na mreži, pa drugog brejka nije bilo sve do samog kraja, kada Đoković, posle 43 minuta, dolazi do set lopte na servis Grojla. Nemac odlično servira i spasava poen, ali potom greši i Novaku poklanja novu šansu da povede. Ovaj put Srbin je bolje prošao, pošto je na Grojla svakako uticao gubitak koncentracije, tako da Nemac bekhend šalje u aut, a Srbin vodi sa 1:0 posle 45 minuta.

Opet na početku drugog seta Grojl prvi dolazi do dve brejk lopte, i ponovo pravi brejk za vođstvo od 1:0. Đoković potom silovito uzvraća i stiže do 2:1, a potom pravi brejk i osvaja veoma vredan gem za veliku prednost od 4:1. Novakova agresivna igra zbunila je Grojla, koji je počeo sve više da greši, tako da Đoković veoma lako dolazi i do 5:1, i prilike da servira za set. Našem teniseru ništa više nije bilo teško, tako da lako rešava set u svoju korist rezultatom 6:1 posle svega 28 minuta igre.

Za razliku od prva dva, početak trećeg seta protekao je u znaku srpskog tenisera, koji odmah stiže do brejka i nastavlja da demonstrira nadmoćnu igru. Tek u četvrtom gemu Grojl je uspeo da pruži zavidan otpor na servis Đokovića, nadmudri Srbina izlascima na mrežu i zasluži brejk loptu, ali se Đoković izvlači, i potom pravi brejk.

Ipak, Grojl posle dosta vremena ponovo pokazuje igru sa početka meča i stiže do tri brejk lopte. Naš teniser odlično servira i spasava sve tri, ali je Nemac na kraju iskoristio petu priliku i uspeo da dođe do izjednačenja. No, Đokovića to nije omelo, tako da je Srbin nastavio da igra smireno i čeka svoje prilike sa osnovne linije, što mu se ubrzo isplatilo, pošto je u devetom gemu imao tri brejk lopte na servis protivnika. Iskoristio je treću i potom servirao za meč.

U poslednjem gemu Đoković je lako stigao do dve meč lopte, ali potom greši, tako da Nemac stiže do đusa. Naravno, to nije mnogo uticalo na Đokovića, koji već sledeću prilku koristi za konačan trijumf od 3:0 u setovima posle ravno dva sata igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu