Nova vest
Tenis

Sreda, 24.06.2009.

15:45

Tipsarević poražen od Fiša

Srpski teniser Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u treće kolo Vimbldona, pošto je poražen od Mardija Fiša rezultatom 6:4, 3:6, 6:1, 6:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč je trajao dva i po sata i bio je pun brejkova i preokreta. Iako se sredinom četvrtog seta činilo da će se Tipsarević izvući i barem izboriti peti set, Amerikanac je odličnom agresivnom igrom došao do brejka, da bi potom servirao za meč i zasluženo trijumfovao. Fišu će protivnik u sledećem meču biti bolji iz duela Novak Đoković - Simon Grojl.

Tipsarević nije uspeo da odbrani bodove osvojene na prošlom Vimbldonu, kada je ispao u trećem kolu.

Kao što se i očekivalo, meč je bio dug i pun zanimljivih poena. Fiš je sredinom seta napravio prvi brejk, što je Tipsarević uspeo da vrati, ali je Amerikanac potom ponovo oduzeo servis protivniku i posle 39 minuta igre poveo sa 1:0 u setovima rezultatom 6:4.

U drugom setu dugo nije bilo brejka, ali je Tipsarević znatno popravio igru, pošto je pravio daleko manje neiznuđenih grešaka, ali i osvajao visok procenat poena na drugi servis.

Tipsarević je iskoristio već drugu brejk priliku, koju je imao pri rezultatu 4:3, i dobija priliku da servira za set.

Našeg tenisera tada odlično služi servis, i posle asa dolazi do dve set lopte. Fiš je prvu spasao izvrsnim riternom, ali Tipsarević koristi već sledeću priliku da bi brzom bekhend-dijagonalom matirao protivnika i izjednačio na 1:1.

Treći set je takođe bio dosta ujednačen, ali Fiš u četvrtom gemu dolazi do dve brejk lopte, i potom vodi 3:1. Tipsarević je potom zatražio medicinski tajm-aut, pošto je osetio bolove u ramenu, a u nastavku seta bila je primetna dominacija Fiša, koji dolazi do 5:1 i prilike da servira za set posle pola sata igre. Fiš je već prvu set loptu iskoristio posle asa, i ubedljivom igrom poveo sa 2:1 u setovima.

I u četvrtom setu je Amerikanac nastavio da preti. Već pri rezultatu 1:1, imao je 0-30 na Jankov servis, potom i brejk loptu, ali Tipsarević potom napada i odličnim lobom spasava gem. Ipak, naš teniser je delovao veoma iznureno i nije se mnogo kretao, što je Fiš maksimalno iskoristio da bi stigao do 0-40 u petom gemu. Tipsarević je sa dosta muke uspeo da spasi dve brejk lopte, ali je kod treće posustao, tako da je Fiš poveo sa 3:2.

Naravno, kako to sa Jankom obično biva, našeg tenisera ni novi brejk nije mogao da demotiviše, tako da već u sledećem gemu i sâm dolazi do 0-40 i tri brejk lopte. Fiš prvu spasava izvrsnim servisom, da bi mu se potom oštar bekhend zakačio za mrežu i otišao u aut, tako da Srbin vraća brejk, dok Amerikanac postaje sve nervozniji.

U duhu svog sunarodnika Endija Rodika, Fiš je u sledećem gemu pokušao i da slomi reket, iako je imao novu brejk priliku. Čitav sedmi gem obeležila je velika borba u kojoj je na kraju pobedu odneo uporni Srbin, koji se izvukao vrsnim udarcima na mreži.

Sledeći gem bio je nesrećan po Tipsarevića, koji nije uspeo da realizuje nekoliko laganih udaraca, tako da Fiš pravi novi brejk i servira za meč. Fiš je gem započeo agresivno i došao do tri meč lopte, od kojih je Tipsrević uspeo da spasi samo jednu, pre nego što je Amerikanac odservirao as i obezbedio meč sa Novakom Đokovićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu