Nova vest
Tenis

Subota, 13.06.2009.

18:49

Đoković u finalu Halea

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale ATP turnira u Haleu, pošto je savladao Belgijanca Olivijea Rohusa u dva seta 7:6 (9-7), 6:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ovo će biti šesto ATP finale našeg tenisera u 2009. godini. Protivnik Đokovića u finalu biće Tomi Has, koji je u tri seta bio bolji od Filipa Kolšrajbera 2:6, 7:6, 7:6. Turnir u Haleu igra se za nagradni fond od 750.000 evra.

Đoković je odlično počeo meč, i stigao do prednosti od 3:0, ali je potom naglo zaigrao lošije, tako da je Belgijanac uspeo da izjednači, da bi se potom igralo gem za gem.

Rohus je servirao pri rezultatu od 5:4 za Đokovića, ali je Novak lako došao do 0-30, a potom odličnom forhend paralelom dobija i tri set lopte. Ipak, naš teniser potom loše reaguje i Rohus dolazi do 5:5, da bi se potom igrao i taj-brejk.

U završnici seta Đoković nije prikazao odličnu igru, tako da je Rohus nepažnju našeg tenisera iskoristio da napravi dva mini-brejka, da bi na servis našeg tenisera imao i set loptu pri 6:5. Novak ponovo uzvraća svojim najboljim udarcem na meču, forhend paralelom, i izjednačuje, a potom i osvaja set rezultatom 9:7 u taj-brejku.

Drugi set doneo je odličnu igru našeg tenisera, koji do brejka dolazi u petom gemu. Đoković je potom lako uspeo da održi prednost i odličnom bekhend dijagonalom u 11. gemu dolazi do tri meč-lopte na svoj servis. Prve dve prilike nije iskoristio, ali je pri trećem pokušaju Rohus napravio grešku i loptu poslao u aut, što je donelo pobedu našem teniseru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

Tenis

Iga silovito do treće runde Rima

Poljska teniserka Iga Švjontek plasirala se u treće kolo turnira u Rimu, pošto je pobedila 77. teniserku sveta Amerikanku Bernardu Peru posle dva seta, 6:0, 6:2.

Beta

23:08

14 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu