Nova vest
Tenis

Utorak, 02.06.2009.

19:23

RG: Gonzales na Soderlinga

Čileanac Fernando Gonzales plasirao se u polufinale Rolan Garosa pobedivši Britanca Endija Marija sa 6:3, 3:6, 6:0, 6:4 u četvrtfinalu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Gonzales je lakše nego što se očekivalo izašao na kraj sa Marijem koji je Čileancu uspeo da parira samo u drugom setu koji je dobio, ali je već u trećem bio ’počišćen’ sa terena ne osvojivši ni jedan gem. Gonzales će se za plasman u finale boriti sa Šveđaninom Robinom Soderlingom koji je priredio najveće iznenađenje turnira eliminisavši apsolutnog favorita Rafaela Nadala.

Tako je posle eliminacije prvog i četvrtog nosioca ispao i treći favorit turnira u Parizu koji je igra za ukupni nagradni fond od 14,54 miliona evra.

U sredu su na programu druga dva četvrtfinalna duela, a sastaju se Huan Martin Del Potro (5) – Tomi Robredo (16) i Gael Monfils (11) – Rodžer Federer (2) koji nikad u karijeri nije trijumfovao na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu