Nova vest
Tenis

Subota, 07.02.2009.

16:14

Srbija povela sa 1:0 u Fed kupu

Reprezentacija Srbije povela je sa 1:0 protiv Japana u prvom kolu Svetske B grupe Fed kupa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvi bod Srbiji donela je 8. teniserka sveta Ana Ivanović koja je bez problema uspela da pobedi najbolju igračicu Japana Ai Sugijamu sa 2:0 po setovima 6:4, 6:4. Pred oko 13.000 gledalaca u "Beogradskoj areni", u prvom kolu Federejšn kupa, Ani je za trijumf bilo potrebno sat i po vremena.

Odlučujući trenutak u meču se dogodio u 9. gemu drugog seta kada je Ana došla do brejka posle dvostruke servis greške Japanke.

Odličnim servisom u narednom gemu srpska teniserka je zapečatila sudbinu 26. igračice na WTA listi.

Ivanovićeva i Sugijama su do sada igrale samo jednom u Tokiju u 1/16 finala i pobedila je srpska teniserka sa 6:3, 6:0, pa je ovo drugi trijumf u karijeri za nju protiv Sugijame.

Posle Ivanovićeve, prvi srpski reket Jelena Janković sastaje se sa osamnaestogodišnjom Ajumi Moritom. To je prvi susret ove dve igračice.

"Titula na Rolan Garosu nije ništa naspram ovog uspeha"

Posle meča Ivanovićeva je izjavila da nakon pobede nad Japankom Ai Sugijamom titula osvojenana na Rolan Garosu "nije ništa naspram ovog uspeha".

Osma teniserka sveta istakla je posle meča, da je bila "nošena podrškom predivne beogradske publike".

"Beogradjani su mi pomogli onda kada mi je bilo najteže", rekla je Ana.

Pobednica Rolan Garosa je naglasila da je igrala najbolje onda kada je bilo najvažnije.

"U ključnim trenucima igrala sam agresivno i da sam takav pristup imala tokom čitavog meča ne bi bilo problema", istakla je Ivanovićeva.

"Početkom susreta bila sam nervozna, kao i moja protivnica, ali sam uspela da se smirim i nametnem agresivnu igru. Nisam odustajala od plana ni u trenucima kada sam pravila greške, jer sam znala da samo tako mogu doći do pobede", istakla je Ivanović.

Drugi reket Srbije priznala je da joj pobeda u prvom meču protiv Japana mnogo znači.

"Vratilo mi se samopouzdanje i ne plašim se da udaram po loptici na svoj stari način. Bila sam nesigurna na servisu, ali se nadam da to neće postati deo mog imidža", rekla je Ivanović

Prvi set Srpkinja započinje brejkom koji je Sugijama uspela da vrati u osmom gemu, ali je Ivanović odmah u sledećem opet stekla prednost i na svok servis osvojila taj set.

U drugom delu meča, bivši svetski broj jedan, ponovo ima dve bejk lopte, ali je Japanka uspela da se odbrani. U devetom gemu Ivanović je uspela da napravi brejk i u završnici iskoristila drugu od dve meč lopte, i Srbiji donela vođstvo protiv reprezentacije Japana od 1:0.

Meču u "Beogradskoj areni" prisustvovao je i predsednik Srbije Boris Tadić.

Japanka Ai Sugijama izjavila je, posle poraza od Ane Ivanović, da je do prvog poena za našu reprezentaciju osma igračica sveta došla agresivnom igrom.

"Meč je u prvom setu bio prilično neizvestan, dobro sam se držala do rezultata 4:4, ali je Ana tada nametnula mnogo agresivniji ritam na koji ja nisam uspela da odgovorim i to je rezultirao mojim porazom u ovom meču", istakla je Sugijama.

Japanska teniserka je, takođe, pohvalila beogradsku publiku i atmosferu u "Areni".

"Beograđani su zaista navijali besprekorno i to je predstavljalo veliku podršku Ani. Ni ja ne mogu da se požalim na atmosferu, i nemam nikakvih primedbi na ponašanje publike", rekla je Sugijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu