Nova vest
Tenis

Sreda, 07.01.2009.

18:40

Doha: Bez problema za Rafu i Fedexa

Prvi teniser sveta Rafael Nadal pobedio je Slovaka Karolja Beka rezultatom 6:1, 6:2 u drugom kolu turnira u Dohi.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Švajcarac Rodžer Federer je dobio Italijana Andreasa Sepija sa 6:3, 6.3, a treći nosilac Endi Mari bio je bolji od Filipa Pečnera – 6:2, 6.4. Filip Kolšrajber je savladao Kristofa Fligena sa 6:7, 6:4, 6:4, a peti nosilac Gael Monfis je imao težak posao protiv Nikolasa Devildea – 7:5, 7:6. Viktor Hanesku je pobedio Mihaila Južnog 6:2, 6:4, dok je Sergej Stahovski nadigrao Aleksandera Peju 7:5, 6:3.

Nadal je, baš kao i u prvom kolu protiv Santoroa, proveo malo vremena na terenu – samo 61 minut. Jedini problem protiv Beka Španac je imao početkom drugog seta, kada je rival poveo sa 2:0. Tada je Nadal pojačao ritam i lako došao do trijumfa.

Prvi ozbiljniji ispit u novoj sezoni Nadal će imati u četvrtfinalu, pošto igra sa Francuzom Gaelom Monfisom. Trenutno je 3-0 za Španca u međusobnom skoru, a poslednji put su igrali u Parizu prošle godine i bilo je 6:2, 6:3.

Branilac trofeja Endi Mari je za 1 čas i 11 minuta dobio Filipa Pečnera, a pritom nije napravio nijednu duplu servis grešku i nije morao da se suoči ni sa jednom brejk loptom. U četvrtfinalu ga čeka Sergej Stahovski iz Ukrajine.

Rodžer Federer nije brilijirao protiv Andreasa Sepija, ali je relativno lako došao do pobede – 6:3, 6.3. Drugi teniser planete pravio je neke nekarakteristične greške, ali bi svaki put zaigrao na potrebnom nivou kada je bilo ’gusto’. U četvrtfinalu se sastaje sa Kolšrajberom, kojeg je ranije pobedio u dva navrata, poslednji put prošle sezone u Haleu (6:3, 6:4).

U poslednjem meču dana Endi Rodik je pobedio Arnoa Klemona 6:3, 7:5.

Parovi četvrtfinala:
Rafael Nadal - Gael Monfis
Rodžer Federer - Filip Kolšrajber
Endi Mari - Sergej Stahovski
Endi Rodik - Viktor Hanesku

Turnir u Dohi igra se za nagradni fond od milion i 100 hiljada dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu