Nova vest
Tenis

Utorak, 30.12.2008.

18:25

Conga: "Favorit sam u Melburnu"

Francuski teniser Žo-Vilfrid Conga najavio je da bi ove godine mogao da osvoji Australijan open i tako nadmaši rezultat od prošle godine.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Podsetimo, Conga je tada u finalu izgubio od Novaka Đokovića. „Odlazim u Melburn kao jedan od mogućih pobednika. Uveren sam u to. Imam visoke ambicije u narednoj sezoni i Australijan open će biti presudan za nastavak sezone. Ako ostvarim dobar rezultat, biću dobro plasiran i imaću podlogu za novi uspon“, izjavio je 23-godišnji Francuz.

Žo-Vilfrid Conga je u karijeri od turnira zaradio više od dva miliona dolara. Prošla sezona bila mu je najuspešnija u karijeri. Osim finala u Melburnu, osvojio je dva turnira – u finalu Bangkoka dobio je Đokovića, a u Parizu je pobedio Davida Nalbandijana.

Pogledajte detalje sa finala u Parizu:



Godinu 2009. počeće u Brizbejnu, a taj turnir možete pratiti na TV B92.

Pročitajte Conginu tenisku biografiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Tenis

Iga silovito do treće runde Rima

Poljska teniserka Iga Švjontek plasirala se u treće kolo turnira u Rimu, pošto je pobedila 77. teniserku sveta Amerikanku Bernardu Peru posle dva seta, 6:0, 6:2.

Beta

23:08

10 h

Tenis

Poznato kada Đoković izlazi na teren

Srpski teniser Novak Đoković će meč drugog kola mastersa u Rimu protiv Francuza Korentana Mutea igrati u petak uveče posle 19 časova, saopšteno je na sajtu turnira.

Tanjug

20:45

12 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu