Nova vest
Tenis

Sreda, 19.11.2008.

15:18

Zimonjić: Vimbldon bio prekretnica

Srpski teniser Nenad Zimonjić izjavio je da je osvajanje Vimbldona bila prekretnica u do sada najuspešnijoj sezoni u karijeri.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Zimonjić i Kanađanin Daniel Nestor osvojili su prošle nedelje titulu na Masters kupu u Šangaju, završnom turniru godine što im je donelo i plasman na prvo mesto na ATP listi za dublove. Sezona nije počela kako je želeo, kaže Zimonjić, ali je nakon trijumfa na Vimbldonu sve krenulo na bolje.

"Posle Vimbldona smo shvatili da možemo biti prvi na kraju sezone. Sezonu nismo počeli kako smo očekivali, krenuli smo sa porazima, ali smo zatim zaređali pobede. Imali smo par loših rezultatat na sredini sezone, a onda se desio Vimbldon", izjavio je Zimonjić na konferenciji za novinare u Beogradu koji su uprilićili Teniski savez Srbije i Teniski klub Gemaks.

Titulom na Masters kupu u Šangaju, Zimonjić je upotpunio veliki uspeh srpskog tenisa u finišu sezone.

"Kada smo došli u Šangaj nismo očekivali da možemo da ga osvojimo. U razgovoru sa organizatorima smo shvatili da ako braća Brajan izgube jedan meč u grupi, a mi dobijemo sve do kraja, možemo da ih preteknemo", kaže Zimonjić i dodaje da je veoma zadovoljan izborom Daniela Nestora za dubl partnera. Prethodno je sarađivao sa Indijcem Leanderom Paesom i Fabrisom Santorom iz Francuske.

Govoreći na konferenciji za novinare, predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović osvrnuo se na meteorski uspon srpskog tenisa.

"Ja sam bio najbolji igrač zemlje, ali je to bilo davno, dok je ovo što sada imamo neverovatna stvar. Imamo najboljeg igrača u dublu, najbolju teniserku na svetu i još dvoje u prvih pet. Ne možete da verujete kakav je osećaj bio u Šangaju kada smo proslavljali Nenadovu titulu. Nadam se da će tako ostati i da ćemo i dalje biti najbolja teniska nacija na svetu", rekao je Živojinović i sám nekada vodeći svetski dubl igrač.

Nenada Zimonjića i reprezentaciju Srbije sledeće sezone očekuje izuzetno težak duel sa Španijom u okviru Dejvis kupa. Mečevi će se igrati u martu na gostujućem terenu.

"Čeka nas izuzetno težak meč sa Špancima. Šalili smo se sa Nadalom i tražili da igramo na betonu u zatvorenom, ali nema sumnje da će se igrati na šljaci, na otvorenom. Ipak, daćemo sve od sebe. Imamo izuzetno dobru reprezentaciju, dobru hemiju i napravili smo odlične rezultate. Dobro se slažem sa svima. U karijeri sam u reprezentaciji u dublu igrao sa skoro svima. Odgovaraju mi i Viktor i Novak", rekao je Zimonjić i podsetio da je i dalje bez poraza u dublu kada je nastupao za državni tim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu