Nova vest
Tenis

Četvrtak, 14.02.2008.

20:11

Poraz Đokovića u Marselju

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Treći teniser sveta Novak Đoković poražen je u drugom kolu ATP turnira u Marselju od branioca titule Žila Simona sa 2:1, po setovima 2:6, 7:6 (6), 3:6, u meču koji je trajao dva sata i deset minuta igre. Đoković i pored poraza ipak neće izgubiti poene, pošto je prošle godine na ovom turniru ispao već u prvoj rundi. Protivnik Simona u narednom kolu biće bolji iz duela Matije – Lodra.

Naredni turnir na kojem će najbolji srpski teniser učestvovati počinje 18. februara i igra se u Roterdamu.

Srpski teniser od starta meča delovao je letargično, a to nije moglo da prođe nekažnjeno kod 30. igrača ATP liste. Simon je u prvom setu napravio dva brejka, i lako je poveo sa 1:0.

U drugom setu srpski teniser na momente je prikazivao igru iz Melburna, ali je to bilo i dalje daleko od njegovog najboljeg izdanja. U drugom setu nije bilo brejkova pa se ušlo u taj brejk.

Đoković na startu „dodatnog gema“ pravi mini brejk, ali Simon preokreće i dolazi do meč lopte pri rezultatu 6:5. Đoković ipak spašava meč loptu odličnim servisom, a nešto kasnije koristi prvu set loptu, i rešava drugi set u taj brejku rezultatom 8:6.

U odlučujućem setu Simon pravi brejk u četvrtom gemu za 3:1. U narednom gemu Đoković je imao jednu priliku da odmah vrati brejk, ali je propustio i Simon je poveo sa 4:1. I u sledećem servis gemu Francuza Đoković je imao priliku da vrati brejk. Ovog puta je lagan drugi servis poslao u aut, i domaći teniser poveo je sa 5:2.

Simon je za najveću pobedu u karijeri ipak morao da se pomuči. U devetom gemu pri rezultatu 5:3 Đoković je imao dve vezane brejk lopte, ali je i njih propustio, pa je Simon, više zahvaljujući protivniku, došao do trećeg kola u Marselju.

Turnir u Marselju igra se za nagradni fond od 543 hiljade evra

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu