Tenis 65

Četvrtak, 14.02.2008.

20:11

Poraz Đokovića u Marselju

Poraz Ðokoviæa u Marselju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

takozvani navijac

pre 16 godina

Svedjanin koji trenira Ancica optuzio je Novaka da je namerno izgubio to jest da je mec namesten. Vest su objavili svedski teletekst i par novina. Svedjani vode nezapamcenu kampanju protiv Djokovica, a i svih Srba pa me interesuje da li ste culi sta o ovome?

branko

pre 16 godina

@Irena, @Nikola
Предпостављао сам да ствари стоје тако како сте ми објаснили и да би да је отказао Новак морао да плати неку казну. Ипак, рекао бих три ствари:
1. Није лепо од форумаша да ружно говоре о Новаку, да инсинуирају нешто са кладионицама и сл. мада, руку на срце, каткад изгледа да Новаку није баш много стало да добије меч, тј. не види се знак било каквог узбуђења кад изгуби .
2. Свакако да није препоручљиво расипати новац на плаћање пенала. А шта је са расипањем угледа?
3. Новак је по квалитету већ близу Федерера и Надала али је по нечем другом још увек далеко. Мислим да нема више од 10 тенисера на планети који ПО НЕКАД могу победити Федерера и Надала. Број оних који могу победити Ђоковића (такође ПОНЕКАД!) много је већи. Е, кад и Новак тај број сведе на десетак имена (Ферер, Набалдијан, Фереро, Гаске, Цонга, Анчић, Моја , Багдатис и још по неко) тек тада може да прича о продору најпре на другу ,а једног дана и на прву позицију на свету. Новак је , без сумње, паметан момак и верујем да ће успети и у томе.

Goran

pre 16 godina

po meni ovo je cista taktika,a ko Noleta prati moze vec na pocetku meca,tj. po izrazu lica da provali da li ce da izgubi ili obrnuto

precanin

pre 16 godina

Kad pobedi kazu: Srbin Djokovic itd. Na dnevniku u spicu najava o Srbinivoj pobedi!? Kad izgubi samo Djokovic( bez Srbin) i negde vesti na zacelju. Tipicno za sportsku naciju.
precanin

Tara

pre 16 godina

@S.Cg

Nemoj da obracas paznju znas da kod nas ima vise pljuvaca,nazalost,a manje onih koji se stvarno poznaju u tenis ili druge sportove,pojedinci nemaju pametnija posla tako namjerno ili nenamjerno zalutaju i naprave guzvu,ali tesko je ispraviti osobe koji smatraju da su popili svu pamet svijeta i koji nemaju namjeru da nauce nesto u zivotu,zato i ne pokusavaj,,
ovo i nije toliko tragicno koliko je kada je u pitanju nase pismo ili pravopis kada pojedinci pocnu da dodaju nove rijeci u nasem recniku,ne znaju ni ovaj sto imamo pravilno da izgovaraju a jos dodaju e pa to je tragicno s toga me nista ne iznenadjuje,a mogu misliti kako je redakciji b92 kad moraju da objave takve komentare,ali bar se posteno izasmiju sigurno su im trbusnjaci kao kod sportista,hahah
sportski pozdrav

letelica

pre 16 godina

a sto se vi bakcete ovom vescu (57 komentara) gde je nas junak izgubio u 2. kolu, kad imamo jos 3 junaka koji su na istom takmicenju usli u 1/4 finale gde je pak samo 7 komentara. E pa zato sto smo prokleti.

Moje ime

pre 16 godina

Nepotreban turnir za Djokovica.Treba samo da nastupa na turnirima gde igraju Federer i Nadal.Sada ima veliku zalihu bodova i ne vidim razlog zasto se upusta da igra ovakve meceve.

Nikola

pre 16 godina

@Branko

Naravno da je morao. Turniri se prijavljuju dosta ranije, barem mesec dana pre (nisam siguran tacno), i jedini nacin da preskoci taj turnir je da potpuno nije sposoban da igra, a cak i u tom slucaju mora tamo da se pojavi.

Kazne za otkazivanje turnira su jako velike. Kada je u septembru igrao za Davis Cup protiv Australije, dan kasnije je trebao da igra u Bangkoku, i on je to otkazao naravno zbog "povrede", mada svi znamo da je bilo zbog premora naravno, i tada ATP nije prihvatio njegovo obrazlozenje, i bio je kaznjen sa oko 50 000$, sto je malo manje para nego da je osvojio taj turnir.

Sto se tice Marseja, iskreno, dobro je sto je izgubio, vise mu ostaje vremena da se pripremi za turnir u Roterdamu, gde se za osvajanje dobija skoro duplo vise novca nego za titulu u Marseju. Konkretno 150 000 evra, naspram 85 000 za Marsej.

Predo

pre 16 godina

Dragi navijaci Novaka Djokovica (u koje i ja spadam i ponekad zalim za onim vremenom kada sam mogao biti neutralan i uzivati u tenisu), morate se navikavati na ovakve stvari u godinama, koje dolaze. Bez obzira na bolest, povrede i sl. tokom godine dolazi do padova, uspona, prezasicenja i forma se tempira za najvece dogadjaje, a Novak ocigledno mora biti spreman 100% fizicki i psihicki. Ja sam se pribojavao ovog poraza ili poraza u sledecem kolu, nakon ne bas tako ubjedljive igre protiv "treceligasa" Dodiga. I nemojte da se brinete. Novak je samo za ucesce na turniru kao prvi nosilac dobio od organizatora brdo para, koje vecina vas ne moze zaraditi ni za godinu, dvije. Tako se to radi i zato se pojavio u Marseju (pojavio bi se i u Zagrebu, ali oni nemaju dovoljno para da mu plate - tako je izjavio Ivanisevic). Necu da kazem da je namjerno izgubio - ali nije bio dovoljno spreman i motivisan i toga ce biti i ove i sledecih godina. Rezultati i utisci se zbrajaju na kraju sezone. Prosle su godine neki proglasili Nalbandijana brojem 1 nakon dva dobro odigrana tunira, a sada ga nema na mapi. Isto je bilo sa Kanjasom. Tsonga je naparavio cudo u Australiji. To je isto prije njega napravio Bagdatis i Gonzalez. Svi su oni dobri, ali su Federer, i u proslosti Sampras, Borg, Lendl i mnogi drugi nesto posebno. Nadamo se da i nas Nole pripada ovom drustvu. Svi su oni imali uspone i padove, ali su bili i ostali - najveci. I zapamtite da je ovo prije sve veliki biznis, svidjalo se to vama ili ne.

Jeca

pre 16 godina

Nema veze,Nole...
Ocito je da se nisi jos oporavio.
Puno gresaka(preko 50),medical time-out merenje pritiska...
Sto se tice ucesca na ovom turnru mislim da ga je prijavio jos pre Moskve,tako da bi ga u slucaju da je odustao od turnira cekala bi ga novcana kazna.
Mozda je ovako i bolje:
1.Uzeo je nesto bodova,jer je prosle godine ispao u 1.kolu;
2.Imace vise vremena da se odmori i pripremi za Roterdam.
Tako da "pljuvaci" i "dusebriznici"-odmorite malo!
Ajmo,Nole!
Brzo se oporavi,i trk po 250 bodova!:)
Uvek uz tebe!

antracit

pre 16 godina

SÁRKÖZY..........izvorno mađarski,stim da se je drugo slovo dugo Á,zato je crtica na slovu,slovo Ö se pak ne izgovara kao O,nego kao slovo Ö u reči KÖLN(KELN po srpskom).Svi Vi koji ovo pitanje razmatrate dođite na časove mađarskog ili nemačkog jezika pa ćete do kraja shvatiti.A Novak Đoković je ,bez obzira na poraz , veoma dobar igrač!Gledaću ga uvek, i u slučaju ako bude gubio.

Irena

pre 16 godina

Bas kao sto rece Zeks, sta vam je ljudi, morao je da se pojavi na ovom turniru, vi vase dupe ne bi digli ni iz kreveta da vam je bilo lose a Nole je igrao, kao i Zima, ako ga gledate samo da bi dobili na tiketu zarad njegove igre, alal vam!
Nole samo napred!
Irena

ima logike

pre 16 godina

Nolu je sad u prvom planu Roterdam koji pocinje 18-og i koji nosi mnogo vise poena nego Marsej...Da je prosao dalje, ne bi mogao da ucestvuje tamo, a i ovako je uzeo par poena zbog proslogodisnjeg ispadanja u prvom kolu!

Juve

pre 16 godina

@Mare
Noletovo 3.mjesto nije sporno(bar za sada).Medjutim,sam Djokovic je sebi postavio mnogo vece ciljeve do kraja godine.Na ovaj nacin ih nikada nece ispuniti.Federer i Nadal skupljaju poene na svim turnirima,a ne samo na velikim.I ono sto je bilo simptomaticno za proslu godinu ponavlja se i u ovoj:poslije svakog osvojenog turnira slijedi ispadanje u 1. ili 2.kolu!Nemojte me pogresno shvatiti,ne zelim da kritikujem momka koji je vec sada extra klasa,ali ako pricamo o napadu na br.1,onda ovakve stvari ne smiju da mu se desavaju.Pozdrav za sve objektivne ljubitelje sporta.

Zoks

pre 16 godina

Ne kapirate. Nisu bodovi bitni. Bitno je bilo da se pojavi na turniru za koji se prijavio. Slicno je odigrao i na manjim turnirima prosle godine kada je igrao zato sto je morao. Turniri se biraju mnogo unapred i ne moze se znati da li si spreman ili ne. S obzirom da ne gubi nista ovo mu dobro dodje da se regenerise do sledeceg znacajnog turnira.

Nikola

pre 16 godina

Covek je iscrpljen od gripa.To se ne vidi samo iz aviona.Kako brzo zaboravimo uspeh i srecu koju nam je doneo.Dok ne naucimo da trpimo poraze uvek cemo ostati jadna nacija.Zato nam se i desava sva ova muka.

mare91

pre 16 godina

Evo me Irena, tu sam!!!
Pa igrao je za pare i uzeo neku kintu jer je stigao do drugog kola, a znao je da nece izgubiti poene jer je prosle godine ispao u prvom kolu. Ja i dalje ostajem pri svom...ne pljujem nikoga vec samo iznosim svoje misljenje!!!

marsej

pre 16 godina

danilo

slazem se stobom
juce sam bio na utakmicu od djokovica i covek koje predstavijo igrace rekao je da je novak djokovic hrvat !!!
e da mu vidite facu !
odma je djokovic reagovao!
sramota je za takve turnire da se tako nesto desava
i mislim da to nije prvi put da mu se to desi !

Irena

pre 16 godina

@Branko
Naravno Branko, napisala sam još pre dva sata ali mi ne objaviše. :)
Istina, bilo bi mu bolje da je odmarao s obzirom na trenutno zdravstveno stanje, međutim, pošto je učešće na turniru prijavio pre odlaska u Moskvu (gde se razboleo), morao je da se pojavi na turniru pa makar odmah predao. Šta ćeš, takva su pravila.
U suprotnom bi plaćao kaznu. Dakle, bolje da se dođe i izgubi u prvom, drugom meču nego da rasipa novac (u izgradnji Teniskog centra u Kragujevcu, porodica Đoković učestvuje sa 95%).

dule

pre 16 godina

ma nema veze to sa zdravstvenim problemima, Novak je jednostavno balkanac koji se brzo zadovoljava, i zato ce izmedju njega i Federera jos dugo biti velikih razlika sto se tice igre, jer Federer nikada ne izlazi na teren da razocara svoju publiku, dok Djokovic sve vise trenira nase zivce koji ga bodrimo.
Ma koliko ga volim kao tenisera moram da mu zamerim da je njegov pristup igri krajne ne profesionalan.
To govorim jer sam u tenisu dosta duze od njega, i predlazem mu da se vrati Pilicu na nekoliko meseci kako bi zaboravio te glupe izgrede sa kojima nece daleko stici.
PS: Veliki si talenat ali Federer je za tebe Profi 1A.
Steeeeeeeetaaaaa.
pozdrav svima i kudite me ako nije tako.
Dule

Tara

pre 16 godina

Sad Nole probaj da se odmoris i ozdravis skroz da budes spreman za sledeci turnir,
Za sve one koji pricaju kojesta, da im samo kazem da je Novak na ovom turniru uzeo 275dolara samo zato sto se pojavio u Marseju(hahaha)tako da nije dzabe igrao bolestan,
Bravo Nole sve se naplacuje,tako i treba
Pozdrav

vrscanin

pre 16 godina

Sta vam je ljudi? Covek je bolestan i jedva je igrao. Merili su mu i pritisak. Cak i da je zdrav, zasto je cudno za nekoga ko je 3.na svetu, da izgubi od 30. Ne bi bilo prvi put.
Ko zna koliko ce ovakvih poraza imati u karijeri, a sigurno je da ce dugo ostati u vrhu. Valjda je mesto na ATP, na kome se nalazi,zaradjeno nekim rezultatom, niko mu to nije poklonio. Izgubio Nole mec, hajde svi da ga pljujemo. Sramota.

Alex

pre 16 godina

E, vi sto kritikujete,nadam se da su vase sujete sada zadovoljene.Ako jesu onda je vreme da pocnete da ucite da cenite ono sto vredi i sto ceo svet postuje,ono retko sto nas predstavlja u pozitivnom "svetlu", a to su sportisti.I mozda je vreme da prestanemo da pljujemo one koje smo samo dan ranije "dizali u zvezde",posle jednog poraza,predaje... Nole,samo napred!!!!

Danilo

pre 16 godina

Sramota na zvanicnom sajtu turnira! Pise Novak Djokovic (CRO),... pa dokle vise.Nije da mi smeta, ali je sramota da tako nesto grese namerno ili ne, nije bitno, ali je za svaku osudu. Bolje da je Nole sada kisnuo ne brani poene i nije ni 100% spreman. Srecno majstore.

ATG

pre 16 godina

Ne pisem cesto komentare,ali cisto da odgovorim n aovo meova vazno pitanje

za D

Sarkózy = Sòrkó:zi = Sorkozi
ne znam ko te je ucio madjarski,ali ogoginal se

cit sharkOzi

pri cemu je O kao u kOln

sTEF

pre 16 godina

Posle osvojene titule na AO nas Nole ima samo da kaska za prvom dvojicom i daj boze da ne padne nize od trece pozicije.Zivi bili pa videli!

AБВГДЂ

pre 16 godina

@D
Netačno. Sarkozi je po nacionalnosti Francuz mađarskog etničkog porekla i njegovo prezime Francuzi izgovaraju naglašavajući poslednji slog. Za nas ni to nije važno, važno je da mi nemamo akcenat na poslednjem slogu i njegovo prezime u srpskom jeziku izgovara se Sarkozi (naglasak je na glasu "o" - kratkouzlazni). Zašto o jeziku i pravopisu, kad niste upućeni?

blahblah

pre 16 godina

Nemam nista protiv toga sto je izgubio,ali ne mora da igra turnir kad je vec ovako malodusan.Niko ga ne tera da igra!!!Branio je prvo kolo od prosle godine i cim je prosao u drugo uopste se ne trudi, nego cisto odradjuje posao, tj.gubi!!!

milan

pre 16 godina

mislim da ce sve leci na svoje mesto,kad nole shvati da neko ko ima takvu tehniku i tako precizne lopte kao sto su noletove zadrzava prednost u igri pravovremenim i hitrim izlaskom na mrezu gde mu nakon toga stizu lagani baloni za smec(nikako da pri tom bude na pola puta do mreze,vec na samoj mrezi,kako ne bi morao da igra teske voleje ispod kuka).to dalje donosi ocuvanje snage u tom.a i u sledecim vaznijim mecevima,a ne da vec izradjeni gotov poen igra do iznemoglosti te tako rasipa snagu.malo se cudim da niko od trenera to ne moze da uvidi i da se to konacno ispravi.isti slucaj je i kod obe devojke!non stop hvataju voleje s pola terena i to samo zato sto brze ne istrce do mreze nakon sjajno odigranog pasa!!!

D

pre 16 godina

Goran piše: "Manje vise sto je Djokovic pobedio, nego je ovde zaista kljucno pitanje da li se kaze Marsej ili Marselj... A da li se kaze Marseljeza ili Marsejeza? I na kom slogu je akcenat u prezimenu Sarkozi? I zasto Obelix ima toliki stomak? Toliko vaznih pitanja, a mi se bavimo tamo nekom pobedom Djokovica... Strasno"

Sarkózy = Sòrkó:zi = Sorkozi

Dakle, mađarsko prezime izgovara se Sorkozi (drugi je slog dug), a naglasak, kao uvijek u mađarskomu, pada na prvi slog!

Dodao bih da je Tsonga afričko prezime (tako se zove i jedan jezik), a u afričkim jezicima naglasak uglavnom pada na pretposljednji slog.

Rad@k

pre 16 godina

Ljudi djokovicu ne trebaju poeni sa ovog turnira jer prakticno mu nista ne znace u stizanju razlike Nadala
Tako da dobio je prvo kolo a do godine brani poene iz drugog i tada ce mu sigurno trebati bodovi vise nego sada. A svime time on dobija na odmru za roterdam koji je mnogo jaci i bitniji turnir!
Jedino sto je zeznuo ove sa foxa a oni kupila prava na turnir

Srbimir

pre 16 godina

Prosto mi se gadi kad dodjem na sportsku stranicu,a ono polemike i naklapanja o nekim
lingvistickim finesama(pa kome to treba na ovom mestu!!!???);ili se "prosipa pamet" na sve strane,a sujeta nezadrzivo napada!!??

vlada

pre 16 godina

imao sam utisak da je sve dao da tesno izgubi.Slabo Novak ceni sebe,slabo. Izvinjavam se svima bezrezervnim pruzateljima podrske!

Bob Zgb

pre 16 godina

Kažem sad vam kreće tipični balkanski mentalitet... Neće osvojit turnir ni igrat u finalu sljedećih 6 mjeseci, past će na 10. mjesto i onda kad baš svi počnu pricat da ne valja da je gotov itd. E onda diže wimbledonski pokal.
Klasika. Nedostatak motivacije.

Ženevljanin

pre 16 godina

Vilander - koga su mnogi na ovom forumu napadali zbog loših prognoza - rekao je, ipak, jednu veliku istinu, pre dvadesetak godina, kada je bio svetski br.1: "ako igram s 90% svojih mogućnosti - gubim od #100!" Novak je danas igrao sa oko 80% i izgubio je zasluženo i glatko od br. 30. (Drugu set je srećno dobio.) Ne bih procenjivao da li su za Novakovu mediokritetsku igru krivi vi(rusi) ili nešto drugo. Rekao bih ipak nešto stručnjacima za "branjenje poena iz prošle godine". Vidim da ima dve filozofske škole: jedna koja smatra da je Novak morao da igra (zato što je prošle godine ispao u prvom kolu) i druga, koja iz istog razloga smatra da je Nole morao da preskoči ovaj turnir.:-) Ja sam sklon da, "seljački", uprostim stvar: na kraju ove, 2008. godine, mesto Novaka Đokovića na ATP listi biće određeno SAMO rezultatima koje bude postigao u ovoj, 2008. godini! Ako je to prvo mesto 31.dec 2008., bitno navijačima (i Novaku) onda je totalno nevažno "branjenje" poena; sva energija i planiranje mora biti usmerena na osvajanje maksimalnog broja poena u OVOJ godini, bez obzira koliko poena je na njima osvojeno prošle godine. Ergo - savetujem vam da pratite ATP trku... koju trenutno vodi N.Đ. Dokle god je Novak u vrhu ove liste (i dok DODRO IGRA)- dobro je...

voja

pre 16 godina

@Martin Palermo
A, nije da nisi imao rezon da ga sklonis sa tiketa. Nadal i Federer apstiniraju ove nedelje, a Novak je po rasporedu planirao da apstinira za vreme Rotrdama. Medjutim, kako je zakacio virus, a Marsej se priblizio, Novak se prijavio i za Roterdam. Na osnovu toga se moze zakljuciti da je i sam bio spreman na rano ispadanje u Marseju, zbog nezalecenog gripa. Eto, mora da se odlezi, da se ne bi pretvorio u nesto zesce, a organizatore turnira za koji se odavno prijavio valja ispostovati, pa miks ta dva momenta dovodi do slavlja Simona.
Lako je meni da pametujem sa tudjim tiketima i to po zavrsetku meceva. Verovatno bi i ti imao objasnjenje za moj tiket. Odnosno - kako i zasto je Zistin izgubila prvi set protiv Pironkove?
Pozdrav i vidimo se u redu za isplatu, neki drugi put. Malo je 15000, zakacicemo mi vise.

Mare

pre 16 godina

@boban,nis
Prosla godina je prosla.Prosle godine je igrao i Adelaid ove nije, ali poraz od tada odlicnog Juznog (ja ga ovako pisem!) u Marseju je bio tesan.Zatim sledi Roterdam gde takodje ispada od Juznog.Tada svi ovde pisu kako Novak nije dovoljno psihicki jak jer gubi i poren vodstva od 1:0 u setovima, onda propusta i neke mec lopte u drugom setu i u taj-breku, da bi na kraju pored brejka viska u trecem setu izgubio.E vidis ove godine je sasvim druga prica odnosno na ovom turniru, psihicki je jak ali ne i fizicki, sto nikako ne znaci da nije motivisan za ovakve turnire.
@za sve osatle
Suditi zbog jednog virusa da Novak u narednih 6 meseci nece doci nidojednog finala, i da je teze zadrzati se u vrhu nego doci do vrha je smesno.Pogledajte vrh!Kolika je razlika izmedju Novaka i Davidenka?2440 bodova!Pa da dise mu za vrat!

rhg

pre 16 godina

Gledao sam ja vec ovaj mec... Protiv Moje u Sinsinatiju, pa protiv Santoroa u Parizu... Novak jednostavno na nekim turnirima ne igra. Sad, zasto uopste ucestvuje...? To je sasvim drugo pitanje. Bitno je da se uvek posle ovakvih igara vrati i bude to sto jeste trenutno. Mozda i najbolji. (sam'kad 'oce...)

svetlana

pre 16 godina

Jao bre Nole!
Odmori se, molim te, oporavi se kako treba, nemo' da se sigras sas zdravlje!
S druge strane, bar je ceo svet mogao da vidi ubavo ti devojce Jelenu...
Zelim ti da se sto pre potpuno oporavis!

branko

pre 16 godina

Могу да разумем данашњу слабу игру Ђоковића. Оно што не могу да разумем је питање ЗАШТО ЈЕ ИГРАО ОВАЈ ТУРНИР, непосредно после болести, можда излечен, али очигледно неспреман. Заиста бих волео, ако је некоме познато да ми каже ДА ЛИ ЈЕ ЂОКОВИЋ морао да игра у Марсеју .

boban,nis

pre 16 godina

Mislim da djokovic niti je spreman niti motivisan za ovakve turnire.Prosle godine ispao u prvom sada u drugom,cak dobija i koji poen.Ocito da su mu u planu samo veliki turniri i grenslemovi.

Martin Palermo

pre 16 godina

Kako sam neinteligentno odigrao. Ovo nije slovo o Noletu, već pogrešan kladioničarski rezon. Čovek je nesporan, ali njegovo trenutno zdravlje problematično. Meni se u kalkulacijama taj znak pitanja negde zagubio. Ma znam ja da nije branio nikakve bodove iz Marseja prosle godine, to je i bio tanak led na koji sam se navukao. Dok Federer i Nadal ove nedelje apstiniraju, računam, idealna šansa da im se osvojenim turnirom približi za 200, odnosno finalom 140 bodova. Do finala Mathieu (1:1, ta Francuzova pobeda pre 2 godine, oba tie break) i Murray (ok, našao konačno psihijatra, ali redovna mušterija), kako turnir odmiče diže formu, fervex čini svoje. A u finalu Gasquet, taj bih meč komotno izbegao na tiketu. Samo je taj fervex izgleda malo predozirao, ili je mene zavaralo Simonovo 30. mesto na listi. Plus majstor nikog bitnog nije skinuo prošle godine. Idealan par da učvrsti tiket i cementira uslov. Skinu mi čovek 15 soma. I te brejk lopte. Šest komada sve na obruču. Pa ti sad osiguraj tiket sa kvotom 1.12. Da, ovo što šušti su skoro 2 glave koje idu ne na obruč, nego pravo u koš!

GoranSD

pre 16 godina

Neće osvojiti poene.Najlošiji turnir koji se boduje vredi 20 poena a ovde je "osvojio" 15.
Naravno da to nije bitno ali eto,da se pravim da sve znam:)
Novaku izgleda i ne idu ove dvorane.A ne mogu da verujem da je sve išlo po scenariju najgorem za gledaoca.Dve brejk lopte kad smo mislili da je sve gotovo i greške,greške...
Što bar Simon ne iskoristi onu u tajbrejku da nam skrati muke.

"Ruski virus",to je!

pre 16 godina

Opusteno Nole,kad sam video da ti mere pritisak znao sam da nesto ne valja...sad vidim da kad si ti spreman ne moze ti niko nista!Uz tebe smo uvek,ne zaboravi

Piter

pre 16 godina

Ne znam za vas,ali sam kod Noleta osetio neku dozu nezainteresovanosti da pobedi.Chak ni reket nije bacao(sto je vrlo retko kad gubi).Ko da mu se malo smuchio tenis.

Irena

pre 16 godina

Ma Nole, neka si izgubio, turnir u Roterdamu je iz zlatne serije (pobednik nosi 250 bodova), bolje se odmori još malo od te gripčine (gadna je to stvar), a onda JURIIIIŠ!!! :-)

Mare

pre 16 godina

E Zile, Zile mala si ti maca za Novaka.Da je Novak zdrav ne bi ti osvojio vise od 4 gema.
Videli ste jos ga Novak "pusta" da pobedi u dva seta i on ne moze.Hoce Novak da ide da se odmara, on mu neda.Bas je neki.

asterix

pre 16 godina

Nas junak polako ali sigurno postaje pilicar,i tezgaros.Ako nije spreman za turnir ne treba da ga igra a ne da na teren izlazi kao da je puskom nateran.Molim da kad sledeci put ode na tezgu,da nam javi kako ne bi gubili vreme gledajuci ga na tv.

optimista

pre 16 godina

Meni je od svega najdraže što je Novak dobio tajbrejk! :))

Zbog izgubljenog meča se uopšte ne traumiram. Nije on Federer koji stvori monstruma od sebe, pa taman posla da ponekad izgubi.

miroslav

pre 16 godina

cestitam ti na naporima koje si ulozio, mada ne znam zasto se bolestan toliko iscrpljujes.Jelena treba da ti je primer.Sto se organizatora tice zahvalio bi im se a od sada neka im Roze i Rafa igraju po podne icekaju mec pola dana.

Irena

pre 16 godina

Jao Mare, gde si?
Pa kako to da nam izgubi Nole kad igra za pare? Auuuu.....

Željko, daj molim te pitaj pljuvače da li su sada najsrećniji na svetu! :-)

Martin Palermo

pre 16 godina

Kako sam neinteligentno odigrao. Ovo nije slovo o Noletu, već pogrešan kladioničarski rezon. Čovek je nesporan, ali njegovo trenutno zdravlje problematično. Meni se u kalkulacijama taj znak pitanja negde zagubio. Ma znam ja da nije branio nikakve bodove iz Marseja prosle godine, to je i bio tanak led na koji sam se navukao. Dok Federer i Nadal ove nedelje apstiniraju, računam, idealna šansa da im se osvojenim turnirom približi za 200, odnosno finalom 140 bodova. Do finala Mathieu (1:1, ta Francuzova pobeda pre 2 godine, oba tie break) i Murray (ok, našao konačno psihijatra, ali redovna mušterija), kako turnir odmiče diže formu, fervex čini svoje. A u finalu Gasquet, taj bih meč komotno izbegao na tiketu. Samo je taj fervex izgleda malo predozirao, ili je mene zavaralo Simonovo 30. mesto na listi. Plus majstor nikog bitnog nije skinuo prošle godine. Idealan par da učvrsti tiket i cementira uslov. Skinu mi čovek 15 soma. I te brejk lopte. Šest komada sve na obruču. Pa ti sad osiguraj tiket sa kvotom 1.12. Da, ovo što šušti su skoro 2 glave koje idu ne na obruč, nego pravo u koš!

Irena

pre 16 godina

Ma Nole, neka si izgubio, turnir u Roterdamu je iz zlatne serije (pobednik nosi 250 bodova), bolje se odmori još malo od te gripčine (gadna je to stvar), a onda JURIIIIŠ!!! :-)

Irena

pre 16 godina

Jao Mare, gde si?
Pa kako to da nam izgubi Nole kad igra za pare? Auuuu.....

Željko, daj molim te pitaj pljuvače da li su sada najsrećniji na svetu! :-)

branko

pre 16 godina

Могу да разумем данашњу слабу игру Ђоковића. Оно што не могу да разумем је питање ЗАШТО ЈЕ ИГРАО ОВАЈ ТУРНИР, непосредно после болести, можда излечен, али очигледно неспреман. Заиста бих волео, ако је некоме познато да ми каже ДА ЛИ ЈЕ ЂОКОВИЋ морао да игра у Марсеју .

asterix

pre 16 godina

Nas junak polako ali sigurno postaje pilicar,i tezgaros.Ako nije spreman za turnir ne treba da ga igra a ne da na teren izlazi kao da je puskom nateran.Molim da kad sledeci put ode na tezgu,da nam javi kako ne bi gubili vreme gledajuci ga na tv.

optimista

pre 16 godina

Meni je od svega najdraže što je Novak dobio tajbrejk! :))

Zbog izgubljenog meča se uopšte ne traumiram. Nije on Federer koji stvori monstruma od sebe, pa taman posla da ponekad izgubi.

Ženevljanin

pre 16 godina

Vilander - koga su mnogi na ovom forumu napadali zbog loših prognoza - rekao je, ipak, jednu veliku istinu, pre dvadesetak godina, kada je bio svetski br.1: "ako igram s 90% svojih mogućnosti - gubim od #100!" Novak je danas igrao sa oko 80% i izgubio je zasluženo i glatko od br. 30. (Drugu set je srećno dobio.) Ne bih procenjivao da li su za Novakovu mediokritetsku igru krivi vi(rusi) ili nešto drugo. Rekao bih ipak nešto stručnjacima za "branjenje poena iz prošle godine". Vidim da ima dve filozofske škole: jedna koja smatra da je Novak morao da igra (zato što je prošle godine ispao u prvom kolu) i druga, koja iz istog razloga smatra da je Nole morao da preskoči ovaj turnir.:-) Ja sam sklon da, "seljački", uprostim stvar: na kraju ove, 2008. godine, mesto Novaka Đokovića na ATP listi biće određeno SAMO rezultatima koje bude postigao u ovoj, 2008. godini! Ako je to prvo mesto 31.dec 2008., bitno navijačima (i Novaku) onda je totalno nevažno "branjenje" poena; sva energija i planiranje mora biti usmerena na osvajanje maksimalnog broja poena u OVOJ godini, bez obzira koliko poena je na njima osvojeno prošle godine. Ergo - savetujem vam da pratite ATP trku... koju trenutno vodi N.Đ. Dokle god je Novak u vrhu ove liste (i dok DODRO IGRA)- dobro je...

Mare

pre 16 godina

E Zile, Zile mala si ti maca za Novaka.Da je Novak zdrav ne bi ti osvojio vise od 4 gema.
Videli ste jos ga Novak "pusta" da pobedi u dva seta i on ne moze.Hoce Novak da ide da se odmara, on mu neda.Bas je neki.

Danilo

pre 16 godina

Sramota na zvanicnom sajtu turnira! Pise Novak Djokovic (CRO),... pa dokle vise.Nije da mi smeta, ali je sramota da tako nesto grese namerno ili ne, nije bitno, ali je za svaku osudu. Bolje da je Nole sada kisnuo ne brani poene i nije ni 100% spreman. Srecno majstore.

"Ruski virus",to je!

pre 16 godina

Opusteno Nole,kad sam video da ti mere pritisak znao sam da nesto ne valja...sad vidim da kad si ti spreman ne moze ti niko nista!Uz tebe smo uvek,ne zaboravi

vrscanin

pre 16 godina

Sta vam je ljudi? Covek je bolestan i jedva je igrao. Merili su mu i pritisak. Cak i da je zdrav, zasto je cudno za nekoga ko je 3.na svetu, da izgubi od 30. Ne bi bilo prvi put.
Ko zna koliko ce ovakvih poraza imati u karijeri, a sigurno je da ce dugo ostati u vrhu. Valjda je mesto na ATP, na kome se nalazi,zaradjeno nekim rezultatom, niko mu to nije poklonio. Izgubio Nole mec, hajde svi da ga pljujemo. Sramota.

rhg

pre 16 godina

Gledao sam ja vec ovaj mec... Protiv Moje u Sinsinatiju, pa protiv Santoroa u Parizu... Novak jednostavno na nekim turnirima ne igra. Sad, zasto uopste ucestvuje...? To je sasvim drugo pitanje. Bitno je da se uvek posle ovakvih igara vrati i bude to sto jeste trenutno. Mozda i najbolji. (sam'kad 'oce...)

Mare

pre 16 godina

@boban,nis
Prosla godina je prosla.Prosle godine je igrao i Adelaid ove nije, ali poraz od tada odlicnog Juznog (ja ga ovako pisem!) u Marseju je bio tesan.Zatim sledi Roterdam gde takodje ispada od Juznog.Tada svi ovde pisu kako Novak nije dovoljno psihicki jak jer gubi i poren vodstva od 1:0 u setovima, onda propusta i neke mec lopte u drugom setu i u taj-breku, da bi na kraju pored brejka viska u trecem setu izgubio.E vidis ove godine je sasvim druga prica odnosno na ovom turniru, psihicki je jak ali ne i fizicki, sto nikako ne znaci da nije motivisan za ovakve turnire.
@za sve osatle
Suditi zbog jednog virusa da Novak u narednih 6 meseci nece doci nidojednog finala, i da je teze zadrzati se u vrhu nego doci do vrha je smesno.Pogledajte vrh!Kolika je razlika izmedju Novaka i Davidenka?2440 bodova!Pa da dise mu za vrat!

miroslav

pre 16 godina

cestitam ti na naporima koje si ulozio, mada ne znam zasto se bolestan toliko iscrpljujes.Jelena treba da ti je primer.Sto se organizatora tice zahvalio bi im se a od sada neka im Roze i Rafa igraju po podne icekaju mec pola dana.

Rad@k

pre 16 godina

Ljudi djokovicu ne trebaju poeni sa ovog turnira jer prakticno mu nista ne znace u stizanju razlike Nadala
Tako da dobio je prvo kolo a do godine brani poene iz drugog i tada ce mu sigurno trebati bodovi vise nego sada. A svime time on dobija na odmru za roterdam koji je mnogo jaci i bitniji turnir!
Jedino sto je zeznuo ove sa foxa a oni kupila prava na turnir

Predo

pre 16 godina

Dragi navijaci Novaka Djokovica (u koje i ja spadam i ponekad zalim za onim vremenom kada sam mogao biti neutralan i uzivati u tenisu), morate se navikavati na ovakve stvari u godinama, koje dolaze. Bez obzira na bolest, povrede i sl. tokom godine dolazi do padova, uspona, prezasicenja i forma se tempira za najvece dogadjaje, a Novak ocigledno mora biti spreman 100% fizicki i psihicki. Ja sam se pribojavao ovog poraza ili poraza u sledecem kolu, nakon ne bas tako ubjedljive igre protiv "treceligasa" Dodiga. I nemojte da se brinete. Novak je samo za ucesce na turniru kao prvi nosilac dobio od organizatora brdo para, koje vecina vas ne moze zaraditi ni za godinu, dvije. Tako se to radi i zato se pojavio u Marseju (pojavio bi se i u Zagrebu, ali oni nemaju dovoljno para da mu plate - tako je izjavio Ivanisevic). Necu da kazem da je namjerno izgubio - ali nije bio dovoljno spreman i motivisan i toga ce biti i ove i sledecih godina. Rezultati i utisci se zbrajaju na kraju sezone. Prosle su godine neki proglasili Nalbandijana brojem 1 nakon dva dobro odigrana tunira, a sada ga nema na mapi. Isto je bilo sa Kanjasom. Tsonga je naparavio cudo u Australiji. To je isto prije njega napravio Bagdatis i Gonzalez. Svi su oni dobri, ali su Federer, i u proslosti Sampras, Borg, Lendl i mnogi drugi nesto posebno. Nadamo se da i nas Nole pripada ovom drustvu. Svi su oni imali uspone i padove, ali su bili i ostali - najveci. I zapamtite da je ovo prije sve veliki biznis, svidjalo se to vama ili ne.

Bob Zgb

pre 16 godina

Kažem sad vam kreće tipični balkanski mentalitet... Neće osvojit turnir ni igrat u finalu sljedećih 6 mjeseci, past će na 10. mjesto i onda kad baš svi počnu pricat da ne valja da je gotov itd. E onda diže wimbledonski pokal.
Klasika. Nedostatak motivacije.

Srbimir

pre 16 godina

Prosto mi se gadi kad dodjem na sportsku stranicu,a ono polemike i naklapanja o nekim
lingvistickim finesama(pa kome to treba na ovom mestu!!!???);ili se "prosipa pamet" na sve strane,a sujeta nezadrzivo napada!!??

voja

pre 16 godina

@Martin Palermo
A, nije da nisi imao rezon da ga sklonis sa tiketa. Nadal i Federer apstiniraju ove nedelje, a Novak je po rasporedu planirao da apstinira za vreme Rotrdama. Medjutim, kako je zakacio virus, a Marsej se priblizio, Novak se prijavio i za Roterdam. Na osnovu toga se moze zakljuciti da je i sam bio spreman na rano ispadanje u Marseju, zbog nezalecenog gripa. Eto, mora da se odlezi, da se ne bi pretvorio u nesto zesce, a organizatore turnira za koji se odavno prijavio valja ispostovati, pa miks ta dva momenta dovodi do slavlja Simona.
Lako je meni da pametujem sa tudjim tiketima i to po zavrsetku meceva. Verovatno bi i ti imao objasnjenje za moj tiket. Odnosno - kako i zasto je Zistin izgubila prvi set protiv Pironkove?
Pozdrav i vidimo se u redu za isplatu, neki drugi put. Malo je 15000, zakacicemo mi vise.

Martin Palermo

pre 16 godina

Kako sam neinteligentno odigrao. Ovo nije slovo o Noletu, već pogrešan kladioničarski rezon. Čovek je nesporan, ali njegovo trenutno zdravlje problematično. Meni se u kalkulacijama taj znak pitanja negde zagubio. Ma znam ja da nije branio nikakve bodove iz Marseja prosle godine, to je i bio tanak led na koji sam se navukao. Dok Federer i Nadal ove nedelje apstiniraju, računam, idealna šansa da im se osvojenim turnirom približi za 200, odnosno finalom 140 bodova. Do finala Mathieu (1:1, ta Francuzova pobeda pre 2 godine, oba tie break) i Murray (ok, našao konačno psihijatra, ali redovna mušterija), kako turnir odmiče diže formu, fervex čini svoje. A u finalu Gasquet, taj bih meč komotno izbegao na tiketu. Samo je taj fervex izgleda malo predozirao, ili je mene zavaralo Simonovo 30. mesto na listi. Plus majstor nikog bitnog nije skinuo prošle godine. Idealan par da učvrsti tiket i cementira uslov. Skinu mi čovek 15 soma. I te brejk lopte. Šest komada sve na obruču. Pa ti sad osiguraj tiket sa kvotom 1.12. Da, ovo što šušti su skoro 2 glave koje idu ne na obruč, nego pravo u koš!

Nikola

pre 16 godina

Covek je iscrpljen od gripa.To se ne vidi samo iz aviona.Kako brzo zaboravimo uspeh i srecu koju nam je doneo.Dok ne naucimo da trpimo poraze uvek cemo ostati jadna nacija.Zato nam se i desava sva ova muka.

branko

pre 16 godina

@Irena, @Nikola
Предпостављао сам да ствари стоје тако како сте ми објаснили и да би да је отказао Новак морао да плати неку казну. Ипак, рекао бих три ствари:
1. Није лепо од форумаша да ружно говоре о Новаку, да инсинуирају нешто са кладионицама и сл. мада, руку на срце, каткад изгледа да Новаку није баш много стало да добије меч, тј. не види се знак било каквог узбуђења кад изгуби .
2. Свакако да није препоручљиво расипати новац на плаћање пенала. А шта је са расипањем угледа?
3. Новак је по квалитету већ близу Федерера и Надала али је по нечем другом још увек далеко. Мислим да нема више од 10 тенисера на планети који ПО НЕКАД могу победити Федерера и Надала. Број оних који могу победити Ђоковића (такође ПОНЕКАД!) много је већи. Е, кад и Новак тај број сведе на десетак имена (Ферер, Набалдијан, Фереро, Гаске, Цонга, Анчић, Моја , Багдатис и још по неко) тек тада може да прича о продору најпре на другу ,а једног дана и на прву позицију на свету. Новак је , без сумње, паметан момак и верујем да ће успети и у томе.

boban,nis

pre 16 godina

Mislim da djokovic niti je spreman niti motivisan za ovakve turnire.Prosle godine ispao u prvom sada u drugom,cak dobija i koji poen.Ocito da su mu u planu samo veliki turniri i grenslemovi.

D

pre 16 godina

Goran piše: "Manje vise sto je Djokovic pobedio, nego je ovde zaista kljucno pitanje da li se kaze Marsej ili Marselj... A da li se kaze Marseljeza ili Marsejeza? I na kom slogu je akcenat u prezimenu Sarkozi? I zasto Obelix ima toliki stomak? Toliko vaznih pitanja, a mi se bavimo tamo nekom pobedom Djokovica... Strasno"

Sarkózy = Sòrkó:zi = Sorkozi

Dakle, mađarsko prezime izgovara se Sorkozi (drugi je slog dug), a naglasak, kao uvijek u mađarskomu, pada na prvi slog!

Dodao bih da je Tsonga afričko prezime (tako se zove i jedan jezik), a u afričkim jezicima naglasak uglavnom pada na pretposljednji slog.

svetlana

pre 16 godina

Jao bre Nole!
Odmori se, molim te, oporavi se kako treba, nemo' da se sigras sas zdravlje!
S druge strane, bar je ceo svet mogao da vidi ubavo ti devojce Jelenu...
Zelim ti da se sto pre potpuno oporavis!

AБВГДЂ

pre 16 godina

@D
Netačno. Sarkozi je po nacionalnosti Francuz mađarskog etničkog porekla i njegovo prezime Francuzi izgovaraju naglašavajući poslednji slog. Za nas ni to nije važno, važno je da mi nemamo akcenat na poslednjem slogu i njegovo prezime u srpskom jeziku izgovara se Sarkozi (naglasak je na glasu "o" - kratkouzlazni). Zašto o jeziku i pravopisu, kad niste upućeni?

Alex

pre 16 godina

E, vi sto kritikujete,nadam se da su vase sujete sada zadovoljene.Ako jesu onda je vreme da pocnete da ucite da cenite ono sto vredi i sto ceo svet postuje,ono retko sto nas predstavlja u pozitivnom "svetlu", a to su sportisti.I mozda je vreme da prestanemo da pljujemo one koje smo samo dan ranije "dizali u zvezde",posle jednog poraza,predaje... Nole,samo napred!!!!

Irena

pre 16 godina

Bas kao sto rece Zeks, sta vam je ljudi, morao je da se pojavi na ovom turniru, vi vase dupe ne bi digli ni iz kreveta da vam je bilo lose a Nole je igrao, kao i Zima, ako ga gledate samo da bi dobili na tiketu zarad njegove igre, alal vam!
Nole samo napred!
Irena

dule

pre 16 godina

ma nema veze to sa zdravstvenim problemima, Novak je jednostavno balkanac koji se brzo zadovoljava, i zato ce izmedju njega i Federera jos dugo biti velikih razlika sto se tice igre, jer Federer nikada ne izlazi na teren da razocara svoju publiku, dok Djokovic sve vise trenira nase zivce koji ga bodrimo.
Ma koliko ga volim kao tenisera moram da mu zamerim da je njegov pristup igri krajne ne profesionalan.
To govorim jer sam u tenisu dosta duze od njega, i predlazem mu da se vrati Pilicu na nekoliko meseci kako bi zaboravio te glupe izgrede sa kojima nece daleko stici.
PS: Veliki si talenat ali Federer je za tebe Profi 1A.
Steeeeeeeetaaaaa.
pozdrav svima i kudite me ako nije tako.
Dule

marsej

pre 16 godina

danilo

slazem se stobom
juce sam bio na utakmicu od djokovica i covek koje predstavijo igrace rekao je da je novak djokovic hrvat !!!
e da mu vidite facu !
odma je djokovic reagovao!
sramota je za takve turnire da se tako nesto desava
i mislim da to nije prvi put da mu se to desi !

Jeca

pre 16 godina

Nema veze,Nole...
Ocito je da se nisi jos oporavio.
Puno gresaka(preko 50),medical time-out merenje pritiska...
Sto se tice ucesca na ovom turnru mislim da ga je prijavio jos pre Moskve,tako da bi ga u slucaju da je odustao od turnira cekala bi ga novcana kazna.
Mozda je ovako i bolje:
1.Uzeo je nesto bodova,jer je prosle godine ispao u 1.kolu;
2.Imace vise vremena da se odmori i pripremi za Roterdam.
Tako da "pljuvaci" i "dusebriznici"-odmorite malo!
Ajmo,Nole!
Brzo se oporavi,i trk po 250 bodova!:)
Uvek uz tebe!

takozvani navijac

pre 16 godina

Svedjanin koji trenira Ancica optuzio je Novaka da je namerno izgubio to jest da je mec namesten. Vest su objavili svedski teletekst i par novina. Svedjani vode nezapamcenu kampanju protiv Djokovica, a i svih Srba pa me interesuje da li ste culi sta o ovome?

Nikola

pre 16 godina

@Branko

Naravno da je morao. Turniri se prijavljuju dosta ranije, barem mesec dana pre (nisam siguran tacno), i jedini nacin da preskoci taj turnir je da potpuno nije sposoban da igra, a cak i u tom slucaju mora tamo da se pojavi.

Kazne za otkazivanje turnira su jako velike. Kada je u septembru igrao za Davis Cup protiv Australije, dan kasnije je trebao da igra u Bangkoku, i on je to otkazao naravno zbog "povrede", mada svi znamo da je bilo zbog premora naravno, i tada ATP nije prihvatio njegovo obrazlozenje, i bio je kaznjen sa oko 50 000$, sto je malo manje para nego da je osvojio taj turnir.

Sto se tice Marseja, iskreno, dobro je sto je izgubio, vise mu ostaje vremena da se pripremi za turnir u Roterdamu, gde se za osvajanje dobija skoro duplo vise novca nego za titulu u Marseju. Konkretno 150 000 evra, naspram 85 000 za Marsej.

GoranSD

pre 16 godina

Neće osvojiti poene.Najlošiji turnir koji se boduje vredi 20 poena a ovde je "osvojio" 15.
Naravno da to nije bitno ali eto,da se pravim da sve znam:)
Novaku izgleda i ne idu ove dvorane.A ne mogu da verujem da je sve išlo po scenariju najgorem za gledaoca.Dve brejk lopte kad smo mislili da je sve gotovo i greške,greške...
Što bar Simon ne iskoristi onu u tajbrejku da nam skrati muke.

Zoks

pre 16 godina

Ne kapirate. Nisu bodovi bitni. Bitno je bilo da se pojavi na turniru za koji se prijavio. Slicno je odigrao i na manjim turnirima prosle godine kada je igrao zato sto je morao. Turniri se biraju mnogo unapred i ne moze se znati da li si spreman ili ne. S obzirom da ne gubi nista ovo mu dobro dodje da se regenerise do sledeceg znacajnog turnira.

Piter

pre 16 godina

Ne znam za vas,ali sam kod Noleta osetio neku dozu nezainteresovanosti da pobedi.Chak ni reket nije bacao(sto je vrlo retko kad gubi).Ko da mu se malo smuchio tenis.

Irena

pre 16 godina

@Branko
Naravno Branko, napisala sam još pre dva sata ali mi ne objaviše. :)
Istina, bilo bi mu bolje da je odmarao s obzirom na trenutno zdravstveno stanje, međutim, pošto je učešće na turniru prijavio pre odlaska u Moskvu (gde se razboleo), morao je da se pojavi na turniru pa makar odmah predao. Šta ćeš, takva su pravila.
U suprotnom bi plaćao kaznu. Dakle, bolje da se dođe i izgubi u prvom, drugom meču nego da rasipa novac (u izgradnji Teniskog centra u Kragujevcu, porodica Đoković učestvuje sa 95%).

Juve

pre 16 godina

@Mare
Noletovo 3.mjesto nije sporno(bar za sada).Medjutim,sam Djokovic je sebi postavio mnogo vece ciljeve do kraja godine.Na ovaj nacin ih nikada nece ispuniti.Federer i Nadal skupljaju poene na svim turnirima,a ne samo na velikim.I ono sto je bilo simptomaticno za proslu godinu ponavlja se i u ovoj:poslije svakog osvojenog turnira slijedi ispadanje u 1. ili 2.kolu!Nemojte me pogresno shvatiti,ne zelim da kritikujem momka koji je vec sada extra klasa,ali ako pricamo o napadu na br.1,onda ovakve stvari ne smiju da mu se desavaju.Pozdrav za sve objektivne ljubitelje sporta.

Tara

pre 16 godina

@S.Cg

Nemoj da obracas paznju znas da kod nas ima vise pljuvaca,nazalost,a manje onih koji se stvarno poznaju u tenis ili druge sportove,pojedinci nemaju pametnija posla tako namjerno ili nenamjerno zalutaju i naprave guzvu,ali tesko je ispraviti osobe koji smatraju da su popili svu pamet svijeta i koji nemaju namjeru da nauce nesto u zivotu,zato i ne pokusavaj,,
ovo i nije toliko tragicno koliko je kada je u pitanju nase pismo ili pravopis kada pojedinci pocnu da dodaju nove rijeci u nasem recniku,ne znaju ni ovaj sto imamo pravilno da izgovaraju a jos dodaju e pa to je tragicno s toga me nista ne iznenadjuje,a mogu misliti kako je redakciji b92 kad moraju da objave takve komentare,ali bar se posteno izasmiju sigurno su im trbusnjaci kao kod sportista,hahah
sportski pozdrav

precanin

pre 16 godina

Kad pobedi kazu: Srbin Djokovic itd. Na dnevniku u spicu najava o Srbinivoj pobedi!? Kad izgubi samo Djokovic( bez Srbin) i negde vesti na zacelju. Tipicno za sportsku naciju.
precanin

milan

pre 16 godina

mislim da ce sve leci na svoje mesto,kad nole shvati da neko ko ima takvu tehniku i tako precizne lopte kao sto su noletove zadrzava prednost u igri pravovremenim i hitrim izlaskom na mrezu gde mu nakon toga stizu lagani baloni za smec(nikako da pri tom bude na pola puta do mreze,vec na samoj mrezi,kako ne bi morao da igra teske voleje ispod kuka).to dalje donosi ocuvanje snage u tom.a i u sledecim vaznijim mecevima,a ne da vec izradjeni gotov poen igra do iznemoglosti te tako rasipa snagu.malo se cudim da niko od trenera to ne moze da uvidi i da se to konacno ispravi.isti slucaj je i kod obe devojke!non stop hvataju voleje s pola terena i to samo zato sto brze ne istrce do mreze nakon sjajno odigranog pasa!!!

ima logike

pre 16 godina

Nolu je sad u prvom planu Roterdam koji pocinje 18-og i koji nosi mnogo vise poena nego Marsej...Da je prosao dalje, ne bi mogao da ucestvuje tamo, a i ovako je uzeo par poena zbog proslogodisnjeg ispadanja u prvom kolu!

letelica

pre 16 godina

a sto se vi bakcete ovom vescu (57 komentara) gde je nas junak izgubio u 2. kolu, kad imamo jos 3 junaka koji su na istom takmicenju usli u 1/4 finale gde je pak samo 7 komentara. E pa zato sto smo prokleti.

Martin Palermo

pre 16 godina

Kako sam neinteligentno odigrao. Ovo nije slovo o Noletu, već pogrešan kladioničarski rezon. Čovek je nesporan, ali njegovo trenutno zdravlje problematično. Meni se u kalkulacijama taj znak pitanja negde zagubio. Ma znam ja da nije branio nikakve bodove iz Marseja prosle godine, to je i bio tanak led na koji sam se navukao. Dok Federer i Nadal ove nedelje apstiniraju, računam, idealna šansa da im se osvojenim turnirom približi za 200, odnosno finalom 140 bodova. Do finala Mathieu (1:1, ta Francuzova pobeda pre 2 godine, oba tie break) i Murray (ok, našao konačno psihijatra, ali redovna mušterija), kako turnir odmiče diže formu, fervex čini svoje. A u finalu Gasquet, taj bih meč komotno izbegao na tiketu. Samo je taj fervex izgleda malo predozirao, ili je mene zavaralo Simonovo 30. mesto na listi. Plus majstor nikog bitnog nije skinuo prošle godine. Idealan par da učvrsti tiket i cementira uslov. Skinu mi čovek 15 soma. I te brejk lopte. Šest komada sve na obruču. Pa ti sad osiguraj tiket sa kvotom 1.12. Da, ovo što šušti su skoro 2 glave koje idu ne na obruč, nego pravo u koš!

vlada

pre 16 godina

imao sam utisak da je sve dao da tesno izgubi.Slabo Novak ceni sebe,slabo. Izvinjavam se svima bezrezervnim pruzateljima podrske!

ATG

pre 16 godina

Ne pisem cesto komentare,ali cisto da odgovorim n aovo meova vazno pitanje

za D

Sarkózy = Sòrkó:zi = Sorkozi
ne znam ko te je ucio madjarski,ali ogoginal se

cit sharkOzi

pri cemu je O kao u kOln

Goran

pre 16 godina

po meni ovo je cista taktika,a ko Noleta prati moze vec na pocetku meca,tj. po izrazu lica da provali da li ce da izgubi ili obrnuto

sTEF

pre 16 godina

Posle osvojene titule na AO nas Nole ima samo da kaska za prvom dvojicom i daj boze da ne padne nize od trece pozicije.Zivi bili pa videli!

blahblah

pre 16 godina

Nemam nista protiv toga sto je izgubio,ali ne mora da igra turnir kad je vec ovako malodusan.Niko ga ne tera da igra!!!Branio je prvo kolo od prosle godine i cim je prosao u drugo uopste se ne trudi, nego cisto odradjuje posao, tj.gubi!!!

Tara

pre 16 godina

Sad Nole probaj da se odmoris i ozdravis skroz da budes spreman za sledeci turnir,
Za sve one koji pricaju kojesta, da im samo kazem da je Novak na ovom turniru uzeo 275dolara samo zato sto se pojavio u Marseju(hahaha)tako da nije dzabe igrao bolestan,
Bravo Nole sve se naplacuje,tako i treba
Pozdrav

mare91

pre 16 godina

Evo me Irena, tu sam!!!
Pa igrao je za pare i uzeo neku kintu jer je stigao do drugog kola, a znao je da nece izgubiti poene jer je prosle godine ispao u prvom kolu. Ja i dalje ostajem pri svom...ne pljujem nikoga vec samo iznosim svoje misljenje!!!

Moje ime

pre 16 godina

Nepotreban turnir za Djokovica.Treba samo da nastupa na turnirima gde igraju Federer i Nadal.Sada ima veliku zalihu bodova i ne vidim razlog zasto se upusta da igra ovakve meceve.

antracit

pre 16 godina

SÁRKÖZY..........izvorno mađarski,stim da se je drugo slovo dugo Á,zato je crtica na slovu,slovo Ö se pak ne izgovara kao O,nego kao slovo Ö u reči KÖLN(KELN po srpskom).Svi Vi koji ovo pitanje razmatrate dođite na časove mađarskog ili nemačkog jezika pa ćete do kraja shvatiti.A Novak Đoković je ,bez obzira na poraz , veoma dobar igrač!Gledaću ga uvek, i u slučaju ako bude gubio.

asterix

pre 16 godina

Nas junak polako ali sigurno postaje pilicar,i tezgaros.Ako nije spreman za turnir ne treba da ga igra a ne da na teren izlazi kao da je puskom nateran.Molim da kad sledeci put ode na tezgu,da nam javi kako ne bi gubili vreme gledajuci ga na tv.

Bob Zgb

pre 16 godina

Kažem sad vam kreće tipični balkanski mentalitet... Neće osvojit turnir ni igrat u finalu sljedećih 6 mjeseci, past će na 10. mjesto i onda kad baš svi počnu pricat da ne valja da je gotov itd. E onda diže wimbledonski pokal.
Klasika. Nedostatak motivacije.

sTEF

pre 16 godina

Posle osvojene titule na AO nas Nole ima samo da kaska za prvom dvojicom i daj boze da ne padne nize od trece pozicije.Zivi bili pa videli!

Martin Palermo

pre 16 godina

Kako sam neinteligentno odigrao. Ovo nije slovo o Noletu, već pogrešan kladioničarski rezon. Čovek je nesporan, ali njegovo trenutno zdravlje problematično. Meni se u kalkulacijama taj znak pitanja negde zagubio. Ma znam ja da nije branio nikakve bodove iz Marseja prosle godine, to je i bio tanak led na koji sam se navukao. Dok Federer i Nadal ove nedelje apstiniraju, računam, idealna šansa da im se osvojenim turnirom približi za 200, odnosno finalom 140 bodova. Do finala Mathieu (1:1, ta Francuzova pobeda pre 2 godine, oba tie break) i Murray (ok, našao konačno psihijatra, ali redovna mušterija), kako turnir odmiče diže formu, fervex čini svoje. A u finalu Gasquet, taj bih meč komotno izbegao na tiketu. Samo je taj fervex izgleda malo predozirao, ili je mene zavaralo Simonovo 30. mesto na listi. Plus majstor nikog bitnog nije skinuo prošle godine. Idealan par da učvrsti tiket i cementira uslov. Skinu mi čovek 15 soma. I te brejk lopte. Šest komada sve na obruču. Pa ti sad osiguraj tiket sa kvotom 1.12. Da, ovo što šušti su skoro 2 glave koje idu ne na obruč, nego pravo u koš!

Irena

pre 16 godina

Jao Mare, gde si?
Pa kako to da nam izgubi Nole kad igra za pare? Auuuu.....

Željko, daj molim te pitaj pljuvače da li su sada najsrećniji na svetu! :-)

Martin Palermo

pre 16 godina

Kako sam neinteligentno odigrao. Ovo nije slovo o Noletu, već pogrešan kladioničarski rezon. Čovek je nesporan, ali njegovo trenutno zdravlje problematično. Meni se u kalkulacijama taj znak pitanja negde zagubio. Ma znam ja da nije branio nikakve bodove iz Marseja prosle godine, to je i bio tanak led na koji sam se navukao. Dok Federer i Nadal ove nedelje apstiniraju, računam, idealna šansa da im se osvojenim turnirom približi za 200, odnosno finalom 140 bodova. Do finala Mathieu (1:1, ta Francuzova pobeda pre 2 godine, oba tie break) i Murray (ok, našao konačno psihijatra, ali redovna mušterija), kako turnir odmiče diže formu, fervex čini svoje. A u finalu Gasquet, taj bih meč komotno izbegao na tiketu. Samo je taj fervex izgleda malo predozirao, ili je mene zavaralo Simonovo 30. mesto na listi. Plus majstor nikog bitnog nije skinuo prošle godine. Idealan par da učvrsti tiket i cementira uslov. Skinu mi čovek 15 soma. I te brejk lopte. Šest komada sve na obruču. Pa ti sad osiguraj tiket sa kvotom 1.12. Da, ovo što šušti su skoro 2 glave koje idu ne na obruč, nego pravo u koš!

dule

pre 16 godina

ma nema veze to sa zdravstvenim problemima, Novak je jednostavno balkanac koji se brzo zadovoljava, i zato ce izmedju njega i Federera jos dugo biti velikih razlika sto se tice igre, jer Federer nikada ne izlazi na teren da razocara svoju publiku, dok Djokovic sve vise trenira nase zivce koji ga bodrimo.
Ma koliko ga volim kao tenisera moram da mu zamerim da je njegov pristup igri krajne ne profesionalan.
To govorim jer sam u tenisu dosta duze od njega, i predlazem mu da se vrati Pilicu na nekoliko meseci kako bi zaboravio te glupe izgrede sa kojima nece daleko stici.
PS: Veliki si talenat ali Federer je za tebe Profi 1A.
Steeeeeeeetaaaaa.
pozdrav svima i kudite me ako nije tako.
Dule

branko

pre 16 godina

Могу да разумем данашњу слабу игру Ђоковића. Оно што не могу да разумем је питање ЗАШТО ЈЕ ИГРАО ОВАЈ ТУРНИР, непосредно после болести, можда излечен, али очигледно неспреман. Заиста бих волео, ако је некоме познато да ми каже ДА ЛИ ЈЕ ЂОКОВИЋ морао да игра у Марсеју .

miroslav

pre 16 godina

cestitam ti na naporima koje si ulozio, mada ne znam zasto se bolestan toliko iscrpljujes.Jelena treba da ti je primer.Sto se organizatora tice zahvalio bi im se a od sada neka im Roze i Rafa igraju po podne icekaju mec pola dana.

"Ruski virus",to je!

pre 16 godina

Opusteno Nole,kad sam video da ti mere pritisak znao sam da nesto ne valja...sad vidim da kad si ti spreman ne moze ti niko nista!Uz tebe smo uvek,ne zaboravi

svetlana

pre 16 godina

Jao bre Nole!
Odmori se, molim te, oporavi se kako treba, nemo' da se sigras sas zdravlje!
S druge strane, bar je ceo svet mogao da vidi ubavo ti devojce Jelenu...
Zelim ti da se sto pre potpuno oporavis!

vlada

pre 16 godina

imao sam utisak da je sve dao da tesno izgubi.Slabo Novak ceni sebe,slabo. Izvinjavam se svima bezrezervnim pruzateljima podrske!

AБВГДЂ

pre 16 godina

@D
Netačno. Sarkozi je po nacionalnosti Francuz mađarskog etničkog porekla i njegovo prezime Francuzi izgovaraju naglašavajući poslednji slog. Za nas ni to nije važno, važno je da mi nemamo akcenat na poslednjem slogu i njegovo prezime u srpskom jeziku izgovara se Sarkozi (naglasak je na glasu "o" - kratkouzlazni). Zašto o jeziku i pravopisu, kad niste upućeni?

Ženevljanin

pre 16 godina

Vilander - koga su mnogi na ovom forumu napadali zbog loših prognoza - rekao je, ipak, jednu veliku istinu, pre dvadesetak godina, kada je bio svetski br.1: "ako igram s 90% svojih mogućnosti - gubim od #100!" Novak je danas igrao sa oko 80% i izgubio je zasluženo i glatko od br. 30. (Drugu set je srećno dobio.) Ne bih procenjivao da li su za Novakovu mediokritetsku igru krivi vi(rusi) ili nešto drugo. Rekao bih ipak nešto stručnjacima za "branjenje poena iz prošle godine". Vidim da ima dve filozofske škole: jedna koja smatra da je Novak morao da igra (zato što je prošle godine ispao u prvom kolu) i druga, koja iz istog razloga smatra da je Nole morao da preskoči ovaj turnir.:-) Ja sam sklon da, "seljački", uprostim stvar: na kraju ove, 2008. godine, mesto Novaka Đokovića na ATP listi biće određeno SAMO rezultatima koje bude postigao u ovoj, 2008. godini! Ako je to prvo mesto 31.dec 2008., bitno navijačima (i Novaku) onda je totalno nevažno "branjenje" poena; sva energija i planiranje mora biti usmerena na osvajanje maksimalnog broja poena u OVOJ godini, bez obzira koliko poena je na njima osvojeno prošle godine. Ergo - savetujem vam da pratite ATP trku... koju trenutno vodi N.Đ. Dokle god je Novak u vrhu ove liste (i dok DODRO IGRA)- dobro je...

ATG

pre 16 godina

Ne pisem cesto komentare,ali cisto da odgovorim n aovo meova vazno pitanje

za D

Sarkózy = Sòrkó:zi = Sorkozi
ne znam ko te je ucio madjarski,ali ogoginal se

cit sharkOzi

pri cemu je O kao u kOln

Moje ime

pre 16 godina

Nepotreban turnir za Djokovica.Treba samo da nastupa na turnirima gde igraju Federer i Nadal.Sada ima veliku zalihu bodova i ne vidim razlog zasto se upusta da igra ovakve meceve.

Irena

pre 16 godina

Ma Nole, neka si izgubio, turnir u Roterdamu je iz zlatne serije (pobednik nosi 250 bodova), bolje se odmori još malo od te gripčine (gadna je to stvar), a onda JURIIIIŠ!!! :-)

Piter

pre 16 godina

Ne znam za vas,ali sam kod Noleta osetio neku dozu nezainteresovanosti da pobedi.Chak ni reket nije bacao(sto je vrlo retko kad gubi).Ko da mu se malo smuchio tenis.

vrscanin

pre 16 godina

Sta vam je ljudi? Covek je bolestan i jedva je igrao. Merili su mu i pritisak. Cak i da je zdrav, zasto je cudno za nekoga ko je 3.na svetu, da izgubi od 30. Ne bi bilo prvi put.
Ko zna koliko ce ovakvih poraza imati u karijeri, a sigurno je da ce dugo ostati u vrhu. Valjda je mesto na ATP, na kome se nalazi,zaradjeno nekim rezultatom, niko mu to nije poklonio. Izgubio Nole mec, hajde svi da ga pljujemo. Sramota.

marsej

pre 16 godina

danilo

slazem se stobom
juce sam bio na utakmicu od djokovica i covek koje predstavijo igrace rekao je da je novak djokovic hrvat !!!
e da mu vidite facu !
odma je djokovic reagovao!
sramota je za takve turnire da se tako nesto desava
i mislim da to nije prvi put da mu se to desi !

Goran

pre 16 godina

po meni ovo je cista taktika,a ko Noleta prati moze vec na pocetku meca,tj. po izrazu lica da provali da li ce da izgubi ili obrnuto

takozvani navijac

pre 16 godina

Svedjanin koji trenira Ancica optuzio je Novaka da je namerno izgubio to jest da je mec namesten. Vest su objavili svedski teletekst i par novina. Svedjani vode nezapamcenu kampanju protiv Djokovica, a i svih Srba pa me interesuje da li ste culi sta o ovome?

Mare

pre 16 godina

E Zile, Zile mala si ti maca za Novaka.Da je Novak zdrav ne bi ti osvojio vise od 4 gema.
Videli ste jos ga Novak "pusta" da pobedi u dva seta i on ne moze.Hoce Novak da ide da se odmara, on mu neda.Bas je neki.

voja

pre 16 godina

@Martin Palermo
A, nije da nisi imao rezon da ga sklonis sa tiketa. Nadal i Federer apstiniraju ove nedelje, a Novak je po rasporedu planirao da apstinira za vreme Rotrdama. Medjutim, kako je zakacio virus, a Marsej se priblizio, Novak se prijavio i za Roterdam. Na osnovu toga se moze zakljuciti da je i sam bio spreman na rano ispadanje u Marseju, zbog nezalecenog gripa. Eto, mora da se odlezi, da se ne bi pretvorio u nesto zesce, a organizatore turnira za koji se odavno prijavio valja ispostovati, pa miks ta dva momenta dovodi do slavlja Simona.
Lako je meni da pametujem sa tudjim tiketima i to po zavrsetku meceva. Verovatno bi i ti imao objasnjenje za moj tiket. Odnosno - kako i zasto je Zistin izgubila prvi set protiv Pironkove?
Pozdrav i vidimo se u redu za isplatu, neki drugi put. Malo je 15000, zakacicemo mi vise.

D

pre 16 godina

Goran piše: "Manje vise sto je Djokovic pobedio, nego je ovde zaista kljucno pitanje da li se kaze Marsej ili Marselj... A da li se kaze Marseljeza ili Marsejeza? I na kom slogu je akcenat u prezimenu Sarkozi? I zasto Obelix ima toliki stomak? Toliko vaznih pitanja, a mi se bavimo tamo nekom pobedom Djokovica... Strasno"

Sarkózy = Sòrkó:zi = Sorkozi

Dakle, mađarsko prezime izgovara se Sorkozi (drugi je slog dug), a naglasak, kao uvijek u mađarskomu, pada na prvi slog!

Dodao bih da je Tsonga afričko prezime (tako se zove i jedan jezik), a u afričkim jezicima naglasak uglavnom pada na pretposljednji slog.

Irena

pre 16 godina

@Branko
Naravno Branko, napisala sam još pre dva sata ali mi ne objaviše. :)
Istina, bilo bi mu bolje da je odmarao s obzirom na trenutno zdravstveno stanje, međutim, pošto je učešće na turniru prijavio pre odlaska u Moskvu (gde se razboleo), morao je da se pojavi na turniru pa makar odmah predao. Šta ćeš, takva su pravila.
U suprotnom bi plaćao kaznu. Dakle, bolje da se dođe i izgubi u prvom, drugom meču nego da rasipa novac (u izgradnji Teniskog centra u Kragujevcu, porodica Đoković učestvuje sa 95%).

mare91

pre 16 godina

Evo me Irena, tu sam!!!
Pa igrao je za pare i uzeo neku kintu jer je stigao do drugog kola, a znao je da nece izgubiti poene jer je prosle godine ispao u prvom kolu. Ja i dalje ostajem pri svom...ne pljujem nikoga vec samo iznosim svoje misljenje!!!

antracit

pre 16 godina

SÁRKÖZY..........izvorno mađarski,stim da se je drugo slovo dugo Á,zato je crtica na slovu,slovo Ö se pak ne izgovara kao O,nego kao slovo Ö u reči KÖLN(KELN po srpskom).Svi Vi koji ovo pitanje razmatrate dođite na časove mađarskog ili nemačkog jezika pa ćete do kraja shvatiti.A Novak Đoković je ,bez obzira na poraz , veoma dobar igrač!Gledaću ga uvek, i u slučaju ako bude gubio.

letelica

pre 16 godina

a sto se vi bakcete ovom vescu (57 komentara) gde je nas junak izgubio u 2. kolu, kad imamo jos 3 junaka koji su na istom takmicenju usli u 1/4 finale gde je pak samo 7 komentara. E pa zato sto smo prokleti.

boban,nis

pre 16 godina

Mislim da djokovic niti je spreman niti motivisan za ovakve turnire.Prosle godine ispao u prvom sada u drugom,cak dobija i koji poen.Ocito da su mu u planu samo veliki turniri i grenslemovi.

GoranSD

pre 16 godina

Neće osvojiti poene.Najlošiji turnir koji se boduje vredi 20 poena a ovde je "osvojio" 15.
Naravno da to nije bitno ali eto,da se pravim da sve znam:)
Novaku izgleda i ne idu ove dvorane.A ne mogu da verujem da je sve išlo po scenariju najgorem za gledaoca.Dve brejk lopte kad smo mislili da je sve gotovo i greške,greške...
Što bar Simon ne iskoristi onu u tajbrejku da nam skrati muke.

optimista

pre 16 godina

Meni je od svega najdraže što je Novak dobio tajbrejk! :))

Zbog izgubljenog meča se uopšte ne traumiram. Nije on Federer koji stvori monstruma od sebe, pa taman posla da ponekad izgubi.

Rad@k

pre 16 godina

Ljudi djokovicu ne trebaju poeni sa ovog turnira jer prakticno mu nista ne znace u stizanju razlike Nadala
Tako da dobio je prvo kolo a do godine brani poene iz drugog i tada ce mu sigurno trebati bodovi vise nego sada. A svime time on dobija na odmru za roterdam koji je mnogo jaci i bitniji turnir!
Jedino sto je zeznuo ove sa foxa a oni kupila prava na turnir

rhg

pre 16 godina

Gledao sam ja vec ovaj mec... Protiv Moje u Sinsinatiju, pa protiv Santoroa u Parizu... Novak jednostavno na nekim turnirima ne igra. Sad, zasto uopste ucestvuje...? To je sasvim drugo pitanje. Bitno je da se uvek posle ovakvih igara vrati i bude to sto jeste trenutno. Mozda i najbolji. (sam'kad 'oce...)

Mare

pre 16 godina

@boban,nis
Prosla godina je prosla.Prosle godine je igrao i Adelaid ove nije, ali poraz od tada odlicnog Juznog (ja ga ovako pisem!) u Marseju je bio tesan.Zatim sledi Roterdam gde takodje ispada od Juznog.Tada svi ovde pisu kako Novak nije dovoljno psihicki jak jer gubi i poren vodstva od 1:0 u setovima, onda propusta i neke mec lopte u drugom setu i u taj-breku, da bi na kraju pored brejka viska u trecem setu izgubio.E vidis ove godine je sasvim druga prica odnosno na ovom turniru, psihicki je jak ali ne i fizicki, sto nikako ne znaci da nije motivisan za ovakve turnire.
@za sve osatle
Suditi zbog jednog virusa da Novak u narednih 6 meseci nece doci nidojednog finala, i da je teze zadrzati se u vrhu nego doci do vrha je smesno.Pogledajte vrh!Kolika je razlika izmedju Novaka i Davidenka?2440 bodova!Pa da dise mu za vrat!

Srbimir

pre 16 godina

Prosto mi se gadi kad dodjem na sportsku stranicu,a ono polemike i naklapanja o nekim
lingvistickim finesama(pa kome to treba na ovom mestu!!!???);ili se "prosipa pamet" na sve strane,a sujeta nezadrzivo napada!!??

milan

pre 16 godina

mislim da ce sve leci na svoje mesto,kad nole shvati da neko ko ima takvu tehniku i tako precizne lopte kao sto su noletove zadrzava prednost u igri pravovremenim i hitrim izlaskom na mrezu gde mu nakon toga stizu lagani baloni za smec(nikako da pri tom bude na pola puta do mreze,vec na samoj mrezi,kako ne bi morao da igra teske voleje ispod kuka).to dalje donosi ocuvanje snage u tom.a i u sledecim vaznijim mecevima,a ne da vec izradjeni gotov poen igra do iznemoglosti te tako rasipa snagu.malo se cudim da niko od trenera to ne moze da uvidi i da se to konacno ispravi.isti slucaj je i kod obe devojke!non stop hvataju voleje s pola terena i to samo zato sto brze ne istrce do mreze nakon sjajno odigranog pasa!!!

blahblah

pre 16 godina

Nemam nista protiv toga sto je izgubio,ali ne mora da igra turnir kad je vec ovako malodusan.Niko ga ne tera da igra!!!Branio je prvo kolo od prosle godine i cim je prosao u drugo uopste se ne trudi, nego cisto odradjuje posao, tj.gubi!!!

Danilo

pre 16 godina

Sramota na zvanicnom sajtu turnira! Pise Novak Djokovic (CRO),... pa dokle vise.Nije da mi smeta, ali je sramota da tako nesto grese namerno ili ne, nije bitno, ali je za svaku osudu. Bolje da je Nole sada kisnuo ne brani poene i nije ni 100% spreman. Srecno majstore.

Alex

pre 16 godina

E, vi sto kritikujete,nadam se da su vase sujete sada zadovoljene.Ako jesu onda je vreme da pocnete da ucite da cenite ono sto vredi i sto ceo svet postuje,ono retko sto nas predstavlja u pozitivnom "svetlu", a to su sportisti.I mozda je vreme da prestanemo da pljujemo one koje smo samo dan ranije "dizali u zvezde",posle jednog poraza,predaje... Nole,samo napred!!!!

Tara

pre 16 godina

Sad Nole probaj da se odmoris i ozdravis skroz da budes spreman za sledeci turnir,
Za sve one koji pricaju kojesta, da im samo kazem da je Novak na ovom turniru uzeo 275dolara samo zato sto se pojavio u Marseju(hahaha)tako da nije dzabe igrao bolestan,
Bravo Nole sve se naplacuje,tako i treba
Pozdrav

Nikola

pre 16 godina

Covek je iscrpljen od gripa.To se ne vidi samo iz aviona.Kako brzo zaboravimo uspeh i srecu koju nam je doneo.Dok ne naucimo da trpimo poraze uvek cemo ostati jadna nacija.Zato nam se i desava sva ova muka.

Zoks

pre 16 godina

Ne kapirate. Nisu bodovi bitni. Bitno je bilo da se pojavi na turniru za koji se prijavio. Slicno je odigrao i na manjim turnirima prosle godine kada je igrao zato sto je morao. Turniri se biraju mnogo unapred i ne moze se znati da li si spreman ili ne. S obzirom da ne gubi nista ovo mu dobro dodje da se regenerise do sledeceg znacajnog turnira.

Juve

pre 16 godina

@Mare
Noletovo 3.mjesto nije sporno(bar za sada).Medjutim,sam Djokovic je sebi postavio mnogo vece ciljeve do kraja godine.Na ovaj nacin ih nikada nece ispuniti.Federer i Nadal skupljaju poene na svim turnirima,a ne samo na velikim.I ono sto je bilo simptomaticno za proslu godinu ponavlja se i u ovoj:poslije svakog osvojenog turnira slijedi ispadanje u 1. ili 2.kolu!Nemojte me pogresno shvatiti,ne zelim da kritikujem momka koji je vec sada extra klasa,ali ako pricamo o napadu na br.1,onda ovakve stvari ne smiju da mu se desavaju.Pozdrav za sve objektivne ljubitelje sporta.

Irena

pre 16 godina

Bas kao sto rece Zeks, sta vam je ljudi, morao je da se pojavi na ovom turniru, vi vase dupe ne bi digli ni iz kreveta da vam je bilo lose a Nole je igrao, kao i Zima, ako ga gledate samo da bi dobili na tiketu zarad njegove igre, alal vam!
Nole samo napred!
Irena

ima logike

pre 16 godina

Nolu je sad u prvom planu Roterdam koji pocinje 18-og i koji nosi mnogo vise poena nego Marsej...Da je prosao dalje, ne bi mogao da ucestvuje tamo, a i ovako je uzeo par poena zbog proslogodisnjeg ispadanja u prvom kolu!

Jeca

pre 16 godina

Nema veze,Nole...
Ocito je da se nisi jos oporavio.
Puno gresaka(preko 50),medical time-out merenje pritiska...
Sto se tice ucesca na ovom turnru mislim da ga je prijavio jos pre Moskve,tako da bi ga u slucaju da je odustao od turnira cekala bi ga novcana kazna.
Mozda je ovako i bolje:
1.Uzeo je nesto bodova,jer je prosle godine ispao u 1.kolu;
2.Imace vise vremena da se odmori i pripremi za Roterdam.
Tako da "pljuvaci" i "dusebriznici"-odmorite malo!
Ajmo,Nole!
Brzo se oporavi,i trk po 250 bodova!:)
Uvek uz tebe!

Predo

pre 16 godina

Dragi navijaci Novaka Djokovica (u koje i ja spadam i ponekad zalim za onim vremenom kada sam mogao biti neutralan i uzivati u tenisu), morate se navikavati na ovakve stvari u godinama, koje dolaze. Bez obzira na bolest, povrede i sl. tokom godine dolazi do padova, uspona, prezasicenja i forma se tempira za najvece dogadjaje, a Novak ocigledno mora biti spreman 100% fizicki i psihicki. Ja sam se pribojavao ovog poraza ili poraza u sledecem kolu, nakon ne bas tako ubjedljive igre protiv "treceligasa" Dodiga. I nemojte da se brinete. Novak je samo za ucesce na turniru kao prvi nosilac dobio od organizatora brdo para, koje vecina vas ne moze zaraditi ni za godinu, dvije. Tako se to radi i zato se pojavio u Marseju (pojavio bi se i u Zagrebu, ali oni nemaju dovoljno para da mu plate - tako je izjavio Ivanisevic). Necu da kazem da je namjerno izgubio - ali nije bio dovoljno spreman i motivisan i toga ce biti i ove i sledecih godina. Rezultati i utisci se zbrajaju na kraju sezone. Prosle su godine neki proglasili Nalbandijana brojem 1 nakon dva dobro odigrana tunira, a sada ga nema na mapi. Isto je bilo sa Kanjasom. Tsonga je naparavio cudo u Australiji. To je isto prije njega napravio Bagdatis i Gonzalez. Svi su oni dobri, ali su Federer, i u proslosti Sampras, Borg, Lendl i mnogi drugi nesto posebno. Nadamo se da i nas Nole pripada ovom drustvu. Svi su oni imali uspone i padove, ali su bili i ostali - najveci. I zapamtite da je ovo prije sve veliki biznis, svidjalo se to vama ili ne.

Nikola

pre 16 godina

@Branko

Naravno da je morao. Turniri se prijavljuju dosta ranije, barem mesec dana pre (nisam siguran tacno), i jedini nacin da preskoci taj turnir je da potpuno nije sposoban da igra, a cak i u tom slucaju mora tamo da se pojavi.

Kazne za otkazivanje turnira su jako velike. Kada je u septembru igrao za Davis Cup protiv Australije, dan kasnije je trebao da igra u Bangkoku, i on je to otkazao naravno zbog "povrede", mada svi znamo da je bilo zbog premora naravno, i tada ATP nije prihvatio njegovo obrazlozenje, i bio je kaznjen sa oko 50 000$, sto je malo manje para nego da je osvojio taj turnir.

Sto se tice Marseja, iskreno, dobro je sto je izgubio, vise mu ostaje vremena da se pripremi za turnir u Roterdamu, gde se za osvajanje dobija skoro duplo vise novca nego za titulu u Marseju. Konkretno 150 000 evra, naspram 85 000 za Marsej.

Tara

pre 16 godina

@S.Cg

Nemoj da obracas paznju znas da kod nas ima vise pljuvaca,nazalost,a manje onih koji se stvarno poznaju u tenis ili druge sportove,pojedinci nemaju pametnija posla tako namjerno ili nenamjerno zalutaju i naprave guzvu,ali tesko je ispraviti osobe koji smatraju da su popili svu pamet svijeta i koji nemaju namjeru da nauce nesto u zivotu,zato i ne pokusavaj,,
ovo i nije toliko tragicno koliko je kada je u pitanju nase pismo ili pravopis kada pojedinci pocnu da dodaju nove rijeci u nasem recniku,ne znaju ni ovaj sto imamo pravilno da izgovaraju a jos dodaju e pa to je tragicno s toga me nista ne iznenadjuje,a mogu misliti kako je redakciji b92 kad moraju da objave takve komentare,ali bar se posteno izasmiju sigurno su im trbusnjaci kao kod sportista,hahah
sportski pozdrav

precanin

pre 16 godina

Kad pobedi kazu: Srbin Djokovic itd. Na dnevniku u spicu najava o Srbinivoj pobedi!? Kad izgubi samo Djokovic( bez Srbin) i negde vesti na zacelju. Tipicno za sportsku naciju.
precanin

branko

pre 16 godina

@Irena, @Nikola
Предпостављао сам да ствари стоје тако како сте ми објаснили и да би да је отказао Новак морао да плати неку казну. Ипак, рекао бих три ствари:
1. Није лепо од форумаша да ружно говоре о Новаку, да инсинуирају нешто са кладионицама и сл. мада, руку на срце, каткад изгледа да Новаку није баш много стало да добије меч, тј. не види се знак било каквог узбуђења кад изгуби .
2. Свакако да није препоручљиво расипати новац на плаћање пенала. А шта је са расипањем угледа?
3. Новак је по квалитету већ близу Федерера и Надала али је по нечем другом још увек далеко. Мислим да нема више од 10 тенисера на планети који ПО НЕКАД могу победити Федерера и Надала. Број оних који могу победити Ђоковића (такође ПОНЕКАД!) много је већи. Е, кад и Новак тај број сведе на десетак имена (Ферер, Набалдијан, Фереро, Гаске, Цонга, Анчић, Моја , Багдатис и још по неко) тек тада може да прича о продору најпре на другу ,а једног дана и на прву позицију на свету. Новак је , без сумње, паметан момак и верујем да ће успети и у томе.