Nova vest
Tenis

Četvrtak, 03.01.2008.

13:13

Srbija u finalu Hopman kupa!

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

Teniska reprezentacija Srbija plasirala se u finale Hopman kupa u Pertu, pošto je zabeležila treću uzastopnu pobedu, ovog puta nad selekcijom Argentine, sa 2:1. Odlučujuće poene, Novak Đoković i Jelena Janković osvojili su u miks dublu, pobedom nad argentinskim tandemom Dulko – Čela sa 2:1, po setovima 6:1, 3:6, 10:4. U finalu, u petak od 10 sati, Srbija će se sastati sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država.

Srbija je tako, trećom uzastopnom pobedom, stigla do finala, iako je protiv Francuske i Argentine igrala oslabljena, zbog povrede Jelene Janković.

Jankovićeva je, kao i protiv Francuske, predala svoj singl meč, protiv Argentinke Žizele Dulko, iako je dobila prvi set sa 7:6. Izjednačio je, međutim, Novak Đoković, pobedom nad Huanom Ignasiom Čelom, sa 2:0, po setovima 6:2, 6:3, da bi srpski tandem zatim u miks dublu osigurao plasman u finale.

Turnir u Pertu igra se za nagradni fond od 1,05 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu