Nova vest
Tenis

Nedelja, 14.10.2007.

18:15

Novak: "Dodatni motiv za Madrid"

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Stanislasa Vavrinku rezultatom 6:4, 6:0 u finalu turnira u Beču. Treći reket sveta ocenio je da pobeda u Austriji za njega predstavlja veliki podstrek za predstojeći turnir u Madridu, a da je drugi set bio jedan od najboljih koje je odigrao do sada u karijeri. "Bilo je korisno doći ovde. Dobro sam se pripremio za ovaj turnir i mentalno i fizički. Odlično je započeti sezonu u dvorani pobedom. To je dodatni motiv pred Madrid", rekao je Đoković.

Novak smatra da je treći gem prvog seta bio presudan za ishod okršaja.

"Brejk u prvom setu bio je jedan od odlučujućih trenutaka u meču. Prelamao se rezultat iako je to bio tek početak meča. Psihološki je bilo važno dobiti taj gem i ući u duel sa viškom od jednog brejka. Zatim sam samouvereno držao tu prednost i dobio set".

Srpski teniser kaže je zadovoljan novinama koje je uneo u igru.

"Nagoveštavao sam uoči turnira da ću isprobavati mnoge stvari i izlaziti više na mrežu. Mislim da sam u dvoboju sa Vavrinkom pokazao i svoju drugu stranu, koja može da mi pomogne u budućnosti".

Đoković je objasnio pobedničku taktiku u meču sa Švajcarcem.

"Ovo je spora podloga i bio sam skeptičan na početku meča. Bio sam svestan da Vavrinka igra dobar tenis i zato sam morao da kontrolišem poene i da od početka budem agresivan. Često sam menjao ritam igre, što njemu nije odgovaralo. Nisam mu dao prostora da preuzme kontrolu".

Treći teniser sveta kaže da će se sledeće sezone takmičiti na manje turnira, a potom se zahvalio publici na podršci.

"Nisam očekivao da već ove godine napredujem tako mnogo na ATP listi i vrlo sam srećan zbog toga. Naredne sezone ću pokušati da rasteretim kalendar, da igram veće turnire i između njih ostavljam više vremena za oporavak. Osećao sam se kao kod kuće. Nadam se da sam se pobedom odužio navijačima koji su me pratili od prvog do poslednjeg meča".

Đoković naredne sedmice učestvuje na turniru Masters serije u Madridu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu