Nova vest
Tenis

Sreda, 13.09.2006.

22:16

Janković :"Nepotrebna rasprava"

Izvor: Andrijana Žikić

Autor:Andrijana Žikić

Default images

Srpska teniserka Jelena Janković ocenila je da je osnovni razlog za poraz u polufinalu turnira Ju-Es open (US open) loša koncentracija nakon rasprave sa sudijom u drugom setu meča.

"Ušla sam u nepotrebnu raspravu sa sudijom polovinom drugog seta polufinala Ju-Es opena, koja me je potpuno dekoncentrisala i to me je koštalo meča", kazala je Janković na konferenciji za novinare na Gemaks teniskim terenima u Beogradu.

Krajem drugog seta, navela je Jankovićeva, počeo je da duva i jak vetar i lopte su padale suvda, osim tamo gde ja želim, a kada je vetar prestao da duva potuno sam izgubila koncentraciju.

"Pobede me je koštalo to što sam sebe već videla kao šampionku turnira, previše sam razmišljala i činilo mi se da je meč završen", istakla je ona.

Jankovićeva je kazala da još nije potpuno sanirala povredu leđa, ali je dodala da će ipak igrati na turiniru u Pekingu, gde je nagradni fond 600.000 dolara i u Guangžou, nakon čega će se vratiti da igra turnire u halama u Evropi.

Ne želim da se opterećujem plasmanom," naglasila je srpska teniserka, koja nakon poslednjeg gren-slem turnira u ovoj godini zauzima 17. poziciju na svetskoj listi teniserki (WTA).

Jelena Janković je dodala da trenutno traži novog trenera i da bi trebalo da ga pronađe do kraja ove godine.

Predsednik Teniske asocijacije Srbije Slobodan Živojinović kazao je da je se Jelena Janković poslednjim igrama svrstala u sam vrh svetskog tenisa i prognozirao da će se sledeće godine naći u finalu bar jednog gren-slem turinira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu