Nova vest
Tenis

Utorak, 02.09.2014.

19:59

Peng prvi put u polufinalu GS

Kineska teniserka Šuai Peng ostvarila je uspeh karijere plasmanom u polufinale US opena.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Peng, koja je trenutno 39. igračica sveta, došla je do polufinala ubedljivom pobedom nad Belindom Benčič, rezultatom 6:2, 6:1.

Kineskinja je potpuno dominirala na ovom meču i stekao se utisak da je naša Jelena Janković ispustila veliku šansu u prošlom kolu, kada je izgubila od Švajcarkinje.

Belinda se držala samo u prva tri gema, pre nego što je Šuai napravila prvi brejk i povela sa 3:1. Do kraja seta još jednom je oduzela servis protivnici i povela sa 1-0.

U drugom delu igre Kineskinja je bila još dominantnija, vezavši pet gemova uzastopno, pre nego što se Benčičeva upisala na semafor. Ipak, u sledećem gemu Peng je sigurno odservirala i plasirala se u prvo polufinale Gren slema u karijeri.

Na kraju, statistika pokazuje odnos na terenu – Peng je napravila 24 direktna poena uz samo 7 grešaka, dok je devojka iz Švajcarske bila u minusu (12:19).

Ona će se u borbi za finale boriti sa boljom iz meča Sara Erani – Karolina Voznijacki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d