Nova vest
Tenis

Petak, 31.05.2013.

20:53

Serena furiozna, Šarapova sigurna

Američka teniserka Serena Vilijams zabeležila je najubedljiviju pobedu šestog dana takmičenja na Rolan Garosu u ženskoj konkurenciji.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Vilijamsova je slavila protiv Sorane Kirstee sa 6:0, 6:2, i u osmini finala će igrati sa boljom iz susreta Petre Četkovske iz Češke i Italijanke Roberte Vinči.

Sigurnu pobedu zabeležila je druga teniserka sveta Marija Šarapova, koje ja sa 6:2, 6:2, bila bolja od Kanađanke Judžin Bušar. Šarapova je na taj način osigurala susret sa Đi Ženg iz Kine.

U okviru drugog kola, pobede su zabeležile i bivša šampionka Frančeska Skjavone, domaća teniserka Marion Bartoli, Švajcarkinja Štefani Fegele i Marija Kirilenko.

Kirilenko je ostvarila ubedljivu pobedu protiv Australijenke Ešli Barti, dok je u dva seta svoj meč rešila i Bartoli. Skjavone je protiv Belgijanke Kirsten Flipkens slavila posle tri seta, dok je Fegele do pobede nad Kajom Kanepi iz Estonije došla na isti način, ali znatno teže, sa 8:6 u odlučujućem setu.

Ana Ivanović je bila sigurna protiv domaće teniserke Viržini Razano, a ubedljivu pobedu ostvarila je i Italijanka Sara Erani, protiv Sabine Lisicki iz Nemačke.

Bojana Jovanovski poražena je u dva seta od Ruskinje Svetlane Kuznecove, koja će u narednom kolu igrati sa Anđelikom Kerber iz Nemačke, koja je posle tri seta pobedila Varvaru Lepčenko.

Plasman u osminu finala obezbedile su i Karla Suares Navaro iz Španije i Italijanka Roberta Vinči.

Rezultati drugog kola:
Marion Bartoli – Marijana Duke-Marino 7:6 (7:5), 7:5
Judžin Bušar – Marija Šarapova 2:6, 4:6
Frančeska Skjavone – Kirsten Flipkens 6:1, 4:6, 6:3
Kaja Kanepi – Štefani Fegele 6:7 (6:8), 6:3, 6:8
Ešli Barti – Marija Kirilenko 3:6, 1:6
Rezultati trećeg kola:
Viržini Razano – Ana Ivanović 3:6, 2:6
Serena Vilijams – Sorana Kirstea 6:0, 6:2
Sabine Lisicki – Sara Erani 0:6, 4:6
Varvara Lepčenko – Anđelika Kerber 4:6, 7:6 (7:3), 4:6
Agnješka Radvanjska – Dina Pficenmajer 6:3, 6:4
Monika Puig – Karla Suares Navaro 4:6, 5:7
Bojana Jovanovski – Svetlana Kuznjecova 4:6, 6:7 (2:7)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu