Nova vest
Tenis

Nedelja, 26.05.2013.

17:01

Ispala Petrova, nemilosrdna Serena

Ruskinja Nadja Petrova, dvostruka polufinalistkinja na Rolan Garosu, eliminisana je već na startu ovogodišnjeg takmičenja u Parizu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Bolja od nje bila je 19-godišnja Monika Puig iz Portorika sa 3:6, 7:5, 6:4, a sada će igrati sa boljom iz duela Kiz – Doi.

Sudbinu Petrove za dlaku je izbegla njena zemljakinja Anastasija Pavljučenkova, koja je savladala Andreu Hlavačkovu 4:6, 7:6 (7-5), 6:4. Čehinja je nekoliko puta bila na dva poena do trijumfa, servirala je za meč, ali je Pavljučenkova ipak slavila i prekinula niz loših rezultata na najvećim turnirima.
Prva teniserka sveta Serena Vilijams zabeležila je 25. pobedu u nizu, Ani Tatišvili prepustila je svega jedan gem – 6:0, 6:1.

"Uvek sam pomalo nervozna na početku Gren slem turnira, ali sada to nije bio slučaj. Dobro sam igrala, ako budem ono sa treninga uspevala da ponavljam na terenu, biće sve u redu“, rekla je Serena.

Bivša prva juniorka sveta Aranča Rus imala je ogromnih problema sa servisom i nije uspela da nađe rešenje za česte promene ritma Sare Erani, pa je Italijanka lako i ubedljivo slavila sa 6:2, 6:1.

Prošlogodišnja vicešampionka sada će igrati sa 18-godišnjom Julijom Putincevom, koja je u dva seta izbacila Ajumi Moritu.

U duelu dve mlade teniserke Malori Burdet pobedila je 16-godišnju Donu Vekić 6:3, 6:4, a domaća nada Karolin Garsija bila je bolja od Julije Bejgelzimer istim rezultatom.

Rolan Garos, prvo kolo:
Petra Cetkovska – Olga Pučkova 6:0, 6:2
Anastasija Pavljučenkova – Andrea Hlavačkova 4:6, 7:6 (7-5), 6:4
Sara Erani – Aranča Rus 6:1, 6:2
Ana Ivanović – Petra Martić 6:1, 3:6, 6:3
Julija Putinceva – Ajumi Morita 6:2, 6:3
Malori Burdet – Dona Vekić 6:3, 6:4
Karolin Garsija – Julija Bejgelzimer 6:3, 6:4
Serena Vilijams – Ana Tatišvili 6:0, 6:1
Monika Puig – Nadja Petrova 3:6, 7:5, 6:4
Irena Pavlović – Šelbi Rodžers
Viržini Razano – Klod Ferstin
Sorana Kirstea – Kiki Bertans
Sabine Lisicki – Sofija Arvidson
Dina Fizenmajer – Mendi Minela
Venus Vilijams – Ursula Radvanjska
Galina Voskobojeva – Grejs Min

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu