Nova vest
Tenis

Nedelja, 28.10.2012.

16:56

Del Potro pobedio Federera u Bazelu

Argentinac Huan Martin del Potro osvojio je teniski turnir serije 500 u Bazelu pošto je u finalu pobedio Švajcarca Rodžera Federera sa 6:4, 6:7, 7:6.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Del Potro je do tek treće pobede u 16. duelu sa Federerom stigao posle dva sata i 44 minuta igre, a jedini brej na meču viđen je u petom gemu prvog seta.

Taj brejk je bio dovoljan Argentincu da osvoji prvi set, dok su naredna dva odlučena posle taj-brejka. Argentinac je osvojio četvrti trofej ove sezone, ukupno trinaesti u karijeri.

Del Potro je prekinuo niz od sedam uzastopnih poraza od Federera (šest ove sezone), dok je Švajcarac drugi put u karijeri izgubio u finalu turnira koji se odigrava u njegovom rodnom gradu i nije uspeo da odbrani titulu osvojenu prošle godine.

U prvom setu jedino je prvi gem bio neizvestan pošto je Federer imao brejk loptu koju nije iskoristio pa je Del Potro poveo sa 1:0. U petom gemu Argentinac je stigao do dve brejk lopte i prvu je iskoristio i poveo sa 3:2.

Do kraja seta Federer nije uspevao da ugrozi servis Del Potro, samo je dva puta stizao do 30:40.

Kao i u prvom setu Federer je u prvom gemu kada je servirao stigao do brejk lopte, ali ponovo je Del Potro razornim servis spasio brejk loptu. Del Potro je u petom gemu tri puta stizao do djusa, a pri rezultatu 5:5 je imao i brejk loptu koju nije iskoristio. Naredni gem je Argentinac osvojio bez izgubljenog poena pa je meč otišao u taj-brejk, a Federer je uspeo da napravi mini brejk na samom početku i dobije 13. gem sa 7:5.

Mogao je Federer u trećem gemu trećeg seta da napravi ključnu prednost pošto je imao tri brejk lopte koje nije iskoristio. I u sedmom gemu pri rezultatu 3:3 Švajcarac nije iskoristio još jednu brejk loptu, dok Del Potro nije uspevao da ugrozi servis Federera.

I treći set je rešen u taj-brejk, Del Potro je napravio mini brejk za 4:2 i tu prednost je sačuvao i dobio gem sa 7:3. Argentinac je treći put u karijeri pobedio Federera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu