Nova vest
Tenis

Sreda, 30.05.2012.

19:06

Troicki - Fonjini 1:1, kraj sutra

Meč drugog kola Rolan Garosa između srpskog tenisera Viktora Troickog i Italijana Fabija Fonjinija prekinut je posle drugog seta zbog kiše.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvi set je posle samo 24 minuta igre dobio Fonjini sa 6:2, ali se Viktor vratio u meč pošto je drugi set dobio sa 6:3.

Meč će biti nastavljen u četvrtak takođe na Terenu 6, pošto svoj meč odigraju 13. nosilac Huan Monako i Čeh Lukaš Rosol.

Ovo je treći meč između Fonjinija i Trocikog, srpski teniser vodi sa 2:1, ali poslednji meč dobio je Italijan, u Sinsinatiju prošle godine. 25-godišnji Fonjini je trenutno 45. teniser sveta, Fonjinijev najbolji rang u karijeri je 32. mesto, još nema nijednu titulu, a na Rolan Garosu prošle godine dogurao je do četvrtfinala, kada je pre početka meča predao Novaku Đokoviću.

Viktor je dobio prvi gem na svoj servis bez većih problema, ali je već u trećem gemu Fonjini napravio brejk i poveo sa 2:1. U narednom gemu je Italijan potvrdio brejk prednosti i poveo sa 3:1. Viktor nije uspevao da stigne do brejk šanse a Fonjini je treću brejk priliku iskoristio u sedmom gemu i poveo sa 5:2.

U narednom gemu bez većih problema Fonjini je osvojio još jedan gem na svoj servis i osvojio prvi set sa 6:2 posle samo 24 minuta igre.

Troicki je u prvom setu imao samo četiri vinera (Fonjini 10), ali 12 neiznuđenih grešaka, pet više od protivnika.

Srpski teniser je bolje i sigurnije zaigrao u drugom setu. Na početku drugog seta počela je da pada slaba kiša, ali je meč ipak nastavljen. Troicki je u četvrtom gemu iskoristio brejk loptu i poveo sa 3:1. Do kraja seta Troicki je uspešno čuvao brejk prednosti, a Fonjini nije imao nijednu brejk šansu. Za razliku od prvog seta Troicki je u drugom imao više vinera od neiznuđenih grešaka (15:8) i bio je znatno sigurniji na svoj prvi servis (80%-50%).

U Parizu su u sredu oko 20 časova zbog kiše prekinuti i svi mečevi na ostalim terenima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu