Nova vest
Tenis

Subota, 31.03.2012.

22:06

Đoković ili Mari, ko osvaja trofej?

Novak Đoković i Endi Mari u nedelju od 19 sati sastaće se u finalu turnira iz Masters 1000 serije u Majamiju, uz direktni prenos na TV B92.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Najbolji teniser sveta u dosadašnjem toku takmičenja nije izgubio ni set, a savladao je Bagdatisa, Troickog, Gaskea, Ferera i Monaka.

Škot je znatno manje vremena proveo na terenu jer su mu Nadal u polufinalu i Raonić u trećem kolu još pre početka predali mečeve. Mari je zato odigrao samo tri meča – savladao je Falju, Simona i Tipsarevića.

„Iskreno, nije mi se često dešavalo ni da mi jedan protivnik preda meč pre početka, a kamoli dvojica. To je veoma neobično. Meč sa Đokovićem biće veliki ispit, videću koliko mogu u ovom trenutku“, rekao je Mari.

Mari i Đoković do sada su se sastali 12 puta, a srpski teniser vodi sa 7-5. Ove godine igrali su dva puta – u polufinalu Australijan opena Novak je slavio sa 6:3, 3:6, 6:7, 6:1, 7:5, a Endi mu se revanširao u istoj fazi turnira u Dubaiju (6:2, 7:5).

U mečevima na betonskim podlogama međusobni skor je 5-5, a na turnirima iz Masters 1000 serije Novak vodi sa 5-4.

Novak smatra da uslovi u Majamiju pogoduju Mariju i dodaje:

„On voli da igra po vrućini i ima dobar servis. Naše igre su veoma slične, odrasli smo zajedno i veoma dobro se poznajemo. Igrali smo ovde finale 2009. godine i on me je dobio u dva seta. Svi znamo njegov kvalitet i talenat, opasan je igrač. Biće dobar meč i mislim da na njega neće uticati to što nije imao polufinale“.

Još jedno pravo tenisko uživanje – nedelja, 19 sati, televizija B92, direktan prenos meča Đoković – Mari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

148 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu