Nova vest
Tenis

Utorak, 08.11.2011.

22:05

"Novače, nauči da gubiš časno"

Strani mediji i javnost često su u prošlosti kritikovali Novaka Đokovića zbog predaje mečeva, a nova “lekcija” osvanula je na sajtu Eurosporta.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Blolg počinje rečenicom da Đoković ima spektakularnu sezonu u kojoj je izgubio samo četiri meča, od čega tri jer je bio “povređen”, pod znacima navoda.

U nastavku teksta autor ili autori iznose još nekoliko otpužbi na Novakov račun i na kraju mu poručuju da “veliki sportisti gube časno”.

U blogu Eurosporta piše da je bilo očigledno da je Đoković bio povređen, ali da to nije razlog njegove maltene predaje u trećem setu, već činjenica da ga je Nišikori nadigrao u drugom setu. Kako bi ilustrovali svoju tvrdnju, Britanci su stavili sliku Novaka koji se raduje sa stisnutom pesnicom posle osvojenog poena.

“To je slika čoveka spremnog na borbu i nadmetanje, željnog trijumfa i prolaska u finale. Ali potom se desilo nešto što se retko viđalo u 2011. Novak je bio nadigran. Potom se Srbin predao. Nije delovalo da je bilo šta pogoršalo njegovu povredu od prvog do kraja drugog seta, ali Đoković je postao nezainteresocan U nekim potezima stajao je u mestu, bez želje da krene na lopticu. Možda ga je i bolelo rame, ali ništa nije falilo njegovim nogama, što govori o njegovom odsustvu poštovanja”.

Englezi su potom napisali da takvo ponašanje baca senku na Nišikorijevu pobedu, ali i podsetili da Đokoviću nije prvi put da tako nešto čini.

“Džoker je sav u osmesima i šalama kada pobeđuje, ali kada gubi, njegov govor tela je samosažaljevajući i neverovatno je koliko često je povređen u trenucima kada stvari na terenu ne idu u njegovu korist. Đoković je neverovatan igrač, u mnogo čemu najbolji na svetu u ovom trenutku, ali malo više skromnosti kada ne igra dobro mu neće škoditi. Veliki sportisti pobeđuju sa stilom, ali i gube časno”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

147 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu