Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 07.10.2013.

11:48

Nadal juri istoriju u Šangaju

Rafael Nadal jedan je od najboljih tenisera svih vremena i njegovo ime već je upisano na brojnim stranicama teniske istorije.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Na turniru iz Masters serije u Šangaju Španac će imati priliku da postavi još jedan rekord – ako osvoji titulu, postaće prvi teniser sa šest osvojenih Mastersa u jednoj godini.

“Nadam se da ću biti spreman za Šangaj. To je veoma važan turnir, jedan od najvažnijih jer je iz Masters 1000 serije i već u ranoj fazi rivali su vrlo kvalitetni”, rekao je Nadal u nedelju u Pekingu posle poraza od Novaka Đokovića.

Španac je do sada slavio u Indijan Velsu, Madridu, Rimu, Montrealu i Sinsinatiju, a u Šangaju je u dosadašnjoj karijeri samo jednom igrao finale – 2009. godine izgubio je od Davidenka.

Nadal se u ponedeljak vratio na prvo mesto na ATP listi, prvi put od jula 2011. godine.

“Biću na vrhu liste nekoliko nedelja, ali moramo da nastavim da igram dobro kako bih tu bio i na kraju sezone”, kazao je 27-godišnji Španac, koji je ove sezone osvojio deset trofeja.

Rafa je kao drugi nosilac slobodan u prvoj rundi u Šangaju, a u drugoj ga čeka bolji iz duela Dolgopolov – Rasel.

Nadal je rekorder po broju osvojenih trofeja na turnirima iz Masters serije – 26. Sledi Federer sa 21 titulom, a Đoković je treći sa 14.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu