Nova vest
Tenis

Sreda, 31.08.2011.

13:07

US open, treći dan

Trećeg dana US opena na programu je 30-ak mečeva prvog i drugog kola u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Od svih mečeva za analizu i prognozu izdvojili smo tri – Marija Šarapova – Anastasija Jakimova, Endi Mari – Somdev Devarman i Sabine Lisicki – Venus Vilijams.

Preporučujemo vam da izbegnete okršaj Iznera i Bagdatisa, kao i duel Cibulkove sa Falkoni. Svoje mišljenje i svoje prognoze podelite sa ostalima putem komentara.

Marija Šarapova – Anastasija Jakimova

Šarapova je turnir počela prilično loše, ali je uspe da u tri seta pobedi Heder Votson. Ipak, Ruskinja je u dobroj formi, nedavno je slavila u Sinsinatiju i treća je nositeljka u Njujorku. Jakimova ima nepunih 25 godina, visoka je samo 165cm i zauzima 84. poziciju na WTA listi. U prvoj rundi savladala je mladu Nopavan Lerčevakarn sa 2-1 u setovima, što joj je bio prvi trijumf na US openu u karijeri. U jedinom dosadašnjem međusobnom okršaju slavila je Šarapova – 2009. na Rolan Garosu bilo je 6:3, 1:6, 6:2.

Tip: Teniserke kalibra Šarapove retko kada ’vežu’ dva tako loša meča uzastopno. Npr. na Vimbldonu Ruskinja je posle mučenja sa Robsonovom dobila Zakopalovu sa 6:2, 6:3, a isti broj gemova izgubila je i u narednom meču posle pobede u tri seta nad Garsijom na Rolan Garosu. Uz to, za lagani trijumf nad Jakimovom nije joj ni neophodna bogzna kakva partija. Trijumf Šarapove u dva seta, a Beloruskinja ne bi trebalo da uzme više od šest gemova. Znači, tip su ’minus gemovi’.

Endi Mari – Somdev Devarman

Mari je pobednik turnira u Sinsinatiju i finalista US opena u iz 2008. godine, a Njegov rival biće 64. teniser planete Somdev Devarman, sa kojim se škotski teniser nikada nije sastajao. Indijac ima 26 godina, visok je 180cm i ove sezone ima siromašni skor 18-17.

Tip: Na startu velikih turnira Mariju često treba nešto duže vremena da uđe u pravi ritam (izgubio prvi set od Himeno-Travera na Vimbldonuim), ali sada će želeti da autoritativnim nastupom pokaže da je jedan od favorita za titulu. Uz to, Devarman je u prvoj polovini sezone bio u mnogo boljoj formi nego sada. Mari će slaviti u tri seta i sumnjamo da će Indijcu dozvoliti da uzme više od 9-10 gemova. ’Minus gemovi’.

Sabine Lisicki – Venus Vilijams

Iako nije igrala od Vimbldona, Venus je u prvoj rundi delovala sasvim solidno u pobedi nad Vesnom Dolonc. Nemica je na Vimbldonu igrala u polufinalu, posle toga ima trijumf na ne naročito jakom turniru u Dalasu, ali i poraz u prvom kolu Sinsinatija. Biće to okršaj dve teniserke koje igru baziraju na napadima i snažnom servisu, a do sada su igrale dva puta, skor je 1-1.

Tip: Ne usuđujemo se da prognoziramo krajnji ishod, ali vrlo je verovatno da će meč otići u tri seta. S obzirom na stil igre obe teniserke, ’plus gemovi’ mogli bi možda da dođu i u dva seta. ’Plus gemovi’.

Meč koji bi trebalo izbeći: Džon Izner – Markos Bagdatis. Svi očekuju meč u pet setova, samim tim i ’plus gemove’, ali Bagdatis je vrlo nepredvidljiv i zato bi meč moga da traje i kraće. Uz to će i granica za gemove biti vrlo visoka, pa je najbolje za svaki slučaj preskočit ovaj meč. Takođe, nemojte stavljati Dominiku Cibulkovu na tiket ukoliko nije baš neophodna. Kvota na njenu pobedu nad Irinom Falkoni vrlo je mala, a nije vredna rizika s obzirom na lošu formu 22-godišnje Slovakinje.

Ostali mečevi: Janina Vikmajer trebalo bi da dobije Alu Kudrajvcevu (kvota oko 1.3) i taj meč je idealan za ’pojačavanje’ tiketa, a nešto hrabriji bi mogli da iskoriste nisku granicu (oko 25) i da odigraju ’plus gemove’ na meču Del Potro – Volandri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu