Nova vest
Fudbal

Petak, 25.06.2010.

02:08

Grupa H: Švajcarska - Honduras (20:30h)

U drugoj utakmici trećeg kola H grupe Mundijala u Južnoj Africi sastaju se reprezentacije Švajcarske i Hondurasa.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Taj meč se igra u petak, od 20:30 časova, na stadionu ’Fri stejt’ u Blumfontejnu.

Izabranicima selektora Otmara Hicfilda neophodna je pobeda za plasman u osminu finala. Jedina opcija u kojoj Švajcarskoj odgovara i remi je da Čile savlada Španiju, koja će u tom slučaju biti eliminisana već u prvom krugu.

Švajcarska je u prva dva kola prikazala čvrstu defanzivnu igru koja je urodila plodom protiv Španije, ali je ta taktika, u duelu sa Čileom, doživela neuspeh posle isključenja Valona Behramija.

"Znamo da nam je potrebno da postignemo dva gola kako bi osigurali plasman u osminu finala, drugi put uzastopno na Mundijalima. Bio bi to veliki uspeh za Švajcarsku", istakao je Hicfild.

Iskusni stručnjak je rekao da tokom utakmice neće pratiti dešavanja na meču Španija - Čile, pošto će o zbivanjima u Pretoriji biti obavešten na poluvremenu i na kraju meča.

Švajcarska će protiv Hondurasa morati da promeni defanzivni pristup igri pošto su im bodovi u tom meču neophodni. Do utakmice sa Čileom ta selekcija na Mundijalima nije primila gol čak 558 minuta, što predstavlja rekord SP.

"Meč sa Hondurasom me podseća na polufinale Lige šampiona. Očekujem da će to biti jako uzbudljiva utakmica sa puno prilika", istakao je Hicfild.

Sa druge strane, reprezentacija Hondurasa nakon dva meča nema nijedan osvojen bod, a izabranici selektora Reinalda Ruede još uvek nisu postigli gol.

Duel sa Švajcarskom će za igrače Honsurasa verovatno biti poslednja prilika da poprave utisak na Svetskom prvenstvu. Honduras još uvek ima teoretske šanse za prolazak dalje i to samo ukoliko ubedljivo pobedi Švajcarsku, a reprezentacija Čilea savlada Španiju.

Selektor Rueda je posle utakmice sa Španijom bio veoma neraspoložen, pošto je konstatovao da njegovi izabranici nisu pružili dostojan optor favoritu.

"Moramo da na teren izađemo sa namerom da se borimo i da pružimo svoj maksimum. Dok postoji bilo kakva šansa, ne smemo da se predamo", zaključio je Rueda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu