Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.06.2010.

03:07

Grupa E: Danska - Japan (20:30h)

Fudbalske reprezentacije Danske i Japana će u četvrtak, u međusobnom duelu, odlučivati o plasmanu u osminu finala Mundijala u Juznoj Africi.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Meč trećeg kola E grupe igra se od 20:30 časova na stadionu ‘Rojal Bafokeng’ u Rustenburgu.

Selekciji Japana, takođe, odgovara i nerešen rezultat zbog bolje gol razlike. Danci su u prvom kolu poraženi od lidera E grupe, selekcije Holandije, dok su u drugom kolu pokazali jaku volju i uspeli da preokrenu rezultat protiv Kameruna (2:1).

Selektor Morten Olsen uoči meča sa Japancima najviše se uzda u tradiciju, pošto Danci nikada u svojoj istoriji nisu eliminisani sa Mundijala u prvoj fazi takmičenja.

"U igri Japana jasno se uočava disciplina i dobra organizacija. Izuzetno su neugodan protivnik za svaku ekipu, pošto se fanatično bore tokom svih 90 minuta", ocenio je selektor Olsen koji Danace vodi već deset godina.

On je predstojeću utakmicu nazvao prvim finalom I dodao da njegovi puleni dobro znaju šta im je potebno kako bi stigli do cilja.

"U ovom trenutku najpotrebnije nam je samopouzdanje i vera u sebe", poručio je iskusni stručnjak.

Japan je u prirpemnim mečevima prikazao veoma blede partije, pa su izabranici selektora Takešija Okade proglašeni za autsajdere u toj grupi. Samuraji’ su, međutim, u prvom kolu iznenadili Kamerun, dok su u drugoj rundi uspeli da pariraju mnogo kvalitentijim Holanđanima, koji su ih, ipak, pobedili rezultatom 1:0.

Japanski selektor Okada je još pre Mundijala, čak i u trenucima kada su njegovi izabranici gubili prijateljske mečeve, isticao da je cilj te reprezentacije plasman u polufinale.

Nakon prva dva kola Japanci su mimo očekivanja i dalje u igri i imaju realne šanse za prolaz među 16 najboljih.

"I protiv Danaca ćemo se boriti svim snagama, ostaje nam samo da vidimo šta će nam to doneti. Očekujem veoma neizvesnu borbu i nadam se uspešnom raspletu", bio je kratak Okada.

Japanu je takmičenje u Južnoj Africi četvrto učešće na SP, međutim ‘samurajii su samo jednom, kao domaćini turnira 2002. godine, prošli prvu fazu takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu