Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.06.2010.

02:33

Grupa E: Kamerun - Holandija (20:30h)

U drugoj utakmici trećeg kola E grupe Svetskog prvenstva u fudbalu u četvrtak se u Kejptaunu sastaju reprezentacije Holandije i Kameruna.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Ta utakmica se igra od 20:30 časova na stadionu ‘Grin Point’.

Porazom u drugom kolu od Danske Kamerun je izgubio sve šanse da se plasira u osminu finala, dok su Holanđani sa maksimalnim učinkom u prva dva meča već obezbedili prolaz u narednu fazu takmičenja.

Jedini takmičarski motiv ‘lalama’ biće osvajanje prvog mesta u grupi, za šta im je dovoljan i bod, ili čak minimalni poraz, u slučaju da eventualni pobednik duela Danska - Japan ne trijumfuje sa ubedljivom razlikom.

Holanđani su tako u Južnoj Africi nastavili tradiciju sa minula dva velika takmičenja, Mundijala u Nemačkoj 2006. i Evropskog prvenstva u Austriji i Švajcarskoj 2008. godine, kada su plasman u drugu fazu ostvarili, takođe, posle prva dva kola.

Selektor Bert van Marvajk je najavio da neće izvršiti nikakve izmene u timu koji još uvek nije primio gol na turniru.

"U četvrtak nas očekuje potpuno drugačija utakmica od prve dve, pošto igrači neće biti pod rezultatskim pritiskom. Biće zanimljivo da vidimo koliko je spreman Arjen Roben, koji se oporavio od povrede", naveo je Van Marvajk.

Iskusni vezni fudbaler Mark Van Bomel tvrdi da je za njega svaki meč prilika za dokazivanje i, kako je rekao, korak ka višem cilju.

"Susret sa Kamerunom moramo da shvatimo kao pripremu pred osminu finala. Nikako ne smemo da se opustimo, jer je pred nama najbitniji deo prvenstva", istakao je Van Bomel.

U timu Kameruna vlada slična atmosfera kao i u reprezentaciji Francuske, s tom razlikom što ‘lavovi’ nisu u javnost iznosili baš sve detalje unutrašnjih sukoba.

Reprezentativci su podeljni u dva klana, a stariji i mlađi igrači se međusobno optužuju za nedovoljno zalaganje na prethodnim mečevima.

Izabranici francuskog stručnjaka Pola Le Gvena pred novinarima su obećali da će se u duelu sa Holanđanima boriti za nacionalni ponos i čast.

"Nismo bili spremni za turnirsko takmičenje i zato se vraćamo kući ovako rano, možda i bez osvojenog boda. To je najgori rezultat u istoriji kamerunskog fudbala", bio je veoma kritičan golman Hamidu Sulejmanu.

On je poručio da će se ‘lavovi’ boriti i dati sve od sebe u susretu poslednjeg kola, kako bi pokazali da su Kamerunci i dalje fudbalska nacija na koju treba računati u budućnosti.

Kamerun je do sada nastupio šest puta na prvenstvima sveta, ali su grupnu fazu uspeli da prebrode samo 1990. godine u Italiji, kada su bili apsolutni hit prvenstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu