Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.06.2010.

22:52

Nemačka - Gana (20.30h)

Reprezentacije Nemačke i Gane sastaju se od 20.30h u Johanesburgu u okviru poslednjeg kola D grupe Svetskog prvenstva.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nemci su započeli takmičenje pobedom 4:0 nad Australijom, ali usledio je poraz od Srbije 1:0, uz isključenje Miroslava Klosea.

Glavna dilema je ko će zameniti centarfora Bajerna u startnih 11. "Čekaću do poslednjeg treninga uoči utakmice da vidim ko će se nametnuti kao rešenje za napadača protiv Gane", rekao je selektor Joakim Lev i dodao da su svi spremni da pomognu državnom timu.

Novinari predviđaju da će najistureniji igrač u nemačkoj formaciji biti Kakau, igrač koji je na premijeri protiv Australije ušao sa klupe i postigao četvrti pogodak. Kakau se, međutim, nalazi među petoricom ’pancera’ koji će morati da se paze parnih kartona.

"Uprkos porazu od Srbije, ta utakmica nam je mnogo koristila. Mi imamo mlad tim, koji je pre četiri dana naučio još jednu veoma važnu lekciju", dodao je Lev.

U taboru Gane veoma su zadovoljni dosadašnjim učinkom (četiri boda), iako i dalje nisu sigurni da će se plasirati u drugu fazu. Selektora Milovana Rajevca najviše brine neefikasnost, s obzirom da ’crne zvezde’ na ovom Mondijalu još nisu dale gol iz igre.

"Ni na pripremnim utakmicama nismo bili efikasni, što jeste razlog za brigu uoči odlučujuće utakmice sa Nemcima. Moraćemo mnogo bolje da reagujemo u situacijama kada smo u mogućnosti da zatresemo mrežu rivala", rekao je Rajevac.

Uspešni izvođač penala Asamoa Gijan istakao je da su napadači proteklih dana dosta pažnje posvetili realizaciji i da imaju razloga da se nadaju poboljšanju tog segmenta igre.

"Nadam se da ćemo ispraviti greške iz prethodne dve utakmice. Ukoliko u tome uspemo, plasman u drugi krug biće nam jako blizu"

Utakmica Nemačka – Gana igra se u sredu od 20,30 časova na stadionu "Soker siti" u Johanesburgu, a sudiće Karlos Simon (Brazil) sa pomoćnicima - sunarodnicima Altemirom Hausmanom i Robertom Bracom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu