Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.06.2010.

19:43

Lukas Nil: "Mi ne kukamo"

Kapiten fudbalske reprezentacije Australije Lukas Nil demantovao je da su igrači te ekipe ogorčeni na sudije u prve dve utakmice na Svetskom prvenstvu.

Izvor:

Autor:

Default images

Možda dvojica najboljih fudbalera Australije, Tim Kejhil i Hari Kjuel, dobila su crvene kartone u utakmicama protiv Nemačke, odnosno Gane.

"Svaki igrač je stoički primio udarce u prva dva meča i tu nema više šta da se kaže. Nikada nismo kukali. Protiv Gane smo ostali sa desetoricom, pa smo osvojili bod", rekao je Nil.

Predsednik Fudbalskog saveza Australije Frenk Loui pozvao je igrače, navijače i medije da se uzdrže od "žaljenja" zbog dosuđenih crvenih kartona.

"Naravno da smo razočarani što smo i u drugoj utakmici ostali sa igračem manje, ali sudija radi svoj posao i nećemo da se žalimo zbog toga. Moramo da prihvatimo sve odluke, kukanjem nećemo ništa postići", rekao je Loui.

U prvom meču Australija je izgubila od Nemačke sa 4:0, a isključen je Tim Kejhil. "Kenguri" su u drugom kolu odigrali 1:1 protiv Gane, a u toj utakmici isključenje je zaradio Hari Kjuel.

Igračima Australije zasmetale su i kritike medija već posle prvog meča na Mundijalu.

"Ne vidim svrhu daljeg igranja u reprezentaciji, kada vas posle jedne loše utakmice svi 'razapnu na krst'. Ove sezone bio sam igrač godine u svom klubu Bazelu, a mediji pišu da sam istrošen igrač", ogorčeno je zaključio reprezentativac Australije Skot Čiperfild.

Reprezentacija Australije u trećem kolu D grupe u sredu od 20.30h u Nelspruitu igra protiv Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu