Nova vest
Fudbal

Subota, 19.06.2010.

21:46

Italija - Novi Zeland (nedelja, 16h)

U nedelju od 16 časova na Mbombela stadionu u Nelspruitu fudbaleri Italije i Novog Zelanda sastaju se u meču drugog kola F grupe Svetskog prvenstva.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

U prvim utakmicama viđena su dva remija – Novi Zeland je sa Slovačkom odigrao 1:1, a Italija sa Paragvajem takođe 1:1.

Italija je do kraja šampionata ostala bez prvog golmana Bufona, a menjaće ga Federiko Marketi. "Upoznati smo sa kvalitetima Novozelanđana. Njihove glavne odlike su fizička snaga i premoć u skok-igri", kaže golman Kaljarija.

Levi bek Domeniko Krišito, koji je bio jedan od boljih medju ‘azurima" na premijeri, pohvalio je reprezentaciju Novog Zelanda.

"Da bismo ih pobedili, potrebno je da spustimo loptu na zemlju i dominiramo terenom. Njihovo jedino oružje su prekidi, koji umeju da budu pakleni", rekao je Krišito i dodao da je pobeda jedina opcija.

Slaba igra italijanskih napadača Vićenca Jakvinte i Alberta Đilardina protiv Paragvaja uslovila je da selektor Marčelo Lipi razmišlja o izmenama pred meč sa ekipom iz Okeanije, a kao alternative nameću se napadač Sampdorije Đanpaolo Pacini i prvi strelac Serije A Antonio di Natale. Posebno je bilo burno na jednom od treninga, kada je Lipi žestoko kritikovao svoju napadačku liniju.

“Morate da idete ka golu, da napadate prostor, ili nikada nećete dati gol. Kada saigrač ima loptu, nemojte samo da stoijte i da gledate, nastavljajte sa napadom ili nećete dati gol”.

Italijanski mediji kritikuju Lipija što nije uvrstio u startnu postavu Maura Kamoranezija, koji bi nadomestio nedostatak kreativnosti usled izostanka povređenog Andree Pirla. Prema poslednjim informacijama, ‘mozak’ italijanske ekipe biće spreman za okršaj sa Slovačkom u trećem kolu, 24. juna u Johanesburgu.

U ekipi Novog Zelanda vlada odlična atmosfera nakon remija sa Slovačkom, kada je Vinston Rid dao gol u nadoknadi vremena.

Zamenik kapitena Tim Braun oporavio se od povrede ramena, ali još nije sigurno da li će igrati.

"Na redu je utakmica u kojoj naš državni tim ne može ništa da izgubi, pošto niko ne očekuje da uradimo nešto pozitivno protiv Italijana. Izaći ćemo na teren sa željom da se pokažemo u najboljem izdanju i da vidimo gde smo u odnosu na najjače timove na svetu".

Prema poslednjim procenama, Braun verovatno neće igrati od početka.

Centarfor Rori Felon smatra da je meč sa Italijom važan iz sledećeg razloga:

“Pobeda nad Italijom u potpunosti bi promenila sliku nacije. To mi pokušavamo da uradimo, da pokažemo da je fudbal najveći sport na planeti”.

U jedinom dosadašnjem međusobnom okršaju, prošle godine neposredno uoči Kupa konfederacija, pobedili su ‘azuri’ sa 4:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu