Nova vest
Fudbal

Subota, 19.06.2010.

15:24

Holandija na korak do drugog kruga

Fudbaleri Holandije pobedili su Japan sa 1:0 (0:0) u drugom kolu grupe E Svetskog prvenstva u Južnoj Africi i tako du došli do drugog trijumfa na šampionatu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Odlučujući gol postigao je Vesli Snajder u 53. minutu – igrač Intera je šutirao sa 20-ak metara, a loptu je golman Kavašima uspeo samo da skrene u mrežu.

U završnici meča Afelaj je promašio dve izgledne prilike, a najbolju šansu za izjednačenje Japanci su imali preko Okazakija u 90. minutu. U drugom meču C grupe od 20.30h igraju Danska - Kamerun.

Drugi meč koji su odigrale ‘lale’ neodoljivo je podsećao na premijerni okršaj sa Danskom.

U prvom poluvremenu nije bilo ozbiljnijih prilika, igralo se uglavnom na sredini terena, a Holanđani su neuporedivo više držali loptu u nogama. Posed lopte nije značio apsolutno ništa u pogledu stvorenih prilika jer ‘lale’ u prvom delu igre nisu imali nijednu šansu, čak su i manje šutirali na protivnički gol od Japanaca.

‘Samuraiji’ su u meč ušli sa jasnom orijentacijom da sačuvaju gol i osvoje bod, mada su polukontrama držali Holanđane na oprezu i onemogućili im da napadaju svim silama.

Posle dve propuštene prilike Van Persija na početku drugog poluvremena, u 53. minute Snajder daje, ispostaviće se, gol koji rešava pobednika – lopta ‘Džabulani’ imala je lelujav let, golman Kavašima nije uspeo da je ukroti već je odbio u gol.

Ekipa Takešija Okade tada je zaigrala sa mnogo više ambicija u napadu i u narednih 15-ak minuta poluprilike su propustili Okubo i Endo.

Malo je nedostajalo da se scenario iz duela sa Danskom potpuno ponovi, ali Afelaj u 85. i 88. minute nije uspeo da realizuje dve situacije ‘jedan na jedan’ sa Kavašimom.

Umalo da Holanđani budu kažnjeni za te promašaje, kada je rezervista Šinji Okazaki levom nogom sa desetak metara šutirao malo preko gola. U drugom minute nadoknade posle duela De Jonga i Nagamota sudija nije svirao penal za Japan, pa su ‘lale’ zabeležile trijumf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu