12. jul 2010. | 20:53 | AK

De Jong: "Imao sam sreće"

Holandski fudbaleri žalili su se posle poraza od Španije na suđenje Hauarda Veba iako je on propustio da isključi Najdžela De Jonga u prvom delu.

Vezni igrač bio je jedan od grubljih igrača u najnedisciplinovanijem finalu u istoriji (14 žutih kartona), a polovinom prvog dela meča nogom u grudi udario je Čabija Alonsa.

De Jong je priznao da je imao sreće što mu tada Veb nije pokazao crveni karton. Holanđani su oštrim startovima pokušavali da unište špansku pas igru, a samo tri igrača "oranja“ nisu kažnjena kartonom.

U produžetku je Džoni Heitinga ipak napustio igru zbog dve opomene. De Jong je istakao da je mogao odavno da čeka saigrača u svlačionici.

„Svestan sam da samo mogao proći lošije od žutog kartona. Izgledalo je gore nego što se desilo. Iskrenu nisam video rivala da ide ka meni“, rekao je De Jong.

„Bio sam koncentrisan na loptu i udario sam ga u grudi. Dobio sam samo žuti karton i to je bila srećna okolnost za mene“.

Krojf kritikovao taktiku zemljaka

Legenda holandskog fudbala Johan Krojf kritikovao je agresivnu taktiku "lala“ protiv Španije istakavši da tim Berta van Marvajka nije želeo loptu i da je nažalost igrao veoma prljavo.

Bivši igrač Ajaksa i Barselone koji je igrao na prvom finalu Holandije na Mundijalima 1974, dodao je da su Holanđani zaslužili da ranije tokom meča ostanu sa devet igrača jer su napravili dva starta "tako ružna i gruba da su i njega povredila“.


selektor Nemačke Jirgen Lev uveren je da njegova ekipa može da neutrališe Kristijana Ronalda u duelu na startu Svetskog prvenstva.

Postojeći komentari (0) | Pošaljite komentar


utorak 17. maj 2022.

VESTI

Grupa D
1.  Nemačka 5:1 6
2.  Gana 2:2 4
3.  Australija 3:6 4
4.  Srbija 2:3 3

INTERVJU

Šakira: "Navijaću za Špance" Šakira Isabel Mebarak Ripol, kolumbijska pevačica i tvorac zvanične pesme Svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. ... Dalje

MLADI ASOVI

Kvadvo Asamoa, "crna zvezda" koja tek treba da zasija Kojo Kvadvo Asamoa je mlada fudbalska nada Gane. Rođen 9. septembra 1988. jedan je od najmlađih igrača koji su ... Dalje

Blog B92

I, na koga je sada red? Nekako je neumesno, neprihvatljivo i skoro-pa-opasno pričati o tome ko za koga navija dok reprezentacija zemlje u ... Dalje


Život - nauka

Jednačina Mundijala Evo jedne situacije. Izvodi se slobodan udarac u blizini linije šesnaesterca, strelac silovito zahvata loptu ... Dalje