Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 19.02.2014.

12:34

Ligetiju zlato u veleslalomu

Američki skijaš Ted Ligeti po drugi put u karijeri je postao olimpijski šampion u veleslalomu, pošto je posle Torina 2006. uspeo isto i u Sočiju.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Ligeti je do drugog olimpijskog zlata u karijeri došao ukupnim vremenom od 2:45.29 minuta, a na podijumu su mu se pridružila dvojica Francuza.

Stiv Misilije je došao do srebra, sa 48 stotinki zaostatka, dok je na trećoj poziciji Aleksi Pantiro imao za 64 stota dela sekunde lošije vreme od novog olimpijskog šampiona.

Ligeti je tako osvojio svoje drugo zlato, pošto je u Torinu 2006. bio najbolji u superkombinaciji. Na taj način, Amerikanac je postao prvi skijaš svoje zemlje koji je osvojio dva olimpijska zlata u alpskim disciplinama. Pantiro i Misilije su došli do svojih prvih medalja i tako ostvarili jedne od najvećih uspeha u karijeri.

Obojica su do medalja došli posle znatno bolje druge vožnje u odnosu na prvu u kojoj je Ligeti bio maestralan. Amerikanac je vožnju završio sa 93 stotinke prednosti u osnosu na Ondreja Banka iz Češke i Italijana Davidea Simončelija. Pantiro je imao tada šesto vreme, a Misilije deseto.

Francuzi su odskijali odlično drugu vožnju, a potom su samo ispratili kako rivali ne uspevaju da ih stignu. Kada je red došao na Ligetija znali su da imaju medalje u rukama, a iako je Amerikanac napravio grešku i izgubio jednu sekundu, na kraju je u cilju imao najbolje vreme koje mu garantuje zlato.

Iza najbolje trojice našao se Austrijanac Marsel Hiršer, ispred Banka, olimpijskog šampiona u spustu Matijasa Majera i još jednog sunarodnika Benjamina Rajha. Prvu desetoricu kompletirali su Nemac Feliks Nojrojter, Tomas Fanara iz Francuske i Norvežanin Henrik Kristofersen.

Do kraja Igara u Sočiju skijaše očekuje još jedna trka – slalom, koji je na programu u subotu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

40 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu