Nedelja, 22.09.2013.

20:55

Istorija: Prvo zlato za Francusku

Košarkaška reprezentacija Francuske osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, pošto je u finalu ubedljivo savladala Litvaniju sa 80:66.

Izvor: SO

Istorija: Prvo zlato za Francusku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

Serbinho

pre 10 godina

Bili su moj pik, obzirom da su dobijali i nase NBA zvezdice prethodnih godina, tako da je korektno da im se trud od proslih godina nekako vrati.
Steta Italija sto nece igrati Svetsko, imaju dosta NBA jakih igraca, vracaju se u Svet kosarke a na nasima ostaje da rade jos vise i vrate nazad kosarku na staze stare slave.
Neuspeh ti daje motiv vise da napravis od istog uspeh a uspeh ti daje manje motiv da isti ponavljas.

Ivan Krantic

pre 10 godina

Kakvo, u najmanju ruku, cudno prvenstvo. I kako losa kosarka. Ni jedna ekipa nije bila konstanta. Nisu u pitanju padovi na jednom mecu vec na po nekoliko meceva. I onda ekipa sa 3 poraza od 9 utakmica (ako se ne varam) postaje prvak. Bas los basket se igrao.

Simon

pre 10 godina

Zasluženo. Čestitam Francuzima. Kada su se totalno oslanjali na Parkera ostali (koji nisu ni malo naivni igrači) su čekali i gledali šta će on da uradi a sada su se ostali oslobodili i Litvanija nije imala velike šanse. I Litvanci bi trebali da budu prezadovoljni samim plasmanom u finale, što je takođe zasluženo. Kako smo mi dobili i jedne i druge onako, sa prednosti u toku celih tih utakmica i sa po 20 razlike- to samo Duda i momci znaju. Za mene je i dalje enigma ceo ovaj naš nastup. I Litvanija i Francuska nisu imali nikakav razlog da protiv nas ne odigraju veoma ozbiljno a veoma ozbiljno i zasluženo su izgubili i jedni i drugi... interesantno.

Монохромац

pre 10 godina

За крај ЕП-а, да се нешто разумемо. Шаренац је неретко помињан као добар коментатор или макар добар у односу на неке ван граница наше земље. Истина је међутим, да је Шаренац обична провинцијала од коментатора. Толико лутања на уском простору ја нисам чуо ни видео и, наравно, најчешћа му је "говорио сам вам о томе и раније", "рекао сам вам већ", "опет понављам". Његово највише достигнуће би могла да буде нека локална тв станица и тачка. Француској од срца честитам.

Miki

pre 10 godina

Zasluzena pobeda Francuza.Toni Parker pored novickog jedan od najboljih evropskih igraca koji su ikad igrali u NBA.Cim je Batum dosao sebi MASINERIJA proradila.

Икар

pre 10 godina

Нема шта Французи заслужено постали шампиони Европе.....!!!Мада руку на срце на ово европском првенство је било донекле осакаћено због не играња неколицине играча,али опет то не умању да су сасвим заслужено освојили злато.Честитке још једном....

nikola

pre 10 godina

Afrika je šampion Evrope!
(Traianus, 22. septembar)

Kakve veze ima boja koze,vecina njih je rodjena ili su se doselili od malih nogu,njima je maternji jezik Francuski tako da su oni Francuzi.Francuzima je vazno kvalitet sportista ne boja koza.

Ante

pre 10 godina

A jeste dosadni s tim mi smo dobili francusku mi smo prvi, naravno da ste dobili kad su ljudi odmarali, ti je kao da mi kazemo nema veze sto smo izgubili od spanjolske kad smo dobili grcku koja je dobila spanjolsku, tako da je bronca ionako nasa pff, francuzi i spanjolci do polufinala su igrali s 60% snage

Gunther

pre 10 godina

A jesu mi jaki neki komentari, to sto se pobijedili oba finalista ne znaci nista. Velike momcadi igraju drugacije kada su eliminacijske utakmice, od onih u skupini, zato i jesu velike. Malo manje samozavaravanja molim. Ili doista mislite da biste imali ikakve sanse u knock-out fazi protiv Francuza koji su izbacili Spanjolce, iste one koji su vas u jednom trenutku vodili sa +40?

U svakom slucaju zasluzena pobjeda Francuske, Parker je zvijer.

Onix

pre 10 godina

Interesantno koliko je slaba poseta bila na prvenstvu.Osim utakmica Slovenije,kada je dvorana bila puna,na svim ostalim utakmicama dvorana je bila sablasno prazna.Čak ni za finalnu utakmicu hala nije isupnjena do kraja.

Гале

pre 10 godina

Заслужено. Лепо Шаренац погоди како је Литванија фаворит. Ми догодине морамо имати знатно јачи тим, доста је било брукања са комбинованим саставима. Брука и срамота да Паркер не паузира ниједне године, док појединци код нас се крију, кад им је требало да играју док су се развијали, хтели су. Чим су стекли рејтинге и уговоре, ко шиша репрезентацију. Срамота.

Sredoje Livadic

pre 10 godina

Dobro je sto smo Crnogorce pustili u beznacajnoj utakmici..,ipak smo mi braca,neka i oni malo igraju..,(sto reko Diklic u maratoncima A SAD MALO ONA..)oni ce nam biti zahvalni i vecno pamtiti taj istorijski uspeh.A sledece godine svi ce sedeti,sve sa Lukom Pavicevicem poted tv-a i navijati za Srbiju..

Sredoje Livadic

pre 10 godina

Zasluzena pobeda Francuske,odigrali su jaku odbranu i organizovan napad..Nikola Batu bio je naj bolji kad je naj vaznije bilo..Parker genijalan..Bravo momci..

nikol dz. femija

pre 10 godina

PRVI put ?

A SVI PEVAJU HIMNU i oni crnci silni i niko nista ne pita, ne trazi, ne zali se, ne protestvuje...a da svi su cistokrvni Francuzi, svi od oba roditelja Francuza, svi rodjeni u Francuskoj, ....itd.itd.itd.

A da, i po forumima ih, verovtno, omalovazavaju i umanjuju njihovu pobedu jer su IZGUBILI OD JEDNE SRBIJE KOJA JE CAK SEDMA, kakvi su to pobednici...mislim, sta bi se sve ovde pisalo...!!!

Beloved

pre 10 godina

@doktor
Koja raznovrsna igra ? Litvanci ne znaju da daju koš ako ih ne krene šut za tri. Smešna i limitirana ekipa, Francuska osvojila i više nego zasluženo. Fer i korektni sa fenomenalnim Parkerom. Sve čestitke !

StefanBU

pre 10 godina

Kada sam pre pocetka rekao da su Francuzi glavni favoriti za osvajanje EP, dobio sam veliki broj minusa! Drago mi je sto su oni osvojili, i sto su izbacili arogantne spance!

Nerazumem

pre 10 godina

Mi smo dobili prva dva tima evrope u aktuelnom takmicenju! Malo se nasi igraci umorili. Pa puno bi bilo i Spance da smo dobili.
Svaka cast nasim orlovima!

gremer

pre 10 godina

Jeste, trebalo je da budete prvaci. A sa Crnom Gorom skor vam je 0:3, znaci Crna Gora je prvak univerzuma.
(a, 22. septembar 2013 21:38)

Fora je u tome što se mi sprdamo na svoj račun, dok su Crnogorci zaista uvereni da su neki očin u svetu jer su nas dobili tri puta.

nly

pre 10 godina

Drago mi je da Francuzi razvaljuju. Ovi Litvanci nisu svesni koliko su sreće imali u žrebu. U četvrtfinalu su jedva dobili Italiju (završila ubedljivo osma) a u polufinalu doduše lakše Hrvatsku (završila još ubedljivije četvrta) Ne postoji lakši žreb teoretski. Uz taj žreb bi i mi sad verovatno igrali finale, sa tom razlikom što bi i ovako promenjivi i podmlađeni imali mnogo veće šanse od njih. Red je da ih neko spusti na zemlju malo. Da ne pominjem da su mogli i grupu da ne prođu. Još ih Šarenac proglašava za favorite pored Parkera, Batuma...

ojha

pre 10 godina

bravo za Francuze...alo komsije vidite li ovo okruglo sa trakama,e to je ono o cemu cete verovatno sanjati jos 20-ak godina!!! SRBIJAAAA

Neki kompleksi su vecni

pre 10 godina

@ (a, 22. septembar 2013 21:38)
Jeste, nama je ispod nivoa da igramo protiv njih jer su toliko iskompleksirani da preozbiljno hsvataju meceve protiv nas.

Inace mi nismo prisvajali crnce okolo.

Zoki

pre 10 godina

Sad gledam snimak Spanija-Hrvatska, jer finale nije zanimljivo. Gledam kakve igracine su ovi Spanci. Pa mislim da Ivkovic njih predvodi, oni nikad izgubili ne bi. Eventualno od Amerike.

011

pre 10 godina

I utakmicu na kraju svojom briljantnom partijom i odlucujucim pogotkom prelomio Lovernj, medalju naravno poklanja Duletu, sa nadom da ce u zamenu dobiti neku stipendiju! :-)

strumf

pre 10 godina

@je l smo mi dobili i jedne i druge?

Jeste, trebalo je da budete prvaci. A sa Crnom Gorom skor vam je 0:3, znaci Crna Gora je prvak univerzuma.
(a, 22. septembar 2013 21:38)
hahaha da li ja to cujem komplekse? ;D,evo sad imate mogucnost da navijate za komsije a da to nisu Hrvati :)

Dovlanu

pre 10 godina

Svaka cast Francuzi. Zasluzeno. Bez kalkulacija, pobedili Spance i Litvance. Kraljevi na kraju slavili sa navijacima na tribinama.

Jole

pre 10 godina

Ma vi ste komsije najjaci nema sta,posto ste dobili i jedne i druge finaliste ja bi vam dao zlato jer to znaci da ste najbolji ali ima jedna kvaka?
Sta cemo sa Ukrajinom,Makedonijom i Crnom gorom jer oni su dobili vas.
Znaci njima tri medalje. :)))
Pozdrav sa cetvrtog mjesta sedmom mjestu.,

123

pre 10 godina

Batuma nema nigdje cijelo prvenstvo i onda odigra kad je najpotrebnije :) Drago mi je zbog Parkera sto su osvojili. Takva igracina je zasluzila ovo. Jedan od najboljih evropskih igraca svih vremena.

bojan

pre 10 godina

Sad a ostalo Spancima da zapamte za istoriju I buduce da nisu trebali da namer no gube protiv italijana, Sve nalepse FRACUZIMA zasluzeno.pozz

Realno

pre 10 godina

Susjedi, bolje bi vam bilo da ne obezvrijeđujete reprezentacije koje su se borile za medalju jer realno jednostavno niste u njihovom rangu. Umjesto toga budite prezadovoljni što ste uz mnogo sreće uspjeli završiti sedmi i poradite na sebi ako mislite da zaslužujete bolje.

tv

pre 10 godina

poraz litvanije ide na teret treneru. kako je slab ovaj kazlauskas - ima takvu prednost na centrima, koju ne zna da iskoristi...
samo da potsetim, kazlauskas je bio trener cska pre 2 godine, kad nisu uzeli evroligu sa kirilenkom, krsticem, teodosicem i ostalima (duda mu ocitao bukvicu tad, kao i na ovom prvenstvu ;))

PFC

pre 10 godina

@tv koja pa prednost na centru Valancijunas poluproizvod kos moze da pogodi samo ako zakuca Azinka sve centre Litvanije moze sam da nosi na ledjima a tek Dijao daj molim te

Drvo sija kao zlato...

pre 10 godina

Evo osvajači medalja izlaze na postolje ali nigde ne vidim Hrvate. Ah da, zaboravio sam, pa oni su alergični na postolja.

Boris Dijao

pre 10 godina

Dolaskom godpodina Guzenbauera i sam taj briljantni potez Vucica ...uh pogresio sam vest..izvinite :)))
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Tu nema ekstradicije il kako se to kaze, 22. septembar 2013 21:24)

Bilo je zanimljivo prvih 3 puta,sad već postaje dosadna fora....

Mrvica

pre 10 godina

Francuzi bolje poceli ali ce Litvanija da pobedi. Imaju vise igraca u rotaciji (moja prognoza) Komsijama cestitam 4.mesto i istorijski uspeh. To je sad pa Bog zna kad.

miki

pre 10 godina

litvanci su oduvek naši rivali u košarci i većina srba navija za francuze,ali ipak igraju bez naturalizovanih stranaca i to treba poštovati.

ejsi jeboa

pre 10 godina

FRANCUZI-ATLETE...Bilo bi zasluzeno da ova generacija osvoji prvo EP za svoju zemlju!Inace,najkorektniji likovi sto se sudija i protivnika tice,svaka im cast.

DBZ

pre 10 godina

Ovo veceras je vise od igre za Parkera, Batuma i uopste francusku kosarku: igracima koji su 1982 godiste nedostaje zlatna medalja s bilo kog takmicenja, ali sto je jos gore, francuskoj kosarci nedostaje vidljivost i popularnost u samoj zemlji. Trebalo je da reprezentacija dodje do polufinala da bi se utakmica prenosila na nekom sporednom besplatnom kanalu (milion gledalaca), a evo veceras finale na France 2, kao RTS2 kod nas, znaci najzad moze da se gleda kosarka na televiziji a da se ne plati 60 evra mesecno za kanal Sport+. Protiv Spanije su Francuzi stekli potrebno samopouzdanje i srcanost, sigurno ih i Zofri motivise jer je tako navikao i naucio kod nas. Rezultat: Antoan Dio kao Dusan Kecman, neprocenjivo!

Momčilo

pre 10 godina

Da li navijati za Litvance koji su izbacili u polufinalu Hrvate, ili za Francuze koji su u borbu za treće mjesto, na njih poslali Špance?

gremer

pre 10 godina

Jeste, trebalo je da budete prvaci. A sa Crnom Gorom skor vam je 0:3, znaci Crna Gora je prvak univerzuma.
(a, 22. septembar 2013 21:38)

Fora je u tome što se mi sprdamo na svoj račun, dok su Crnogorci zaista uvereni da su neki očin u svetu jer su nas dobili tri puta.

ejsi jeboa

pre 10 godina

FRANCUZI-ATLETE...Bilo bi zasluzeno da ova generacija osvoji prvo EP za svoju zemlju!Inace,najkorektniji likovi sto se sudija i protivnika tice,svaka im cast.

nly

pre 10 godina

Drago mi je da Francuzi razvaljuju. Ovi Litvanci nisu svesni koliko su sreće imali u žrebu. U četvrtfinalu su jedva dobili Italiju (završila ubedljivo osma) a u polufinalu doduše lakše Hrvatsku (završila još ubedljivije četvrta) Ne postoji lakši žreb teoretski. Uz taj žreb bi i mi sad verovatno igrali finale, sa tom razlikom što bi i ovako promenjivi i podmlađeni imali mnogo veće šanse od njih. Red je da ih neko spusti na zemlju malo. Da ne pominjem da su mogli i grupu da ne prođu. Još ih Šarenac proglašava za favorite pored Parkera, Batuma...

miki

pre 10 godina

litvanci su oduvek naši rivali u košarci i većina srba navija za francuze,ali ipak igraju bez naturalizovanih stranaca i to treba poštovati.

Zoki

pre 10 godina

Sad gledam snimak Spanija-Hrvatska, jer finale nije zanimljivo. Gledam kakve igracine su ovi Spanci. Pa mislim da Ivkovic njih predvodi, oni nikad izgubili ne bi. Eventualno od Amerike.

Momčilo

pre 10 godina

Da li navijati za Litvance koji su izbacili u polufinalu Hrvate, ili za Francuze koji su u borbu za treće mjesto, na njih poslali Špance?

Гале

pre 10 godina

Заслужено. Лепо Шаренац погоди како је Литванија фаворит. Ми догодине морамо имати знатно јачи тим, доста је било брукања са комбинованим саставима. Брука и срамота да Паркер не паузира ниједне године, док појединци код нас се крију, кад им је требало да играју док су се развијали, хтели су. Чим су стекли рејтинге и уговоре, ко шиша репрезентацију. Срамота.

tv

pre 10 godina

poraz litvanije ide na teret treneru. kako je slab ovaj kazlauskas - ima takvu prednost na centrima, koju ne zna da iskoristi...
samo da potsetim, kazlauskas je bio trener cska pre 2 godine, kad nisu uzeli evroligu sa kirilenkom, krsticem, teodosicem i ostalima (duda mu ocitao bukvicu tad, kao i na ovom prvenstvu ;))

Beloved

pre 10 godina

@doktor
Koja raznovrsna igra ? Litvanci ne znaju da daju koš ako ih ne krene šut za tri. Smešna i limitirana ekipa, Francuska osvojila i više nego zasluženo. Fer i korektni sa fenomenalnim Parkerom. Sve čestitke !

nikol dz. femija

pre 10 godina

PRVI put ?

A SVI PEVAJU HIMNU i oni crnci silni i niko nista ne pita, ne trazi, ne zali se, ne protestvuje...a da svi su cistokrvni Francuzi, svi od oba roditelja Francuza, svi rodjeni u Francuskoj, ....itd.itd.itd.

A da, i po forumima ih, verovtno, omalovazavaju i umanjuju njihovu pobedu jer su IZGUBILI OD JEDNE SRBIJE KOJA JE CAK SEDMA, kakvi su to pobednici...mislim, sta bi se sve ovde pisalo...!!!

Drvo sija kao zlato...

pre 10 godina

Evo osvajači medalja izlaze na postolje ali nigde ne vidim Hrvate. Ah da, zaboravio sam, pa oni su alergični na postolja.

DBZ

pre 10 godina

Ovo veceras je vise od igre za Parkera, Batuma i uopste francusku kosarku: igracima koji su 1982 godiste nedostaje zlatna medalja s bilo kog takmicenja, ali sto je jos gore, francuskoj kosarci nedostaje vidljivost i popularnost u samoj zemlji. Trebalo je da reprezentacija dodje do polufinala da bi se utakmica prenosila na nekom sporednom besplatnom kanalu (milion gledalaca), a evo veceras finale na France 2, kao RTS2 kod nas, znaci najzad moze da se gleda kosarka na televiziji a da se ne plati 60 evra mesecno za kanal Sport+. Protiv Spanije su Francuzi stekli potrebno samopouzdanje i srcanost, sigurno ih i Zofri motivise jer je tako navikao i naucio kod nas. Rezultat: Antoan Dio kao Dusan Kecman, neprocenjivo!

StefanBU

pre 10 godina

Kada sam pre pocetka rekao da su Francuzi glavni favoriti za osvajanje EP, dobio sam veliki broj minusa! Drago mi je sto su oni osvojili, i sto su izbacili arogantne spance!

Onix

pre 10 godina

Interesantno koliko je slaba poseta bila na prvenstvu.Osim utakmica Slovenije,kada je dvorana bila puna,na svim ostalim utakmicama dvorana je bila sablasno prazna.Čak ni za finalnu utakmicu hala nije isupnjena do kraja.

Sredoje Livadic

pre 10 godina

Zasluzena pobeda Francuske,odigrali su jaku odbranu i organizovan napad..Nikola Batu bio je naj bolji kad je naj vaznije bilo..Parker genijalan..Bravo momci..

Nerazumem

pre 10 godina

Mi smo dobili prva dva tima evrope u aktuelnom takmicenju! Malo se nasi igraci umorili. Pa puno bi bilo i Spance da smo dobili.
Svaka cast nasim orlovima!

123

pre 10 godina

Batuma nema nigdje cijelo prvenstvo i onda odigra kad je najpotrebnije :) Drago mi je zbog Parkera sto su osvojili. Takva igracina je zasluzila ovo. Jedan od najboljih evropskih igraca svih vremena.

Dovlanu

pre 10 godina

Svaka cast Francuzi. Zasluzeno. Bez kalkulacija, pobedili Spance i Litvance. Kraljevi na kraju slavili sa navijacima na tribinama.

bojan

pre 10 godina

Sad a ostalo Spancima da zapamte za istoriju I buduce da nisu trebali da namer no gube protiv italijana, Sve nalepse FRACUZIMA zasluzeno.pozz

Sredoje Livadic

pre 10 godina

Dobro je sto smo Crnogorce pustili u beznacajnoj utakmici..,ipak smo mi braca,neka i oni malo igraju..,(sto reko Diklic u maratoncima A SAD MALO ONA..)oni ce nam biti zahvalni i vecno pamtiti taj istorijski uspeh.A sledece godine svi ce sedeti,sve sa Lukom Pavicevicem poted tv-a i navijati za Srbiju..

strumf

pre 10 godina

@je l smo mi dobili i jedne i druge?

Jeste, trebalo je da budete prvaci. A sa Crnom Gorom skor vam je 0:3, znaci Crna Gora je prvak univerzuma.
(a, 22. septembar 2013 21:38)
hahaha da li ja to cujem komplekse? ;D,evo sad imate mogucnost da navijate za komsije a da to nisu Hrvati :)

Boris Dijao

pre 10 godina

Dolaskom godpodina Guzenbauera i sam taj briljantni potez Vucica ...uh pogresio sam vest..izvinite :)))
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Tu nema ekstradicije il kako se to kaze, 22. septembar 2013 21:24)

Bilo je zanimljivo prvih 3 puta,sad već postaje dosadna fora....

ojha

pre 10 godina

bravo za Francuze...alo komsije vidite li ovo okruglo sa trakama,e to je ono o cemu cete verovatno sanjati jos 20-ak godina!!! SRBIJAAAA

Jole

pre 10 godina

Ma vi ste komsije najjaci nema sta,posto ste dobili i jedne i druge finaliste ja bi vam dao zlato jer to znaci da ste najbolji ali ima jedna kvaka?
Sta cemo sa Ukrajinom,Makedonijom i Crnom gorom jer oni su dobili vas.
Znaci njima tri medalje. :)))
Pozdrav sa cetvrtog mjesta sedmom mjestu.,

Mrvica

pre 10 godina

Francuzi bolje poceli ali ce Litvanija da pobedi. Imaju vise igraca u rotaciji (moja prognoza) Komsijama cestitam 4.mesto i istorijski uspeh. To je sad pa Bog zna kad.

Neki kompleksi su vecni

pre 10 godina

@ (a, 22. septembar 2013 21:38)
Jeste, nama je ispod nivoa da igramo protiv njih jer su toliko iskompleksirani da preozbiljno hsvataju meceve protiv nas.

Inace mi nismo prisvajali crnce okolo.

PFC

pre 10 godina

@tv koja pa prednost na centru Valancijunas poluproizvod kos moze da pogodi samo ako zakuca Azinka sve centre Litvanije moze sam da nosi na ledjima a tek Dijao daj molim te

Realno

pre 10 godina

Susjedi, bolje bi vam bilo da ne obezvrijeđujete reprezentacije koje su se borile za medalju jer realno jednostavno niste u njihovom rangu. Umjesto toga budite prezadovoljni što ste uz mnogo sreće uspjeli završiti sedmi i poradite na sebi ako mislite da zaslužujete bolje.

011

pre 10 godina

I utakmicu na kraju svojom briljantnom partijom i odlucujucim pogotkom prelomio Lovernj, medalju naravno poklanja Duletu, sa nadom da ce u zamenu dobiti neku stipendiju! :-)

Simon

pre 10 godina

Zasluženo. Čestitam Francuzima. Kada su se totalno oslanjali na Parkera ostali (koji nisu ni malo naivni igrači) su čekali i gledali šta će on da uradi a sada su se ostali oslobodili i Litvanija nije imala velike šanse. I Litvanci bi trebali da budu prezadovoljni samim plasmanom u finale, što je takođe zasluženo. Kako smo mi dobili i jedne i druge onako, sa prednosti u toku celih tih utakmica i sa po 20 razlike- to samo Duda i momci znaju. Za mene je i dalje enigma ceo ovaj naš nastup. I Litvanija i Francuska nisu imali nikakav razlog da protiv nas ne odigraju veoma ozbiljno a veoma ozbiljno i zasluženo su izgubili i jedni i drugi... interesantno.

nikola

pre 10 godina

Afrika je šampion Evrope!
(Traianus, 22. septembar)

Kakve veze ima boja koze,vecina njih je rodjena ili su se doselili od malih nogu,njima je maternji jezik Francuski tako da su oni Francuzi.Francuzima je vazno kvalitet sportista ne boja koza.

Ivan Krantic

pre 10 godina

Kakvo, u najmanju ruku, cudno prvenstvo. I kako losa kosarka. Ni jedna ekipa nije bila konstanta. Nisu u pitanju padovi na jednom mecu vec na po nekoliko meceva. I onda ekipa sa 3 poraza od 9 utakmica (ako se ne varam) postaje prvak. Bas los basket se igrao.

Miki

pre 10 godina

Zasluzena pobeda Francuza.Toni Parker pored novickog jedan od najboljih evropskih igraca koji su ikad igrali u NBA.Cim je Batum dosao sebi MASINERIJA proradila.

Икар

pre 10 godina

Нема шта Французи заслужено постали шампиони Европе.....!!!Мада руку на срце на ово европском првенство је било донекле осакаћено због не играња неколицине играча,али опет то не умању да су сасвим заслужено освојили злато.Честитке још једном....

Монохромац

pre 10 godina

За крај ЕП-а, да се нешто разумемо. Шаренац је неретко помињан као добар коментатор или макар добар у односу на неке ван граница наше земље. Истина је међутим, да је Шаренац обична провинцијала од коментатора. Толико лутања на уском простору ја нисам чуо ни видео и, наравно, најчешћа му је "говорио сам вам о томе и раније", "рекао сам вам већ", "опет понављам". Његово највише достигнуће би могла да буде нека локална тв станица и тачка. Француској од срца честитам.

Serbinho

pre 10 godina

Bili su moj pik, obzirom da su dobijali i nase NBA zvezdice prethodnih godina, tako da je korektno da im se trud od proslih godina nekako vrati.
Steta Italija sto nece igrati Svetsko, imaju dosta NBA jakih igraca, vracaju se u Svet kosarke a na nasima ostaje da rade jos vise i vrate nazad kosarku na staze stare slave.
Neuspeh ti daje motiv vise da napravis od istog uspeh a uspeh ti daje manje motiv da isti ponavljas.

Ante

pre 10 godina

A jeste dosadni s tim mi smo dobili francusku mi smo prvi, naravno da ste dobili kad su ljudi odmarali, ti je kao da mi kazemo nema veze sto smo izgubili od spanjolske kad smo dobili grcku koja je dobila spanjolsku, tako da je bronca ionako nasa pff, francuzi i spanjolci do polufinala su igrali s 60% snage

Gunther

pre 10 godina

A jesu mi jaki neki komentari, to sto se pobijedili oba finalista ne znaci nista. Velike momcadi igraju drugacije kada su eliminacijske utakmice, od onih u skupini, zato i jesu velike. Malo manje samozavaravanja molim. Ili doista mislite da biste imali ikakve sanse u knock-out fazi protiv Francuza koji su izbacili Spanjolce, iste one koji su vas u jednom trenutku vodili sa +40?

U svakom slucaju zasluzena pobjeda Francuske, Parker je zvijer.

Jole

pre 10 godina

Ma vi ste komsije najjaci nema sta,posto ste dobili i jedne i druge finaliste ja bi vam dao zlato jer to znaci da ste najbolji ali ima jedna kvaka?
Sta cemo sa Ukrajinom,Makedonijom i Crnom gorom jer oni su dobili vas.
Znaci njima tri medalje. :)))
Pozdrav sa cetvrtog mjesta sedmom mjestu.,

Realno

pre 10 godina

Susjedi, bolje bi vam bilo da ne obezvrijeđujete reprezentacije koje su se borile za medalju jer realno jednostavno niste u njihovom rangu. Umjesto toga budite prezadovoljni što ste uz mnogo sreće uspjeli završiti sedmi i poradite na sebi ako mislite da zaslužujete bolje.

Mrvica

pre 10 godina

Francuzi bolje poceli ali ce Litvanija da pobedi. Imaju vise igraca u rotaciji (moja prognoza) Komsijama cestitam 4.mesto i istorijski uspeh. To je sad pa Bog zna kad.

011

pre 10 godina

I utakmicu na kraju svojom briljantnom partijom i odlucujucim pogotkom prelomio Lovernj, medalju naravno poklanja Duletu, sa nadom da ce u zamenu dobiti neku stipendiju! :-)

Zoki

pre 10 godina

Sad gledam snimak Spanija-Hrvatska, jer finale nije zanimljivo. Gledam kakve igracine su ovi Spanci. Pa mislim da Ivkovic njih predvodi, oni nikad izgubili ne bi. Eventualno od Amerike.

StefanBU

pre 10 godina

Kada sam pre pocetka rekao da su Francuzi glavni favoriti za osvajanje EP, dobio sam veliki broj minusa! Drago mi je sto su oni osvojili, i sto su izbacili arogantne spance!

nikol dz. femija

pre 10 godina

PRVI put ?

A SVI PEVAJU HIMNU i oni crnci silni i niko nista ne pita, ne trazi, ne zali se, ne protestvuje...a da svi su cistokrvni Francuzi, svi od oba roditelja Francuza, svi rodjeni u Francuskoj, ....itd.itd.itd.

A da, i po forumima ih, verovtno, omalovazavaju i umanjuju njihovu pobedu jer su IZGUBILI OD JEDNE SRBIJE KOJA JE CAK SEDMA, kakvi su to pobednici...mislim, sta bi se sve ovde pisalo...!!!

Momčilo

pre 10 godina

Da li navijati za Litvance koji su izbacili u polufinalu Hrvate, ili za Francuze koji su u borbu za treće mjesto, na njih poslali Špance?

gremer

pre 10 godina

Jeste, trebalo je da budete prvaci. A sa Crnom Gorom skor vam je 0:3, znaci Crna Gora je prvak univerzuma.
(a, 22. septembar 2013 21:38)

Fora je u tome što se mi sprdamo na svoj račun, dok su Crnogorci zaista uvereni da su neki očin u svetu jer su nas dobili tri puta.

nly

pre 10 godina

Drago mi je da Francuzi razvaljuju. Ovi Litvanci nisu svesni koliko su sreće imali u žrebu. U četvrtfinalu su jedva dobili Italiju (završila ubedljivo osma) a u polufinalu doduše lakše Hrvatsku (završila još ubedljivije četvrta) Ne postoji lakši žreb teoretski. Uz taj žreb bi i mi sad verovatno igrali finale, sa tom razlikom što bi i ovako promenjivi i podmlađeni imali mnogo veće šanse od njih. Red je da ih neko spusti na zemlju malo. Da ne pominjem da su mogli i grupu da ne prođu. Još ih Šarenac proglašava za favorite pored Parkera, Batuma...

Sredoje Livadic

pre 10 godina

Dobro je sto smo Crnogorce pustili u beznacajnoj utakmici..,ipak smo mi braca,neka i oni malo igraju..,(sto reko Diklic u maratoncima A SAD MALO ONA..)oni ce nam biti zahvalni i vecno pamtiti taj istorijski uspeh.A sledece godine svi ce sedeti,sve sa Lukom Pavicevicem poted tv-a i navijati za Srbiju..

Монохромац

pre 10 godina

За крај ЕП-а, да се нешто разумемо. Шаренац је неретко помињан као добар коментатор или макар добар у односу на неке ван граница наше земље. Истина је међутим, да је Шаренац обична провинцијала од коментатора. Толико лутања на уском простору ја нисам чуо ни видео и, наравно, најчешћа му је "говорио сам вам о томе и раније", "рекао сам вам већ", "опет понављам". Његово највише достигнуће би могла да буде нека локална тв станица и тачка. Француској од срца честитам.

Drvo sija kao zlato...

pre 10 godina

Evo osvajači medalja izlaze na postolje ali nigde ne vidim Hrvate. Ah da, zaboravio sam, pa oni su alergični na postolja.

Gunther

pre 10 godina

A jesu mi jaki neki komentari, to sto se pobijedili oba finalista ne znaci nista. Velike momcadi igraju drugacije kada su eliminacijske utakmice, od onih u skupini, zato i jesu velike. Malo manje samozavaravanja molim. Ili doista mislite da biste imali ikakve sanse u knock-out fazi protiv Francuza koji su izbacili Spanjolce, iste one koji su vas u jednom trenutku vodili sa +40?

U svakom slucaju zasluzena pobjeda Francuske, Parker je zvijer.

Boris Dijao

pre 10 godina

Dolaskom godpodina Guzenbauera i sam taj briljantni potez Vucica ...uh pogresio sam vest..izvinite :)))
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Tu nema ekstradicije il kako se to kaze, 22. septembar 2013 21:24)

Bilo je zanimljivo prvih 3 puta,sad već postaje dosadna fora....

tv

pre 10 godina

poraz litvanije ide na teret treneru. kako je slab ovaj kazlauskas - ima takvu prednost na centrima, koju ne zna da iskoristi...
samo da potsetim, kazlauskas je bio trener cska pre 2 godine, kad nisu uzeli evroligu sa kirilenkom, krsticem, teodosicem i ostalima (duda mu ocitao bukvicu tad, kao i na ovom prvenstvu ;))

Sredoje Livadic

pre 10 godina

Zasluzena pobeda Francuske,odigrali su jaku odbranu i organizovan napad..Nikola Batu bio je naj bolji kad je naj vaznije bilo..Parker genijalan..Bravo momci..

Ante

pre 10 godina

A jeste dosadni s tim mi smo dobili francusku mi smo prvi, naravno da ste dobili kad su ljudi odmarali, ti je kao da mi kazemo nema veze sto smo izgubili od spanjolske kad smo dobili grcku koja je dobila spanjolsku, tako da je bronca ionako nasa pff, francuzi i spanjolci do polufinala su igrali s 60% snage

DBZ

pre 10 godina

Ovo veceras je vise od igre za Parkera, Batuma i uopste francusku kosarku: igracima koji su 1982 godiste nedostaje zlatna medalja s bilo kog takmicenja, ali sto je jos gore, francuskoj kosarci nedostaje vidljivost i popularnost u samoj zemlji. Trebalo je da reprezentacija dodje do polufinala da bi se utakmica prenosila na nekom sporednom besplatnom kanalu (milion gledalaca), a evo veceras finale na France 2, kao RTS2 kod nas, znaci najzad moze da se gleda kosarka na televiziji a da se ne plati 60 evra mesecno za kanal Sport+. Protiv Spanije su Francuzi stekli potrebno samopouzdanje i srcanost, sigurno ih i Zofri motivise jer je tako navikao i naucio kod nas. Rezultat: Antoan Dio kao Dusan Kecman, neprocenjivo!

strumf

pre 10 godina

@je l smo mi dobili i jedne i druge?

Jeste, trebalo je da budete prvaci. A sa Crnom Gorom skor vam je 0:3, znaci Crna Gora je prvak univerzuma.
(a, 22. septembar 2013 21:38)
hahaha da li ja to cujem komplekse? ;D,evo sad imate mogucnost da navijate za komsije a da to nisu Hrvati :)

Nerazumem

pre 10 godina

Mi smo dobili prva dva tima evrope u aktuelnom takmicenju! Malo se nasi igraci umorili. Pa puno bi bilo i Spance da smo dobili.
Svaka cast nasim orlovima!

ojha

pre 10 godina

bravo za Francuze...alo komsije vidite li ovo okruglo sa trakama,e to je ono o cemu cete verovatno sanjati jos 20-ak godina!!! SRBIJAAAA

Neki kompleksi su vecni

pre 10 godina

@ (a, 22. septembar 2013 21:38)
Jeste, nama je ispod nivoa da igramo protiv njih jer su toliko iskompleksirani da preozbiljno hsvataju meceve protiv nas.

Inace mi nismo prisvajali crnce okolo.

Beloved

pre 10 godina

@doktor
Koja raznovrsna igra ? Litvanci ne znaju da daju koš ako ih ne krene šut za tri. Smešna i limitirana ekipa, Francuska osvojila i više nego zasluženo. Fer i korektni sa fenomenalnim Parkerom. Sve čestitke !

nikola

pre 10 godina

Afrika je šampion Evrope!
(Traianus, 22. septembar)

Kakve veze ima boja koze,vecina njih je rodjena ili su se doselili od malih nogu,njima je maternji jezik Francuski tako da su oni Francuzi.Francuzima je vazno kvalitet sportista ne boja koza.

miki

pre 10 godina

litvanci su oduvek naši rivali u košarci i većina srba navija za francuze,ali ipak igraju bez naturalizovanih stranaca i to treba poštovati.

Гале

pre 10 godina

Заслужено. Лепо Шаренац погоди како је Литванија фаворит. Ми догодине морамо имати знатно јачи тим, доста је било брукања са комбинованим саставима. Брука и срамота да Паркер не паузира ниједне године, док појединци код нас се крију, кад им је требало да играју док су се развијали, хтели су. Чим су стекли рејтинге и уговоре, ко шиша репрезентацију. Срамота.

bojan

pre 10 godina

Sad a ostalo Spancima da zapamte za istoriju I buduce da nisu trebali da namer no gube protiv italijana, Sve nalepse FRACUZIMA zasluzeno.pozz

Onix

pre 10 godina

Interesantno koliko je slaba poseta bila na prvenstvu.Osim utakmica Slovenije,kada je dvorana bila puna,na svim ostalim utakmicama dvorana je bila sablasno prazna.Čak ni za finalnu utakmicu hala nije isupnjena do kraja.

Ivan Krantic

pre 10 godina

Kakvo, u najmanju ruku, cudno prvenstvo. I kako losa kosarka. Ni jedna ekipa nije bila konstanta. Nisu u pitanju padovi na jednom mecu vec na po nekoliko meceva. I onda ekipa sa 3 poraza od 9 utakmica (ako se ne varam) postaje prvak. Bas los basket se igrao.

ejsi jeboa

pre 10 godina

FRANCUZI-ATLETE...Bilo bi zasluzeno da ova generacija osvoji prvo EP za svoju zemlju!Inace,najkorektniji likovi sto se sudija i protivnika tice,svaka im cast.

PFC

pre 10 godina

@tv koja pa prednost na centru Valancijunas poluproizvod kos moze da pogodi samo ako zakuca Azinka sve centre Litvanije moze sam da nosi na ledjima a tek Dijao daj molim te

123

pre 10 godina

Batuma nema nigdje cijelo prvenstvo i onda odigra kad je najpotrebnije :) Drago mi je zbog Parkera sto su osvojili. Takva igracina je zasluzila ovo. Jedan od najboljih evropskih igraca svih vremena.

Dovlanu

pre 10 godina

Svaka cast Francuzi. Zasluzeno. Bez kalkulacija, pobedili Spance i Litvance. Kraljevi na kraju slavili sa navijacima na tribinama.

Икар

pre 10 godina

Нема шта Французи заслужено постали шампиони Европе.....!!!Мада руку на срце на ово европском првенство је било донекле осакаћено због не играња неколицине играча,али опет то не умању да су сасвим заслужено освојили злато.Честитке још једном....

Miki

pre 10 godina

Zasluzena pobeda Francuza.Toni Parker pored novickog jedan od najboljih evropskih igraca koji su ikad igrali u NBA.Cim je Batum dosao sebi MASINERIJA proradila.

Simon

pre 10 godina

Zasluženo. Čestitam Francuzima. Kada su se totalno oslanjali na Parkera ostali (koji nisu ni malo naivni igrači) su čekali i gledali šta će on da uradi a sada su se ostali oslobodili i Litvanija nije imala velike šanse. I Litvanci bi trebali da budu prezadovoljni samim plasmanom u finale, što je takođe zasluženo. Kako smo mi dobili i jedne i druge onako, sa prednosti u toku celih tih utakmica i sa po 20 razlike- to samo Duda i momci znaju. Za mene je i dalje enigma ceo ovaj naš nastup. I Litvanija i Francuska nisu imali nikakav razlog da protiv nas ne odigraju veoma ozbiljno a veoma ozbiljno i zasluženo su izgubili i jedni i drugi... interesantno.

Serbinho

pre 10 godina

Bili su moj pik, obzirom da su dobijali i nase NBA zvezdice prethodnih godina, tako da je korektno da im se trud od proslih godina nekako vrati.
Steta Italija sto nece igrati Svetsko, imaju dosta NBA jakih igraca, vracaju se u Svet kosarke a na nasima ostaje da rade jos vise i vrate nazad kosarku na staze stare slave.
Neuspeh ti daje motiv vise da napravis od istog uspeh a uspeh ti daje manje motiv da isti ponavljas.