Nova vest
Rukomet

Nedelja, 29.01.2012.

20:37

Danci: "Da! Mi smo šampioni Evrope"

Najčitanije danske novine na svojim internet stranama sa oduševljenjem prenose da je Danska u finalu Evropskog rukometnog prvenstva pobedila Srbiju sa 21:19.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Jedan od najtiražnijih dnevnih listova "Jilands posten" je objavio izveštaj sa finalnog meča pod naslovom "Čudo se dogodilo, Danska je osvojila zlato".

U tekstu se ističe da je Danska prešla neverovatan put na šampionatu u Beogradu jer su Danci u prvoj fazi doživeli dva poraza i plasman u polufinale su izborili tek u poslednjem kolu četvrtfinalne faze.

Dnevni list "BT" navodi da se "Danska vratila i ponovo je na evropskom rukometnom vrhu", uz podsećanje da je ova selekcija 2008. bila kontinentalni šampion.

"Videli smo pravi rat odbrana dve sjajne ekipe u punoj Areni, a Danska je došla do veličanstvene pobede", ističe se u izveštaju sa finala.

List "Ekstra Bladet" je tekst počeo rečenicom "Da!!! Mi smo šampioni Evrope" i posebno istakao fantastičnu igru najboljeg strelca Mikaela Hansena.

Kao junaka utakmice Hansena je označio i uticajni dnevni list "Politiken"

Sledeće rukometno prvenstvo Evrope biće održano u Danskoj 2014. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu