Nova vest
Rukomet

Ponedeljak, 23.01.2012.

19:06

Danci se pobedom vratili u igru

Rukometaši Danske zabeležili su i drugu pobedu u drugoj fazi Evropskog prvenstva, pošto su savladali selekciju Nemačke sa 28:26 (17:14).

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Anders Egert predvodio je Dance sa sedam golova, Hans Lindberg dao je pet, a fantastičan na golu bio je Niklas Landin.

Najefikasniji kod Nemaca bili su Genshajmer, Has, Kaufman i Terkauf sa po četiri gola. Danska sada ukupno ima četiri boda, a Nemci su sakupili pet. U poslednjem kolu 'panceri' igraju sa Poljskom, a Danci se sastaju sa Šveđanima.

Nemačka je mnogo bolje počela meč i poveli su sa 4:1, pa je selektor Danaca Ulrih Vilbe bio prinuđen da zatraži tajm-aut već u početnim minutima meča.

Maksimalnu realizaciju ’panceri’ su zadržali do šestog minuta i prednosti od 6:2, ali onda Danci odgovaraju sa četiri pogotka u nizu.

Do kraja poluvremena Danska je preuzela kontrolu, a prednjačili su krilni igrači – Egert je postigao tri, a posle četvrtog gola Lindberga Danci su okončali prvo poluvreme sa najvećom prednošću do tada (17:14).

Markusen, Sondegard i Hansen dali su po dva gola, a kod Nemaca su najbolji u prvom poluvremenu bili Has, Glandorf, Terkaug i Genshajmer sa po tri gola.

Danska je mnogo bolje počela drugo poluvreme, imala je i pet golova prednosti, ali Nemci se nisu predavali. Dali su dva gola sa igračem manje, a posle sedmerca Genshajmera prišli su na -1 (24:23).

Odbrane su bile veoma čvrste u tom periodu, a post prekida Hansen golom za 25:23. Potom je precizan bio i Lindberg, a konačnu tačku na trijumg postavio je sa sedmerca nepogrešivi Egert.

U prvom meču dana Makedonija je savladala Poljsku.

Tabela:
1. Srbija 5 (-1)
2. Nemačka 5
3. Danska 4
4. Makedonija 3
5. Poljska 3
6. Švedska 2 (-1)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu