Nova vest
Rukomet

Sreda, 16.02.2011.

20:28

Naši rukometaši među gubitnicima SP

Skoro tri nedelju su prošle od Svetskog prvenstva za rukometaše u Švedskoj, a sajt “Handball planet” je napravio listu gubitnika planetarnog šampionata.

Izvor: B92, handball-planet.com

Autor:B92, handball-planet.com

Default images

Ta lista napravljena je da bi se ljubitelji rukometa podsetili na najbitnije dešavanje u tom sportu ove godine, a na njoj se nalazi i srpski nacionalni tim.

Evo i kompletne liste:

1. Zvanični sajt Međunarodne rukometne federacije nije radio nekoliko dana tokom Svetskog prvenstva, što predstavlja neozbiljan odnos prema medijima, navijačima i ljudima koji imaju veze sa rukometu.
2. Hajner Brand (Nemačka) je prema mišljenju sajta koji je pravio listu, izgubio kompas posle pokazivanja svojih bokserskih sposobnosti u Zadru pre dve godine, a uz to daje poruku da bi Nemci trebalo, posle 11. mesta na planetarnom šampionatu, da mu kažu: “Hvala i doviđenja, legendo”.
3. Bogdan Venta (Poljska) nije uspeo svoj tim da dovede do plasmana među sedam najboljih ekipa, a samim tim i plasmana na Olimpijske igre u Londonu. To je za tim, kakav je on vodio, nedopustivo.
4. Slavko Goluža (Hrvatska) koji je, po mišljenju sajta, previše ‘zelen’ za mesto selektora Hrvatske. Njegov tim u Švedskoj nije ništa pokazao, samo neke individualne kvalitete, koji su još odavno bili poznati.
5. Ivano Balić (Hrvatska) je pre nekoliko meseci proglašen za najboljeg rukometaša svih vremena, a u Švedskoj je bio ‘crna ovca’ šampionata. Bio je veoma nervozan, ulazio je u sukobe sa Golužom, pravio je problem na klupi, a po tome, do sada, nije bio poznat…
6. Srbija. Naš nacionalni tim je gubio u neizvesnim završnicama, čak i kada je bio bolji na terenom, a mečevi sa Poljskom, Norveškom, Hrvatskom i Švedskom pokazali su probleme sa samopouzdanjem i psihologijom tma Veselina Vukovića.
7. Robert Hedin (Norveška) je pričao o šansama svog tima za polufinale, ali je sve to palo u vodu posle poraza od Mađarske u prvoj rundi, dok su mečevi sa Španijom i Francuskom kasnije pokazali da su Norvežani daleko od borbe za medalju.
8. Kim Anderson (Švedska) je jedva čekao Svetsko prvenstvo da bi se vratio na teren posle ozbiljne povrede, a odmah posle preliminarne runde ponovo se povredio…
9. Hrvatski golmani su bili najbolji deo tima na Evropskom prvenstvu 2010. godine u Austriji, ali su u Švedskoj bili najgori. Alilović, Šego i Pešić su napravili veliki broj grešaka, a bez njih sigurno Hrvatska nema šta da traži u borbi za medalje.
10. Austrija i Afričke zemlje. Od Austrijanaca se više očekivalo, možda ne da se kvalifikuju u drugu rundu, ali da ne izgube od Japana, dok afrički rukomet ima velikih problema kada se susretne sa evropskim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu