Nova vest
Rukomet

Utorak, 25.01.2011.

21:49

SP: Treća pobeda Srbije u Švedskoj

Rukometna reprezentacija Srbije pobedila je Argentinu sa 26:25, u poslednjem meču u drugoj fazi na šampionatu sveta u Švedskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trećom pobedom u Švedskoj Srbija je osvojila peto mesto u grupi i u meču za razigravanje igraće za deveto mesto.

Protivnik našim rukometašima u poslednjoj utakmici na Svetskom prvenstvu u četvrtak biće selekcija Norveške.

U duelu sa Argentinom Momir Ilić bio je najefikasniji sa šest golova, dok su Vujin i Prodanović postigli jedan manje.

Iako je ovo bio meč koji nije imao takmičarski značaj, oba tima pokazala su želju za pobedom. Argentinci su igrali veoma motivisano, ali je naš tim na ’suv’ kvalitet posle 30 minuta imao dva gola viška – 15:13.

U nastavku je Srbija ponovo odigrala slabo, ali je na kraju ipak upisala dva boda. Poveo je tim Veselina Vukovića sa 16:13 početkom drugog dela, ali su Argentinci veoma brzo izjednačili.

’Gaučosi’ se tu nisu zaustavili, pa su 11 minuta pre kraja utakmice imali i dva gola prednosti (21:19). Međutim, u poslednjih deset minuta, Srbija je uspela da preokrene i pobedi najviše zahvaljujući golmanima Marjancu i Staniću koji su u nekoliko navrata ’skinuli’ zicere protivničkim rukometašima.

Srbija: Šešum 1, Vujin 5, Nikčević 2, Ćurković, Toskić 2, Stanić (6 odbrana), Ilić 6, Bojinović, Marković, Marjanac (7 odbrana), Prodanović 5, Stojković 1, Rnić, Vilovski, Vučković 2, Stanković 2.
Argentina: Šulc (16 obrana), Fernandez 5, Pizaro 1, S. Simonet 3, Portela 1, D. Simonet 3, Kogovšek 5, Kanepa 1, Kuerin 1, Vijera 2, Fero, Garsija, Fernandez, Vidal 1, Karou 2, Migueles.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu