Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 25.02.2010.

17:15

RK Zvezda tuži upravu Vojvodine

Rukometni klub Crvena zvezda alumil podneće krivičnu prijavu protiv uprave RK Vojvodina Železničar i neuropsihijatra Branislave Bjelice.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

RK Zvezda izdala je saopštenje povodom događaja na meču Vojvodina – Metaloplastika, kada su rukometaši novosadskog kluba na kraju meča pali na zemlju aludirajući na pad Igora Butulije posle ’topovskog udara’ na meču Vojvodina – Zvezda. Saopštenje beogradskog kluba prenosimo u celosti:

RK “CRVENA ZVEZDA ALUMIL“ oglašava se poslednji put izazvana najnovijim događajem na rukometnoj utakmici u Šapcu, kada su igrači RK “Vojvodina Železničar“ po završetku utakmice sa RK “Metaloplastika Zorka keramika“pali na zemlju u cilju izrugivanja i omaložavanja huliganskog napada na klupu RK“CRVENA ZVEZDA ALUMIL“, gde je igrom slučaja naš trener bio kolateralna šteta.

Obaveštavamo javnost da su povrede Igora Butulije utvrđene od strane svih medicinskih institucija i da je još uvek pod antibioticima i nadzorom lekara.

O stepenu moralnog odnosa RK “Vojvodina Železničar“, njihovog rukovodstva i navijača može se celokupna javnost uveriti samo ako pogleda snimak na YOUTUBE.COM, gde navijači RK “Vojvodina Železničar“ nakon incidenta skandiraju neprestano „UBIJ, UBIJ CIGANA“, što dovoljno govori o tome da u skladu sa novim zakonom o sportu, moraju snositi zakonske posledice.Takođe, ističemo da uprava RK “Vojvodina Železničar“ nijednom svojom izjavom nije osudila ponašanje svojih igrača, čak naprotiv svojim izjavama upućuju pohvale o „fantastičnoj“ atmosferi koju su pružili njihovi navijači.

Takođe, posle najnovijih izjava i saopštenja uprave novosadskog kluba i –lekara –neuropsihijatra Branislave Bjelice (na tehničkom sastanku pre početka utakmice prikazala fotokopiju svoje diplome i predstavljena je kao zamena licenciranog klupskog lekara) i njihovih uvreda i neistina, naš klub će podneti odgovarajuće krivične prijave jer je to očigledno jedini način da se spreče ovakvi akti nasilja na sportskim priredbama.

S obzirom na karakter i razmere polemike koja je ovim povodom nastala RK“ „CRVENA ZVEZDA ALUMIL“ ne želi da u tome učestvuje. Ocenjujemo da sve u vezi sa ovim skandaloznim incidentom treba da ispitaju nadležni državni organi i kompetentne stručne službe.Ukazujemo na ovo zato što rukovodstvo RK “VOJVODINE ŽELEZNIČAR“ sebe stavlja iznad medicinskih i bezbednosnih organa, dezinformiše i laže javnost.

Očekujemo hitnu istragu i kažnjavanje svih izgrednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu